REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cristian Diaconescu, despre cum se va poziționa China în conflictul Rusia-Ucraina

Cristian Diaconescu, despre cum se va poziționa China în conflictul Rusia-Ucraina

Replica API 18 martie 2022 | 00:00 790

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a comentat joi seara, în direct pentru B1 TV, poziția dificilă pe care o are China, în contextul tensiunilor de pe scena politică internațională.

Cristian Diaconescu

Diplomatul român a atenționat cu privire la vulnerabilitățile diplomatice ale lui Xi Jinping, în contextul în care se menține aproape de regimul Vladimir Putin.

„China este în expansiune economică. A folosit ‘soft power’ peste tot în lume, nu ‘hard power’ de tip rusesc. Din acest motiv, China poate fi considerată un fel de pagubă colaterală în tot ceea ce înseamnă regim de sancțiuni. Deci apropierea față de Federația Rusă crește vulnerabilitatea Chinei în ceea ce privește sancțiunile, care oricum se vor aplica”, a declarat Diaconescu, scrie stiripesurse.ro.

De asemenea, Diaconescu susține că presiunea asupra Chinei va continua să crească, pentru că SUA tinde mai degrabă să nu accepte poziții de neutralitate, ci doar pro sau contra.

„Nici așezarea de partea Occidentului nu este confortabilă, pentru că din punctul de vedere al Chinei, este un semnal de slăbiciune, de cedare. Atunci va trebui să aibă acest tip de balans extrem de complicat, pentru că din ce în ce mai mult, sub conducerea americană, se intră în logica occidentală de tipul ‘cine nu e cu noi, e împotriva noastră’.

Da, ‘nu vom intra într-un război direct cu Federația Rusă’ (n.r. – poziția SUA) – dar de aici și până a vedea ce se va întâmpla în continuare, legea o va face Occidentul. Chinezii vor accepta ceea ce le este rentabil”, a declarat fostul ministru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nici nu mai ieseam din casa
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272