REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi din CSM

Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi din CSM

Replica API 27 februarie 2013 | 00:00 96

''Asta e. Multumesc tuturor!''

''Asta e. Multumesc tuturor!''

Judecătorul Cristi Danileţ a fost revocat din CSM cu 14 voturi impotriva sa si patru voturi favorabile. Danileţ a susţinut, marţi, în cadrul şedinţei Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, că a fost ameninţat încă din decembrie anul trecut că va fi revocat din CSM dacă va vota diferit faţă de Secţia de Judecători a Consiliului. Judecătoarea Alina Ghica a fost revocată din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu 11 voturi "pentru" şi şapte "împotrivă", anunţă cotidianul.ro.

''Asta e. Multumesc tuturor!'', a scris Danilet pe Facebook. Judecătorul Cristi Danileţ a susţinut, marţi, în cadrul şedinţei Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, că a fost ameninţat încă din decembrie anul trecut că va fi revocat din CSM dacă va vota diferit faţă de Secţia de Judecători a Consiliului. "Am fost ameninţat cu revocarea încă din luna decembrie, mi s-a spus ferm de către mai mulţi colegi judecători că dacă voi vota altfel decât cum îşi doreşte Secţia de Judecători voi fi revocat. Am înţeles să-mi asum acest vot şi nu regret nicio clipă alegerea pe care am a făcut-o. Constat cu bucurie că, din totalul instanţelor care şi-au exprimat votul în cadrul procedurii de revocare în ceea ce mă priveşte, doar într-o singură instanţă s-a pus în discuţie faptul că eu am votat pentru un coleg procuror să devină anul acesta preşedinte al CSM. Deci, contrar opiniei ministrului Justiţiei şi contrar opiniei asociaţiilor magistraţilor, se pare că unii au citit Constituţia şi au văzut că este posibil ca CSM să fie condus de un judecător sau un procuror", a declarat Danileţ, potrivit newsin.ro.

Bordea, ales vicepreşedinte CSM

De precizat că, tot marţi, judecătorul Adrian Bordea a fost ales, marţi, în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii cu 16 voturi "pentru" şi o abţinere.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Hăineală, a anunţat, că în urma voturilor exprimate de membrii Plenului CSM, judecătorul Adrian Bordea este noul vicepreşedinte al Consiliului, acesta primind 16 voturi "pentru", un vot fiind de abţinere.

foto: luju.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272