REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CRIMINALUL de la CERNAVODĂ: Sunt aproape MILIONAR, am zerourile, dar îmi LIPSEȘTE acel 1 AFURISIT

CRIMINALUL de la CERNAVODĂ: Sunt aproape MILIONAR, am zerourile, dar îmi LIPSEȘTE acel 1 AFURISIT

Replica API 10 aprilie 2021 | 22:31 18623

O viață modestă, o familie aparent normală! Trei copii minori, iar capul familiei, Cosmin Hărăbor, lucra în domeniul tâmplăriei PVC și aluminiu. Toate acestea au fost umbrite de o tragedie, de un gest nesăbuit, în urma căruia o femeie a murit, alte vieți fiind distruse pe lângă. Au rămas în urmă lacrimi, inimi frânte, de o parte fiind vorba de familia victimei ucise cu sânge rece, iar de cealaltă parte – familia agresorului, în special cei trei copii care vor crește fără tată. Și toate acestea de la faptul că, după cum a declarat chiar cel ce va fi judecat pentru omor, nu avea bani pentru a-și crește copiii.

Cosmin Hărăbor, în vârstă de 40 de ani, care locuiește în Medgidia și activează în domeniul tâmplăriei PVC și aluminiu, este acuzat de crimă, victimă fiind Cristina Palu, cadru didactic. Interesant este faptul că agresorul era destul de activ pe Facebook, distribuind postări amuzante, făcând chiar haz de necaz că nu avea o situație financiară strălucită: ”Sunt aproape milionar. Am zerourile, îmi mai trebuie 1 acela afurisit”, este unul dintre mesaje.

click pe imagine

Mai mult decât atât, era atent ca, în luna martie, să posteze mesaje de genul: Doresc tuturor doamnelor un sincer și călduros La mulți ani”.

De partea cealaltă, victima, respectiv Cristina Palu, posta pe teme precum învățământul sau mesaje: ”Suntem într-o călătorie. Și fiecare dintre noi are drumul lui și pachetul lui”.

click pe imagine

Revenind la Cosmin Hărăbor, menționăm că a declarat în fața anchetatorilor că avea nevoie de bani, acesta fiind motivul pentru care a decis s-o jefuiască pe femeie. Totodată, el a declarat că-i pare rău.

Cum s-a dat alarma

Amintim că alarma s-a dat în dimineața zilei de joi, 8 aprilie, în jurul orei 09.00, prin apel unic la 112. Mai exact, pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși în Cernavodă.

La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Cernavodă cu o autospecială de stingere și o autospecială de descarcerare, și, de asemenea, în sprijin a intervenit o ambulanță SAJ. Sosiți la fața locului, pompierii au deblocat ușa cu mijloacele din dotare și în casă a fost găsită o persoană de sex feminin, în vârstă de 52 de ani, care a fost declarata decedată. Victima este Cristina Palu, profesoară la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, din Medgidia. Aceasta locuia singură în Cernavodă, iar vecinii susțin că nu au văzut-o niciodată cu vreun bărbat. Apartamentul în care a fost găsită se află la etajul 1. Cea care a sunat la 112 a fost sora femeii, care o contactase telefonic pe victimă. Speriată că nu i-a răspuns la telefon a mers la fața locului. Nu a putut intra în casă, așa că a sunat la 112. Se pare că ușa era încuiată pe exterior, iar în broască s-ar fi aflat o cheie ruptă.

Video:

Femeia se afla întinsă pe spate, dezbrăcată pe jumătate, cu brațele sub ea, legate la spate. La gură avea un căluș, fiind vorba de o pereche de șosete. Pe trupul neînsuflețit au fost descoperite multiple semne de violență, de unde și conturarea faptului că între agresor și victimă a avut loc o luptă. În cele din urmă, femeia a fost sugrumată.

Suspectul, interceptat și depistat la Deleni

Autorul crimei a fost prins la scurt timp. Acesta povestise tot unei cunoștințe, care a sunat imediat la Poliție. Oamenii legii i-au interceptat vehiculul, iar el a fost depistat în zona localității Deleni. Se afla lângă vehicul și susținea că îi este rău pentru că băuse antigel și ingerase pastile pentru șobolani. A fost dus la spital, acolo unde medicii au spus că viața nu i-a fost pusă în pericol. Astfel, a fost condus la audieri.

Video:

A stat toată noaptea în casă, cu cadavrul

Cosmin Hărăbor, din Medgidia, a recunoscut tot. A spus că marți, 6 aprilie, a sunat victima pentru a-i cere ajutorul. Ei se cunoșteau întrucât Cosmin făcuse parte din echipa care-i schimbase Cristinei geamurile și ușa imobilului. Astfel, a mers la ea, în jurul orei 18.00, scopul acestuia fiind de a-i sustrage cheia de la casă, pentru a reveni în altă zi să fure. Știa că femeia avea lucruri de valoare și mii de euro în casă. Însă, a fost surprins în fapt, așa că a urmat o luptă între cei doi. Individul a ajuns, în cele din urmă, s-o lase fără suflare, prin sugrumare. Ar fi omorât-o în jurul orei 19.00. A stat toată noaptea în apartament, cu cadavrul, părăsind locuința a doua zi dimineață, în jurul orei 6.00. La plecare a luat suma de 500 de lei și un telefon mobil. A povestit totul unei cunoștințe, care a și sunat la Poliție.

Citește și: FILMUL COMPLET al CRIMEI de la CERNAVODĂ! VIDEO

”Îmi pare rău”, a spus suspectul atunci când a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Cosmin Hărăbor

Ce spun procurorii

” Prin ordonanţa din data de 9 aprilie 2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul H.R.C., acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în cursul zilei precedente. Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, la data de 06 aprilie 2021, în locuinţa acesteia din oraşul Cernavodă, inculpatul a ucis-o în scop de jaf pe victima P.C., prin strangularea cu o chingă din material textil, lovirea cu pumnii, legarea mâinilor la spate cu coliere de plastic şi înfundarea în gură a propriilor ciorapi, ocazie cu care a sustras din locuinţă suma de 500 de lei un telefon mobil, trei carduri bancare şi cheile locuinţei şi autoturismului victimei. Cadavrul victimei a fost descoperit în ziua de 08 aprilie 2021, zi în care inculpatul a fost depistat pe raza comunei Deleni, ocazie cu care s-a stabilit că încerca să se sinucidă, după ce ingerase otavă de şobolani şi antigel. În primă fază inculpatul a fost condus la spital, unde după examinare medicii au stabilit că este în afara oricărui pericol, astfel că a fost condus la procuror, audiat şi reţinut. În cursul zilei curente (vineri – n.r.) procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil”, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu stiu de unde va luati informatiile, dar sunt false! Una din ele este ca nu avea 3 copii, avea doar 2... Daca nici atat lucru nu puteti afla, cum sa mai credem restul informatiilor?
2
2
Cusut cu ata alba.
0
1
cred ca a mai facut asa ceva!
10
0
poti sa ti dai seama mai repede cu cine ai deaface!figura, gesturile , comportamentul verbal etc.spun multe pentru cineva de meserie !u l accepti in locuinta noaptea invocand scrierea unei declaratii! care putea s o faca in masina! dar marog ,intamplarea , ceasul rau , vremurile!
13
1
Regrete de la un criminal cu profil si fizionomie de criminal..pozitionarea urechilor.,etc.
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102