REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.2° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Crește numărul proiectelor de investiții în agricultură, la Constanța

Crește numărul proiectelor de investiții în agricultură, la Constanța

Replica API 30 ianuarie 2022 | 13:19 1770

Tot mai mulți afaceriști intenționează să investească în domeniul agriculturii. Drept dovadă stau solicitările depuse la Agenția pentru Protecția Mediului privind emiterea acordului de mediu. Spre exemplu, în ultimele zile, pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța au fost publicare 5 astfel de solicitări, iar toate tind să meargă către creșterea animalelor. Printre cei care au depus solicitări se numără Taur Dobrogean SLR, Agripala Constanța Cooperativa Agricola sau Ferma Puiul Dobrogean SRL.

Afacerile în domeniul agriculturii par să devină tot mai tentante și solicitate, în județul Constanța. Fie că vorbim despre creșterea animalelor sau investiții realizate în cultivarea fructelor și legumelor, tot mai mulți afaceriști locali și-au arătat intenția de a investi. În ultima perioadă, pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului au fost depuse mai multe solicitări pentru emiterea acordului de mediu.

Adăpost pentru vaci de carne, în Poiana

În satul Poiana, comuna Ovidiu, societatea Agripalas Constanța Cooperativa Agricola intenționează să construiască cun adăpost pentru vaci de carne. Societatea este înființată în anul 2020, iar administratorii acestiea sunt Calagiu Tanța, Calagiu Tănase și Anagnoste Vasile, iar asociații persoane juridice regăsim Agro Palas Invest SRL, Cereal Megatrack SRL, Eclissis Intermed SRL, Mondo Style Class SRL și Agroprod Eminel SRL.

Extindere fermă zootehnică din Ciocârlia

Spre exemplu, societatea Taur Dobrogean SRL, reprezentantă de Karazi Ghazwan, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului o solicitare privind emiterea acordului de mediu pentru extinerea fermei zootehnică pe care o deține în satul Ciocârlia.

Fermă de vaci de lapte, în Adamclisi

Și societatea Livada de Aluni și Nuci SRL a depus la Agenția pentru Protecția Mediului o solicitare pentru emiterea acordului de mediu pentru înființarea unei ferme de vaci de lapte. Ferma ar urma să fie ridicată în Adamclisi, pe Aleea Monumentului. Titularul proiectului depus la APM este Petric Aurelian-Andrei.

Adăpost pentru găini bio

Dobre Ionel este administratorul societății Ferma Puiul Dobrogean SRL, societate care, recent, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța solicitarea pentru emiterea acordului de mediu. Acesta intenționează să construiască în satul Culmea, orașul Ovidiu, un adăpost de găini outoare bio.

Fermă de oi pentru lapte și produse din lapte, în Vadu

În satul Vadu, comuna Corbu, Polifronie Iancu Întreprindere Individuală intenționează să înființeze fermă de oi pentru lapte și produse de lapte.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212