REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CRIMELE care au ÎNGROZIT Constanța: femei ucise de soți și frați care s-au înjunghiat între ei!

CRIMELE care au ÎNGROZIT Constanța: femei ucise de soți și frați care s-au înjunghiat între ei!

Replica API 3 ianuarie 2016 | 23:43 458

Scenarii macabre!

Scenarii macabre!

Certuri, violență și vieți spulberate! Din păcate, și aceste elemente sunt prezente în peisajul de la malul mării. Anul 2015 a fost unul negru pentru mai multe familii ce și-au pierdut persoane dragi. Și aici nu vorbim despre accidente, ci despre crime cu sânge rece. Scenarii macabre, care te înfioară și te fac să crezi că nu sunt reale, că așa ceva nu poate fi comis de către o persoană. Și, totuși, evenimentele au avut loc, fiind vorba despre femei ucise de soți, de frați care s-au înjunghiat între ei sau de conflicte izbucnite la un... ”pahar”.

Unul dintre nefericitele evenimente ce au umbrit județul Constanța a avut loc în seara zilei de 5 ianuarie 2015, în jurul orelor 17.00, când, în curtea unor cunoştinţe comune din oraşul Hârşova, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în cursul unui conflict spontan, Ionel Fogoroş l-a agresat pe numitul B.N., în vârstă de 52 de ani, pe care l-a lovit cu intensitate cu pumnul în zona feţei şi l-a proiectat la sol. În cădere, victima s-a lovit cu capul de trotuarul betonat şi a suferit fracturi craniene grave ce au dus la moarte, survenită a doua zi în spital. Fiind audiat, inculpatul nu a recunoscut săvârşirea faptei, invocând că deşi a avut o altercaţie cu victima, ulterior aceasta s-ar fi deplasat la toaletă, iar când se întorcea s-ar fi dezechilibrat singură şi ar fi căzut pe trotuar. O altă crimă s-a petrecut în noaptea de 19 spre 20 ianuarie, în zona Cet. Un bărbat gelos și-a înjunghiat fosta soție de 11 ori! Mai exact, Simona Muşat avea 45 de ani, lucra la Real şi trecuse printr-un divorţ. Dosarul fusese înregistrat la Judecătoria Constanţa pe 20 mai 2013, Petrică Ciuciuleacă având calitatea de pârât. Pe 6 septembrie 2013, magistraţii au decis desfacerea căsătoriei, custodia fetiţei minore rămânând în sarcina mamei. Din câte se pare, fostul soț nu a putut să treacă peste divorţ, devenind din ce în ce mai gelos. În urmă cu câteva zile chiar a bătut-o pe victimă în City Park Mall, întrucât o văzuse alături de un alt bărbat. Cum încă mai rămăsesră aspecte nerezolvate legate de partaj, femeia datorându-i suma de 7.000 de lei, în seara de luni, 19 ianuarie anul curent, Petrică a mers la domiciliul ei pentru a discuta. Astfel, cei doi au hotărât să se îndrepte apoi spre locuinţa lui Petrică, din zona CET, situată pe Aleea Egretei, bloc C3, acolo unde aveau să pună lucrurile la punct… la „o prăjitură”. De ultimul aspect a avut grijă Simona, ea aducând un pachet cu dulciuri. Însă, până la agonie nu a fost decât un pas. O ceartă a izbucnit în urma discuţiilor, bărbatul fiind foarte gelos. În puseul de furie, Petrică a pus mâna pe un cuţit de bucătărie şi i-a aplicat femeii nu mai puţin de 11 lovituri de cuţit. Ulterior a sunat la 112 şi şi-a mărturisit crima.

Ucis de propriul frate, în a doua lună din an!

