REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cristian Radu introduce o nouă taxă pentru a stoarce bani de la turiști

Cristian Radu introduce o nouă taxă pentru a stoarce bani de la turiști

A.V. 3 aprilie 2023 | 00:00 4096

Consilierii locali ai municipiului Mangalia, de care aparțin stațiunile Olimp, Neptun, Venus, Saturn, Jupiter, Cap Aurora, au decis introducerea unei noi taxe pentru anumiți turiști.

Cristian Radu introduce o noua taxa pentru a stoarce bani de la turisti

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, în ședința ordinară din cursul zilei de marți, 28 martie a.c., mai multe proiecte de hotărâre printre care și unul care se referă la taxa specială de stațiune.„Începând din acest an, taxa de stațiune va fi percepută de la turiști și de către persoanele fizice care dețin camere de închiriat, în scop turistic”, a transmis Primăria Mangalia.

Conform noilor modificări aduse Hotărârii existente a Consiliului Local Mangalia, care stabilește taxa de promovare turistică și implicit taxa de stațiune, persoanele fizice care nu dețin certificate de clasificare și realizează venituri din închirierea în scop turistic a spațiilor deținute în propria locuință, au obligația de a percepe taxa de stațiune în cuantum de 5 lei/zi/persoană adultă.„Respectivele persoane fizice vor depune declarația-decont, însoțită de Declarația 212, la Compartimentul Autorizare și Control Agenți Economici din cadrul Primăriei Mangalia”, anunță administrația locală.

Consiliul Local Mangalia a decis și modificarea taxei de dezvoltare și promovare turistică, iar aceasta va fi, începând de anul acesta, de 15 lei/cameră/an, cumulată cu rata inflației pentru persoanele fizice care dețin certificat de clasificare eliberat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, iar pentru resorturile hoteliere valoarea va fi de 25 lei/cameră/an, cumulată cu rata inflației.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe lacomul Chelaru Florin de la Navodari cand il salta DNA -ul ?
0
0
Ba daniel,fraiere,in afara de betonari,defrisari,distrugerea statiunilor,n.a facut nimic.plateste mama ta panselete in fiecare luna,tuua taiati si puse niste nuiele in loc,lumini stradale aiurea in cimp,etc?lucrezi la primarie sau cum? Oras condus de ymbecili,netoti,inculti,hoti ca mangalia,greu de gasit!include iorgus vecinul
2
1
Atat de multe articole impotriva unui primar din judet nu cred ca exista. Ce este surprinzator e ca acest primar are de departe cele mai multe investitii in infrastructura orasului dintre toti cei din judet.Eu cred ca a deranjat interesele Constatei/Mamaia/Navodari prin readucerea sudului litoralului la concurenta cu nordul.
6
11
Binea dacă ai dat șpagă normal ca nu te vede.
2
0
Are nevoie Domnul primar sa mai facă un drum pe la Platinum Casino ,sa mai piardă câteva sute de mii de euro ca așa ii place! Jeg nenorocit!
10
2
Mamăăăă ce mă grăbesc să o plătesc. Am trei apartamente la închiriat, stau la gară cu intermedieri și mai fac 5000 euro pe vară dar nu le dau nimic la fomiști. Cine mă controlează ? Jandarmeria doarme la câțiva metri mai la nord, poliția TF doarme și mai bine, iar poliția locală trece la fară doar să bea cafeaua și să mai ia șpăguța pe parcări. Dacă mă uit odată urât dispar imediat.
7
2
macar de-ar face ceva cu banii care spera sa-i jumuleasca de la prostani.
13
1
hai sa vad cum colectati taxa de la ttiganimea care inchiriaza,aia cu cheile in mjna.sau prostanii care si.au luat mizeriile alea de chibrituri pe la saturn,apt unde daca tragi o besina te aud 10 vecini.hai sa vad cum incasezi de la aia cu cheile.ba tatanoilor,consiglieri circiumari inculti ,nu mai taiati ba pomii,o sa vina mamicile vostre intre betoane la mare!ia maimbetonati plaja,mai e loc intre saturn venus,distrugeti tot,zgirie nori la olimp,sa se inghesuie pe o bucata de plaja si sa.si rupa picioarele in mare!
14
2
Cum tremura de frica sclavii de au dat comanda la articole denigratoare adresate primarului :))
6
15
Talharia Statului Roman pe fata cu legea in mana. CUm e posibil ca unii sa imbuibe in ei pensii de nesimtiti de 20000 de ron pe luna sin noi tinerii muncim pe salarii de mizerie de 2000 de ron zilnic pana la 65 de ani. Gata iesim in strada si va dam foc la masini mai ceva ca in Franta
16
4
Tipul e bun, oricat ar incerca Replica sa il atace, se pisa pe dusmanii lui fara probleme
9
15
Inseamna ca face treaba buna de se comanda articole la adresa lui, hai jet ca va da clasa.
5
14
Are nevoie de bani. Alinuta mai vrea niste apartamente
14
1
sa ceri taxe, trebuie sa dai ceva. Mafia de la Marea Neagra da apa Marii Negre si boschetareala. O sa mai vina doar cucuvelele in mizeriile voastre de beton mucegait. Europa si lumea intreaga o sa va puna cu botul pe labe. Iar turistii odata pierduti, pa! Si nu mai visati la pomana tichetelor de vacanta, bai nehalitilor!
18
2
Foarte bine!Si acesti turisti beneficiaza de aceleasi facilitati ca si cei ai hotelurilor.Si acestia produc gunoi pe care il plateste primaria si tot asa.
15
3
Ba voi ati luat o razna????? Iesiti ma din ghetoul in care locuiti si plimbati va n lume sa vedeti taxe si impozite ce platesc altii..... faceti ce faceti si raspundeti la comenzi.ca de fapt asta sunteti o xoada de topor sau o telecomanda. Apasa unu butonu voi percutati.
9
7

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920