REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Creșterea INCIDENȚEI impune NOI REGULI în județul CONSTANȚA

Creșterea INCIDENȚEI impune NOI REGULI în județul CONSTANȚA

Replica API 3 martie 2021 | 12:54 9351

În cadrul CJSU, au fost votate, marți, 2 martie, hotărârile nr. 30 și nr. 31.

Prima hotărâre prevede încadrarea ratei de incidență pentru județul Constanța și 2 U.A.T.-uri de pe raza județului, după cum urmează:

- Județul Constanța în limita de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, urmând a se respecta măsurile din anexa 3 - pentru localități cu incidența între 1,5/1.000 și 3/1.000 locuitori.

ANEXA 3

1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.

2. Administratorii/Proprietarii spaţiilor publice deschise au obligația afişării la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

3. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

4. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.

5. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

7. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00 .

8. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

9. Operatorii economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.

10. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Noi reguli în Crucea și Ion Corvin

- U.A.T. Crucea și U.A.T. Ion Corvin, în limita de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 3/1000 de locuitori. Acestea vor funcționa respectând măsurile din anexa 4 - pentru localități cu incidența mai mare de 3/1.000 locuitori.

ANEXA 4

1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.

2. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă.

3. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.

4. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

5. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

6. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

7. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 5 şi 6 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

8. Operatorii economici prevăzuţi la pct. 5 şi 6 vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.

9. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

9.1. Funcționarea operatorilor din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, este permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară (H CNSU 60/17.12.2020).

Pentru U.A.T. Vulturu și U.A.T. Târgușor se menține încadrarea în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile din H CJSU nr. 17/19.02.2021 și respectiv H CJSU nr. 21/23.02.2021 și rămân valabile măsurile adoptate prin Hotărârile CJSU nr. 17/19.02.2021 (Vulturu) și nr. 21/23.02.2021 (Târgușor).

Măsurile adoptate se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data adoptării prezentei hotărâri, 02.03.2021, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai babuinilor incetati sa va mai certati pe ce ati votat. Suntem vanduti demult. Dezbinarea este tot ce si doresc. Uniti va si respectati va. Orice partid este la fel.
0
0
Cosa specialistul p..ulii ce spune? Acum nu da-ti voie sa comenteze lumea..stie toata lumea ce bun e pt postul de prefect...pe merit nimeni nu numit..numai pe interese jegurilor
3
4
Pulea mai sta in casa, bagi o hartie la misto si iti vezi de treaba.
7
3
Daca vor sa ne inchida in casa de Pasti , ca si anul trecut....inseamna ca trebuie pus parul pe ei , este prea mult , s-a intrecut orice limita !
11
4
Bai toti care ati votat, poate o sa realizati cat sunteti de retardati
9
5
BAAAAAAA GATA cu MUIA ! ne-am saturat sa sugem pula ! Mai vrem si limbi in PIZDA !
14
3
Iar am belit-o!
9
2
Sa-ti iau neamu in plua
12
11
Normal, nu vedeti ce ati votat? si mai sunt 3 ani! scapa cine poate!!!
15
8
Putina muie, nu vor autoritatile?
18
11
mincini! MoRTE PRESEI DIN rOMANIA SI MEDICILOR UMANI MANA IN MANA CU PUTOPALMISTII DIN INDUSTRIA FARMACEUTICA!!! MOARTE penele!!!
15
14
Vine valu -nchis localu. Valu 3 de pusca sa ne iei. Parca vad ca urmeaza 2 luni de incidenta peste 3 pana trece 2 mai ca sa nu mergem pe unde nu... trebuie. Sictir. Ce draq sa mai zic.
16
11
Ba iesti prost? Ceai facut Bobita? Sti ce zic?
6
7
pana nu se vacineaza toti actori mei preferati din Las Ferbinti eu nu ma v-oi vacina
9
9
Ciochie pe fata jigodiilor dracului.
15
6
Unitate Administrativ Teritoriala.. Si nu a adus-o Arafat.. Dar tu esti prea prost sa intelegi ceva...
15
7
Bai nene , iar ne mintiti ma , asa prosti ne credeti ?
22
12
ce sunt bre, uateurile astea a lui arahat,bagal-as in iad impreuna cu tot nemul lui de bubuin jidanesc dimpreuna cu kkt cel mare,hot de case
20
14

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920