O altă nenorocire a avut loc vineri, 6 februarie, după ce frații Erol Becmambet și Genghiz Becmambet au consumat împreună băuturi alcoolice într-o casă de pe strada Cuza Vodă din municipiul Constanţa, acolo unde ar fi stat ilegal. Ulterior, spiritele s-au încins, iar Erol a stârnit un scandal, luându-se şi de mama lor şi lovindu-şi fratele cu o rangă. Nici Genghiz nu a stat cu mâinile în sân şi a luat un cuţit, pe care i l-a înfipt recalcitrantului drept în inimă. La faţa locului au ajuns imediat cadrele medicale de pe Ambulanţă, dar nu au mai putut face nimic pentru victimă, constatându-i decesul. Precizăm că victima era cunoscută ca spaima locuitorilor din zona Far şi zona Abator. Erol Becmambet nu ezita să se lege de oricine din absolut orice motiv şi chiar a stat după gratii pentru crimă. “Dacă îl vedeai mergând pe trotuar, treceai pe partea cealaltă”, au spus oamenii. În plus, exact acum un an de zile, în februarie 2014, atât Erol, cât şi fratele său, Genghiz, care i-a devenit călău în cele din urmă, erau implicaţi într-un scandal cu un apartament închiriat în zona Far, pe strada Dunării. Ulterior, strigăte de ajutor şi o baltă de sânge scoteau în stradă locatarii de pe Aleea Orhideelor din Tomis Nord. Un bărbat se afla pe asfalt şi cerea să fie salvat, sângerând abundent. Oamenii au sunat de urgenţă la 112, un echipaj al SAJ ajungând la faţa locului. Din păcate, însă, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru victimă decât să-i constate decesul. Poliţiştii au şi demarat o anchetă pentru a stabili cum s-au derulat evenimentele. Astfel, s-a constatat că, în data de 5 martie anul curent, Mustafa Onder, de 54 de ani, venit recent din Germania, se afla într-un bar situat la parterul blocului ST8 de pe Aleea Orhideelor, unde consumase toată ziua băuturi alcoolice. La un moment dat, în local şi-a făcut apariţia Nicolae Şolcănea, de 34 de ani, din Slobozia, o cunoştinţă a lui Onder. Au consumat alcool, după care cei doi s-au luat la ceartă. Ulterior a izbucnit un real scandal, lăsându-se cu uşi sparte şi lovituri. Însă, lucrurile nu s-au oprit aici, Onder lovindu-şi adversarul cu un obiect tăietor înţepător, cel mai probabil un cuţit. Victima a reuşit să iasă din bar, dar s-a prăbuşit pe carosabil, într-o parcare de pe Aleea Orhideelor, unde a început să strige după ajutor, în jurul orelor 19.45. Potrivit cadrelor medicale, acesta nu a răspuns la manevrele de resuscitare, fiind declarat decedat.

Minoră, strangulată de un fost preot cu chef de... sex

Și, din păcate, tragediile nu s-au oprit aici. Este vorba de chiar de Săptămâna Mare, care nu l-a împiedicat pe un fost preot din Bistrița Năsăud să-și dea frâu liber plăcerilor carnale. Așa se face că bărbatul a agățat o fată pe Internet, apoi s-au întâlnit într-un apartament închiriat din Mamaia, iar într-un ”moment de nebunie” a săvârșit o crimă. Fostul preot Laurențiu Constantin Aspru, de 37 de ani, le-a mărturisit procurorilor că venise la Constanța pentru o partidă de sex. El le-a mai precizat oamenilor legii că ar fi cunoscut-o pe minoră pe un site de matrimoniale, dar că aceasta l-ar fi asigurat că are peste 20 de ani. Pentru că nu s-au înțeles asupra tarifului pentru serviciile prestate, fata, în vârstă de 15 ani, l-a amenințat că-l va reclama la Poliție pentru că a întreținut relații sexuale cu o minoră. Bărbatul și-a pierdut cumpătul și într-un exces de furie a strangulat-o pe victimă cu cablul de la fierul de călcat. Minora este din Năvodari și provine dintr-o familie dezorganizată. Ramona a rămas fără tată, iar mama ei este cunoscută cu probleme psihice. Din cauza certurilor din familie, Ramona pleca mai tot timpul de acasă. Așa se face că un unchi de-al ei a vrut să o ajute pe fată și îi închiriase un apartament în stațiunea Mamaia fără să știe că aceasta o apucase pe căi greșite, după cum a spus chiar el.

Și-a omorât nevasta cu zeci de lovituri de cuţit, la Bărăganu

Un bărbat de 57 de ani, Dumitru Crăiță, şi-a măcelărit soţia, de 50 de ani cu un cuţit, după care şi-a pus ştreangul de gât. Scandalurile în familia cu pricina erau în ultima vreme la ordinea zilei, motivul fiind, spun vecinii, acela că femeia se angajase cameristă în Eforie, iar soţul îi reproşa că îl lăsase singur. Sâmbătă, 23 mai, femeia îşi luase liber, iar pe fondul unor discuţii în contradictoriu, bărbatul a luat un cuţit de bucătărie şi i-a aplicat zeci de lovituri. După nenorocire, şi-a pus ştreangul de gât, însă unul din cei doi copii ai cuplului a apucat să sune la Poliţie, fiind dată astfel alerta. Pentru femeie, cadrele medicale ajunse la faţa locului nu au mai putut face nimic, în schimb, bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, fiind internat la Terapie Intensivă. Ulterior a fost externat și a ajuns pe mâna oamenilor legii.

Crimă la Ciocârlia: o femeie a fost bătută cu pumnii şi cu o curea de transmisie de către soţ!

O femeie din Ciocârlia de Sus a fost găsită decedată la domiciliu, prezentând pe trup mai multe semne de violenţă. În urma cercetărilor, s-a stabilit că soţul acesteia, Toader Atodiresei, nervos că ea se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a bătut-o până ce a lăsat-o lată, lovind-o cu pumnii şi cu o curea de transmisie. Totul s-a petrecut pe 28 iunie, femeia dându-şi ultima suflare în noaptea de 29 spre 30. Cel care a sunat la 112 a fost chiar Toader. Trupul neînsufleţit al Olgăi Atodiresei, de 50 de ani, a fost găsit în locuinţa din Cicârlia de Sus, în noaptea de 29 spre 30 iunie, în jurul orei 3.15, după ce soţul acesteia a sunat la 112, menţionând că femeia este decedată. Cadavrul prezenta echimoze de diferite forme şi mărimi pe gât, abdomen, spate şi membre.

