REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Crește capacitatea de testare pentru Coronavirus, la Constanța!

Crește capacitatea de testare pentru Coronavirus, la Constanța!

Replica API 3 aprilie 2020 | 00:00 3757

Până ieri, 2 aprilie, pe teritoriul României au fost prelucrate peste 28.000 de teste, fiind confirmate peste 2.700 de persoane infectate cu Covid-19. 111 cazuri sunt confirmate la nivelul județului Constanța, media fiind de cinci cazuri ale noului coronavirus confirmate zilnic pe plan local. Autoritățile pregătesc o creștere a capacității de testare.

DSP și spitalele constănțene, dotate cu aparate Real Time PCR

În prezent, în zona noastră, doar Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța beneficiază de aparat Real Time PCR, folosit pentru depistarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. Lucrurile se vor schimba cât de curând, întrucât și alte unități medicale vor putea procesa teste pentru depistarea Covid-19.

"Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și chiar Direcția de Sănătate Publică din Constanța sunt în așteptarea aparatelor Real Time PCR. Direcția a făcut achiziție și așteaptă livrarea aparatelor", au precizat, pentru "Replica", surse din cadrul DSP Constanța.

Testăm, dar cu cine?

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa urmează să primească în cursul zilei de vineri, 3 aprilie, aparatul PCR, iar la începutul săptămânii viitoare va fi validată întreaga procedură pentru începerea testărilor. În ceea ce privește Spitalul Municipal Medgidia, unitatea a făcut comanda și așteaptă ca în maximum două săptămâni să primească aparatul Real-Time PCR.

"După ce aparatele vor fi livrate, iar procedura va fi validată, se vor putea procesa aproximativ 400-500 de analize pe zi. În prezent sunt circa cinci cazuri confirmate pe zi. Se testează toți simptomaticii", ne-au precizat aceleași surse.

Sistemul medical se confruntă cu o criză și în ceea ce privește lipsa personalului calificat care să lucreze în domeniul biologiei moleculare. De asemenea, pentru procesarea testelor este nevoie de pregătirea a cel puțin trei camere separate: una pentru pregătirea probelor, una pentru pregătirea reactivilor și una pentru analiza propriu-zisă, anunț ce poate fi văzut inclusiv pe kit-urile de testare.

13 constănțeni infectați cu Covid-19, vindecați

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 278 noi cazuri de îmbolnăvire. În total au fost vindecate 267 de persoane, pe teritoriul țării. La Constanța, 13 persoane au fost declarate vindecat și au fost externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 15.407 de persoane. Alte 114.699 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca aceste lucruri se faceau de prin ian.-febr. ar fi fost excelent. Se salva multe vieti si infestari. Parca e un blestem, mereu reactionam cu intarziere. Totusi acum se vede ca se misca ceva, dar o sa se lase cu multe infestari si victime. Din pacate la C-ta a cazut la datorie primul cadru medical. Te doare sufletul, inima.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102