REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Criminalul din Năvodari, care a şocat Spania, a fost arestat

Criminalul din Năvodari, care a şocat Spania, a fost arestat

Replica API 13 februarie 2014 | 00:00 230

I-a înfipt victimei obiecte ascuţite în faţă, apoi i-a spart craniul

I-a înfipt victimei obiecte ascuţite în faţă, apoi i-a spart craniul

Un constănţean a comis o crimă oribilă în Spania. S-a înţeles cu mai mai mulţi indivizi în vederea jefuirii unei persoane, au mers la domiciliul acesteia şi au torturat-o până ce şi-a dat duhul. Victima a murit în chinuri groaznice, fiindu-i înfipte obiecte ascuţite în faţă! A fost arestat de autorităţile din Spania, dar a fugit în România, unde a fost prins de poliţiştii constănţeni şi arestat pentru 15 zile.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale - Criminalitate Itinerantă, la data de 11.02.2014, au identificat şi reţinut pe Ştefan Tudoran, de 22 ani, din Năvodari, care face obiectul Mandatului European de Arestare, emis la data de 28.01.2014 de Tribunalul din San Roque - Spania, pentru comiterea infracţiunii de "omor calificat", faptă prevăzută şi pedepsită de Art. 138 din Codul Penal Spaniol. Acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa - Secţia Penală, care a dispus reţinerea lui pentru 24 de ore, începând cu data de 11.02.2014, bărbatul fiind depus în C.R.A.P. Constanţa. De asemenea, el a fost propus spre arestare, magistraţii emiţând pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 15 zile.

Din actele transmise de autorităţile judiciare rezultă că persoana solicitată Tudoran Ştefan este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, reţinându-se în sarcina sa că, în înţelegere cu alţi participanţi, l-au contactat telefonic pe numitul M.G.V. din localitatea San Martin del Tesorillo - Spania, solicitându-i să se întâlnească pentru a avea o discuţie. Intenţionând să comită un jaf asupra acestuia, l-au aşteptat la imobilul din localitatea respectivă şi intrând în domiciliu cu victima, astfel cum stabiliseră în prealabil, l-au atacat, torturându-l prin înfigerea mai multor obiecte ascuţite în faţă, aplicându-i lovituri puternice, cu consecinţa fracturării craniului. În urma acestor acţiuni violenţe exercitate de către Tudoran Ştefan şi ceilalţi participanţi, victima a decedat în imobil. Cauza penală a fost înaintată Curţii de Apel Constanţa, spre competentă soluţionare.

"Menţionăm că această activitate reprezintă o etapă procesuală prevăzută de Legea nr. 302/2004 republicată privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, situaţie care nu poate înfrânge în niciun mod prezumţia de nevinovăţie", au spus procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272