REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CRIMINALUL din Rădăuți și-a ÎNJUNGHIAT un COLEG de celulă când era la POARTA ALBĂ

CRIMINALUL din Rădăuți și-a ÎNJUNGHIAT un COLEG de celulă când era la POARTA ALBĂ

Replica API 9 decembrie 2021 | 16:20 2353

Criminalul din Rădăuți, care a năvălit peste un bărbat și l-a omorât în propria casă, după care a fugit pe străzi cu cuțitul în mână și a mai rănit doi tineri, și-a înjunghiat și colegul de celulă, pe când era închis la Penitenciarul Poarta Albă. Agresorul are un trecut extrem de violent și omoară, din câte se pare, din pură plăcere.

sursa foto: adevărul

Criminalul Ghiocel Timofeev, de 53 de ani, care a năvălit peste un bărbat în Rădăuți și l-a omorât în propria casă cu lovituri de cuțit, este un ucigaș feroce, care a petrecut 23 de ani în închisoare pentru fapte comise cu o violență extremă.

Ucigașul are la activ cel puțin o crimă și mai multe tentative de omor, comise în anii 90, pentru care a stat după gratii inclusiv la Constanța. Bărbatul se numea Ghiocel Anghel Țibuleac când, în 1997, a înjunghiat o studentă grecoaică care se afla la Iași, dar și doi bărbați, în zile diferite, unul amic cu ei, iar altul atacat în scop de tâlhărie. Cel puțin ultimul a murit în urma atacului, scrie Monitorul de Suceava.

12 ani de închisoare după ce și-a înjunghiat colegul de celulă

Conform Ziarul de Iași din 1998, Ghiocel, judecat pentru furt, tâlhărie, tentativă de omor deosebit de grav şi omor, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, una din cele mai mari pedepse de până atunci emise de instanțele ieșene.

În timp ce era închis la Constanța, deținutul și-a înjunghiat un coleg de celulă, care a fost la un pas de moarte. Pentru această faptă din penitenciar, bărbatul a mai primit 12 ani de închisoare.

Criminalul a fost eliberat din închisoare în decembrie 2020, dar între timp se căsătorise în închisoare cu o femeie din Rădăuți, de la care a preluat și numele, devenind Ghiocel Timofeev.

Prins de polițiști și audiat ore în șir, individul nu a oferit nici un fel de informații cu privire la mobilul faptei sale.

În momentul crimei din noaptea de 6 spre 7 decembrie, în casa bărbatului ucis mai era fiul acestuia, care a fugit îngrozit, fiind se pare și el atacat. Atacatorul a fost văzut fugind cu un cuțit în mână pe străzi din Rădăuți. Doi tineri au încercat la un moment dat să îl oprească, însă au fost amenințați și atacați.

Polițiștii susțin că la zece minute după ce s-a dat alarma l-au prins și imobilizat pe atacator.

Tribunalul a emis, marţi, mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele bărbatului ajuns acum la două fapte de omor și trei tentative de omor.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia au fost eliberati de pesede si bintuie liberi pe strazi .
4
1
pe criminali, talhari, violatori , ei trebuesc disciplinati toata viata prin munca fortata si mancare ...normata!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218