REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Criminalul din Oltina vrea o pedeapsă mai mică

Criminalul din Oltina vrea o pedeapsă mai mică

Replica API 29 aprilie 2020 | 00:07 1007

La mijlocul lunii decembrie a anului trecut o crimă odioasă a avut loc la Oltina. Un individ și-a omorât concubina, după ce a bătut-o zdravăn cu o bâtă. Având creierul inundat în alcool, criminalul, Vasile Bălănescu, s-a culcat iar dimineață, când s-a trezit, a realizat ce a făcut. Culmea, era și ziua lui de naștere şi a fost sunat de fiu să-l felicite.

Atunci, a aflat de la bărbat că și-a omorât partenera de viaţă. Recent, magistraţii l-au condamnat la 15 ani de închisoare, însă individual refuză să stea atâta timp după gratii, aşa că a formulat recurs, în speranța că va primi o pedeapsă mai mică.

În noaptea de 11 spre 12 decembrie 2019, în jurul orei 00:00-01:00, într-o locuință din comuna Oltina, în cursul unui conflict spontan, generat de consumul de alcool și a unor sentimente vindicative născute ca efect a geloziei și infidelității, un bărbat de 57 de ani i-a aplicat concubinei sale mai multe lovituri cu pumnii la nivelul întregului corp, iar după căderea acesteia la sol i-a aplicat multiple lovituri cu o bâtă de lemn pe întregul corp, cauzându-i leziuni care au condus la deces. Dimineaţă, oamenii legii au fost sesizați prin Serviciul 112 cu privire la faptul că în tatăl său şi-a omorât consoarta, individual fiind reţinut şi, ulterior arestat preventive. Recent, el a fost condamnat de judecători la 15 ani de închisoare.

Criminalul a declarat anchetatorilor că a omorât victima pe fondul geloziei

Criminalul, pe fondul geloziei, i-a aplicat concubinei sale mai multe lovituri cu pumnii și cu o bâtă, cauzându-i mai multe leziuni și a constatat că în dimineața zilei de 12.12.2019 aceasta decedase.

„Obișnuiam să consumăm împreună băuturi alcoolice. Concubina mea că era o consumatoare înrăită de băuturi alcoolice, consumând chiar spirt medicinal. Pe fondul acestei stări generate de consumul de băuturi alcoolice, am avut cu aceasta mai multe stări conflictuale determinate de faptul că aceasta mă înșela cu vecinul nostru. Așa s-a întâmplat și în seara zilei de 11 decembrie 2019 și știu că în jurul orei 00:00 cearta dintre noi a degenerat din cauza contradicțiilor avute cu ea, pe motiv nu a recunoscut, de la bun început, că ar fi avut relații intime cu vecinul nostru, în timp ce eu zăceam în pat din cauza băuturii și răcelii de care eram cuprins. Având în vedere faptul că aceasta mi-a recunoscut că a avut relații intime cu vecinul, cât și faptul că îmi promisese că o să înceteze cu această atitudine, pe mine m-a supărat și am devenit violent, drept pentru care am luat-o la bătaie. I-am aplicat mai multe lovituri la nivelul capului, însă nu mai rețin exact câte anume, lovituri care au constat în ridicarea bâtei de lemn în sus și lovirea spre înainte”, a declarant criminalul anchetatorilor, potrivit rechizitoriului.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212