REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

CRIMINALUL din GHINDĂREŞTI, CONDAMNAT la 15 ani de ÎNCHISOARE

CRIMINALUL din GHINDĂREŞTI, CONDAMNAT la 15 ani de ÎNCHISOARE

Replica API 9 aprilie 2021 | 23:32 2304

O crimă teribilă îngrozea comuna Ghindăreşti la sfârşitul anului 2020. Ivan Tudor a fost arestat preventiv, fiind acuzat că şi-a bătut şi înjunghiat concubina, apoi a băgat-o în sac şi a aruncat-o în Dunăre. Acesta a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie.

Cum s-au petrecut faptele

Într-una dintre zilele de la sfârșitul lunii septembrie 2020 – probabil în ziua de 25.09.2020, în timp ce se afla la locuința din localitatea Ghindărești, Ivan Tudor a agresat-o pe concubina sa, prin lovire cu și de corpuri dure, respectiv prin înjunghierea repetată cu un obiect tăietor înțepător. După agresiune, probabil în noaptea de 25/26.09.2020, inculpatul a transportat-o și a aruncat-o pe concubina sa în Dunăre, aflată la o distanță de aproximativ 470 metri de locuință, decesul victimei survenind din cauza asfixiei mecanice prin înec. În data de 29 septembrie, la intrarea în bazinul portuar al fostului șantier naval Hârşova, a fost observat plutind un cadavru, aflat parțial într-un sac, iar în urma verificărilor efectuate ulterior s-a descoperit ca fiind al concubinei lui Ivan Tudor. Ulterior, în faza judecății, inculpatul a recunoscut acuzațiile astfel cum acestea i-au fost aduse prin rechizitoriu.

Ce a spus instanţa

Instanţa a considerat că inculpatul a acționat cu intenție directă în săvârșirea infracțiunii, aspect ce reiese fără putință de tăgadă din împrejurarea că, după ce s-a consumat corecţia fizică, care a fost deosebit de violentă, prin lovire cu pumnii și cu picioarele, dar și cu o greblă metalică, direcționate în zone cu potențial vital (zona capului, zona coastelor – carcasa toracică protejând organele vitale interne), intensitatea loviturilor aplicate conducând la crearea unor leziuni care ar fi necesitat 40 de zile îngrijiri medicale, în cazul în care victima ar fi supraviețuit, Ivan Tudor a transportat trupul concubinei sale și l-a aruncat în Dunăre, introdus fiind într-un sac, de care a legat mai multe pietre, ceea ce relevă că autorul faptei a prevăzut rezultatul acțiunilor sale, urmărind producerea acestuia. La stabilirea pedepsei, instanţa a avut în vedere vârsta inculpatului (68 de ani), conduita sinceră avută pe durata cercetărilor penale efectuate în această cauză; lipsa antecedentelor penale în cazierul judiciar; lipsa unui loc de muncă stabil. Instanţa a decis condamnarea lui Ivan Tudor la 15 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Citește și CRIMĂ în județul CONSTANȚA: Femeie ÎNJUNGHIATĂ și ARUNCATĂ în DUNĂRE

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si iorgulescu ia doar 3 ani, asa ecu cine nu e vip
0
0
SA STEA LA BULAU,PANA CAND VICTIMA VA INVIA PE ACEST PAMANT...
5
0
trebuie pedeapsa cu moartea
5
0
I-a dat asa putin din cauza varstei. Speranta de viata in cazul lui este mica.
0
1
si l doare la basc!
4
0
15 ani foarte putin , trebuia pe viata
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272