REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cristian Diaconescu: Invazia rusă în Ucraina nu este chiar atât de iminentă

Cristian Diaconescu: Invazia rusă în Ucraina nu este chiar atât de iminentă

Replica API 14 februarie 2022 | 23:18 898

Mesajul pe care Statele Unite l-au transmis vineri cetățenilor americani din Ucraina, de a părăsi această țară în maximum 48 de ore, este un răspuns de tip preventiv, se numește alertă timpurie, în condițiile în care americanii într-adevăr au semnale destul de serioase în ceea ce privește amplificarea crizei din Ucraina, a explicat, la Digi24, fostul ministru de externe Cristian Diaconescu.

„Când, cum și pe ce paliere se va întâmpla așa ceva este foarte greu în acest moment a se face o speculație. Sunt convins că datele pe care americanii le au în mod categoric se discută și cu partenerii, mai ales cu cei strategici. Plecând de la aceste premise, în mod categoric trebuie luate măsurile necesare”, a subliniat Cristian Diaconescu.

Invazia nu este „chiar atât de iminentă”

Totuși, fostul ministru de externe consideră că „nu este chiar atât de iminentă invazia rusă” în Ucraina și aduce câteva argumente în acest sens, dar pe de altă parte, el crede că o acțiune militară a Rusiei este greu să mai fie împiedicată. Ucraina în acest moment este înconjurată din toate părțile de forțele ruse și nu mai are ieșire decât pe la granița de vest, a arătat Cristian Diaconescu.

Săptămâna viitoare Moscova urmează să transmită pe de o parte americanilor, pe de altă parte Alianței Nord-Atlantice răspunsul scris la propunerile privind pachetul de negociere pe care occidentalii l-au comunicat Moscovei, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
desteptle,daca nu-i dadeau ameetricanii in fapt,rusii faceau ca nemtii,sspuneau ca i-au atacat.deja azi dimineata presa rusa spunea ca rusnacii din donbass sint atacati,fraiere!
1
0
e doar o propaganda dirijata de oligarhii care nu conduc si media aservita pentru a ne distrage atentia de la jecmanirea cu preturile umflate nejustificat la energie, gaze si carburanti!!!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212