REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cristian Diaconescu anunță că Marea Neagră este blocată militar și la nord, și la sud

Cristian Diaconescu anunță că Marea Neagră este blocată militar și la nord, și la sud

Replica API 15 februarie 2022 | 19:47 1628

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a atras atenția că la ora actuală statul ucrainean este înconjurat pe trei laturi de forțele militare ale Federației Ruse. „Marea Neagră este blocată militar și la nord, și la sud. De exemplu, Ucraina dacă în acest moment ar dori să exporte cereale, să spunem, n-ar putea folosi decât Portul Constanța”, a explicat fostul ministru de Externe, duminică, pe B1 TV.

El a amintit de discuția pe care au purtat-o la Moscova președintele francez, Emmanuel Macron, și omologul său rus, Vladimir Putin, și a explicat că semnalele de dezinteres pe care le-a transmis liderul de la Kremlin „sunt preocupante”.

”Acea gestică era adresată nu numai președintelui Franței, cât și întregii Europe. E președintele Uniunii Europene, ca să spun așa, Franța a intrat la rotație. În egală măsură, era un președinte în fața lui Vladimir Putin interesat să proiecteze în Europa o imagine de pacificator, de stabilizator al situației. În al treilea rând, Franța este parte a grupului Normandia și a puterilor europene care, alături de Germania și Federația Rusă, încearcă să stabilizeze situația din Ucraina după ce s-a întâmplat în 2014. Din această perspectivă, semnalele de dezinteres, de neglijare a ceea ce transmitea președintele Macron sunt preocupante. Într-adevăr, sunt pentru opinia publică, prea mult vizual din această perspectivă, nu putem crede că discuția confidențială a fost la fel de distantă, dar situația pe teren este cât se poate de gravă”, a arătat fostul șef al diplomației române.

Practic, a continuat Cristian Diaconescu, Ucraina în acest moment este înconjurată.

„Marea Neagră este blocată militar și la nord, și la sud. De exemplu, Ucraina dacă în acest moment ar dori să exporte cereale, să spunem, n-ar putea folosi decât Portul Constanța. (…) Marea Azov, strâmtoarea Kerci sunt în acest moment practic sub control militar al Federației Ruse. Din partea de nord, Belarus, exerciții militare care sunt clar și ostentativ orientate spre Kiev, iar în partea de vest trupele masate de Federația Rusă arată cât se poate de clar prin toate elementele de dispozitiv militar… aici militarii știu mai bine cum stau lucrurile, dar din câte am înțeles inclusiv rezerve de sânge și spitalele sunt amplasate în zonă, îndeobște astfel de elemente logistice nu fac parte dintr-un exercițiu militar”, a mai afirmat el, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vorbesti aiureli!porturile sint operationale,careurile rusilor sint pina in 12 nm fata de ucraina,deci pot face treaba linistiti!
6
0
dar de odesa ce zici mai taica al gazelor intestinale
4
0
au facut canalul bistroe. ca sa ne dea noua la m..e si sa isi vada ei de treaba. nu ii mai plangeti atat.
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212