REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Crimă pasională: i-a tăiat nevestei jugulara, în timp ce copilul dormea în camera alăturată

Crimă pasională: i-a tăiat nevestei jugulara, în timp ce copilul dormea în camera alăturată

Replica API 20 iulie 2012 | 00:00 954

Gelozia i-a luat minţile

Gelozia i-a luat minţile

O nouă crimă oripilează Constanţa. O femeie a fost ucisă joi, 19 iulie a.c., în propria-i casă de către soţ. După o ceartă conjugală, femeia a sfârşit într-o baltă de sânge, într-o locuinţă situată pe strada Democraţiei. Bărbatul, Eugen Geană, de 56 de ani, i-a tăiat gâtul consoartei cu un cuţit. Imediat după comiterea crimei, bărbatul a sunat la 112 să anunţe ceea ce a făcut. Bărbatul, spun vecinii, martori fără voie, a recurs la acest gest din cauza geloziei. Cu 18 ani mai mare ca decât Luminiţa, "măcelarul" era convins că l-ar fi înşelat. Aflaţi în prag de divorţ, cei doi nu mai aveau linişte în casă. Eugen îşi bătea soţia în mod frecvent, femeia fiind văzută de vecini plângând pe străzi din cauza scandalurilor repetate. Tot ei spun că femeia a mai trecut printr-un episod asemănător.

"Anul trecut a strâns-o de gât, dar atunci a scăpat cu viaţă", spun vecinii soţilor Geană. De data aceasta, loviturile de cuţit i-au fost fatale. "Echipajele SMURD au încercat să resusciteze femeia de 39 de ani, dar fără succes", a declarat, pentru "Replica", Bogdan Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ. Două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa s-au deplasat joi la faţă locului, însă după 70 de minute de resuscitare nu s-a mai putut face nimic pentru femeie, fiind anunţat decesul. Medicul Laurenţiu Bădescu a declarat că bărbatul, ajutat de un cuţit, i-a secţionat femeii vena jugulară si traheea. Luminiţa prezenta şi multiple răni la nivel toracic. Poliţiştii constănţeni împreună cu procurorii au demarat o anchetă în acest caz. "Pe fondul unui conflict, se pare că soţul a înjunghiat-o pe soţie cu un cuţit în grupul sanitar al locuinţei. Apoi a sunat la numărul de urgenţă 112, unde a anunţat poliţia că şi-a ucis soţia", a declarat procurorul Zafer Sadâc.

În timpul crimei, în casă se afla şi copilul soţilor Geană

Menţionăm că soţii Geană aveau împreună un copil de 10 ani. Poliţiştilor nu le-a venit să creadă când au aflat că în casa în care s-a întâmplat odioasa crimă se afla şi copilul. Acesta dormea în camera lui. Trupul femeii a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei, "măcelarul", acuzat de omor calificat, a fost reţinut pentru audieri, iar reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au greaua misiune de a hotărî ce se va întâmpla cu băieţelul, care a rămas acum fără ambii părinţi. Cazul din Constanţa nu este singural. Tot din gelozie, George Donciu, bărbatul de 28 de ani care l-a omorât pe Fănică Stanciu, de 66 de ani, din Năvodari, trimis în judecată pentru omor deosebit de grav, a fost condamnat la o pedeapsă de 21 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi, după ce instanţa de fond l-a găsit vinovat pentru comiterea faptei menţionată. Potrivit anchetatorilor, bărbatul l-a omorât cu sălbăticie pe bătrânul în cauză, din gelozie, întrucât Stanciu ar fi avut o aventură cu iubita sa.

Liliana CHIRU, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108