Și-a înjunghiat fratele în inimă şi a fugit cu calul până la Galeşu, unde l-a vândut

Şaban Emurah, în vârstă de 20 de ani, locuia cu fraţii, vreo 3 la număr, concubinele acestora, cât şi alte rude, la Castelu. Casele se aflau în aceeaşi curte, motiv pentru care mai tot timpul şi-l petreceau împreună. Potrivit localnicilor, familia Şaban se stabilise în localitate de vreo câţiva ani, venind din municipiul Constanţa. În dimineaţa de joi, 1 iulie, au sacrificat o oaie, după care s-au aşezat la masă. Au mâncat, au consumat băuturi alcoolice, ulterior izbucnind un conflict spontan între Şaban Emurah şi un frate. După un schimb acid de replici, un alt frate, în vârstă de 18 ani, s-a băgat între cei doi, cu intenţia de a aplana conflictul. Numai că Emurah s-a enervat şi mai tare şi şi-a adus aminte că acesta i-ar fi făcut avansuri, cândva, concubinei lui. A pus mâna pe un cuţit şi l-a înjunghiat direct în inimă. Victima a căzut secerată la pământ. Cei aflaţi la faţa locului au sunat la 112, cadrele medicale şi oamenii legii ajungând cu promptitudine. Din nefericire, tânărul căzut la pământ nu a mai putut fi salvat. În timp ce poliţiştii şi procurorii demaraseră cercetările la faţa locului, Şaban gonea cu un cal înspre Galeşu. Acolo a intrat în vorbă cu o femeie, căreia i-a vândut animalul, după care a rugat nişte localnici să-l ia cu căruţa până în Poarta Albă. Ajuns la destinaţie, individul a urcat în primul microbuz cu destinaţia Constanţa. Anchetatorii au pornit pe urmele lui, căutându-l în cartierul Flămânda, acolo unde ar sta mai multe rude de-ale lui. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Suspectul a fost prins ulterior în zona Gării din Constanţa şi a fost condus la audieri. Şaban Emurah a declarat, în primă fază, că nu este vinovat, că nu el l-a omorât, după care a început să plângă. A revenit asupra celor declarate, menţionând că s-a certat cu fratele lui şi nu-şi poate explica cum de cuţitul a ajuns direct în el. Suspectul a mai adăugat că îşi regretă nespus fapta.

Bătrână de 90 de ani din Ostrov, omorâtă de un recidivist

O vârstnică de 90 de ani, din Ostrov, a fost omorâtă de un recidivist! Duminică, 29 noiembrie, Gheorghiță Sclipcea a mers la o vecină din localitatea Esechioi, Ostrov, pentru a lua niște vin. Femeia, în vârstă de 90 de ani, când l-a văzut, a început să țipe „hoții“, întrucât, tânărul a mai furat de la aceasta, în trecut. În momentul în care victima a început să strige, bărbatul a împins-o, iar aceasta a căzut și s-a lovit cu capul de marginea patului. Din nefericire, cadrele medicale ajunse la fața locului nu au mai putut face nimic pentru victimă, ea fiind declarată decedată. Precizăm că individul este recidivist.

Paznic, omorât la Palazu Mic de doi hoți: cadavrul a fost căutat mai multe zile

Alerta a fost dată în noaptea de duminică spre luni, 6 spre 7 decembrie, când un paznic de la o fermă din Palazu Mic a fost dat dispărut, însă, înainte de acest aspect, se pare că s-au auzit mai multe zgomote. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au găsit o bluză plină de sânge, dar şi un cuţit, cât şi alte elemente care au conturat tot mai mult ipoteza unei crime. În urma acţiunilor specifice, poliţiştii, sub coordonarea procurorilor, au format un cerc de suspecţi, unul dintre ei, respectiv Iulian Stenică, fiind propus spre arestare. Ulterior, o a doua persoană a fost încătuşată. Însă, cadavrul era de negăsit. Cercetările au continuat, mai mulţi poliţişti şi jandarmi participând la acţiune. Se presupunea că a avut loc un conflict spontan, în urma căruia victima ar fi fost ucisă iar cadavrul ar fi fost ascuns. Această ipoteză a fost confirmată, potrivit declaraţiilor suspecţilor. În cursul zilei de miercuri, 9 decembrie, cadavrul a fost găsit într-un pârâu din zona Palazu Mic. Ulterior, supecţii au mărturisit că au mers la respectiva fermă pentru a fura un acumulator, fiind surprinşi de paznic. L-au bătut şi lovit cu o toporişcă, dar şi cu un cuţit, după care i-au aruncat trupul în pârâu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108