REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Cristian Radu le transmite cârcotaşilor: Nu mai plantăm copaci pe căminele de canalizare

Cristian Radu le transmite cârcotaşilor: Nu mai plantăm copaci pe căminele de canalizare

Replica API 29 septembrie 2014 | 01:07 204

Actualul primar al Mangaliei, încă un atac la adresa fostului edil

Actualul primar al Mangaliei, încă un atac la adresa fostului edil

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, nu ratează nici o ocazie de a-l ataca pe fostul edil Zanfir Iorguş. Într-o vizită de lucru pe străzile din muncipiul Mangalia, Cristian Radu a constatat că muncitorii au parte de prea multe pauze aşa încât a simţit nevoia să-i pună la punct.

„Zilele acestea, împreună cu colegii din Primărie, am fost în mai multe locuri din oraş pentru a verifica stadiul lucrărilor la străzi, trotuare şi spaţii verzi. Am zăbovit mai mult la Sensul Giratoriu, unde am cerut echipelor de muncitori să mai scurteze pauzele, să-şi dea silinţa pentru a face o treabă bună şi, mai ales, să se încadreze în perioada specificată în contract”, a transmis primarul. Actualul edil a discutat şi cu locuitorii blocurilor de pe străzile Portului şi Muncitorului unde, de asemenea, se fac lucrări de reamenajare şi modernizare a domeniului public. „Am observat că unii oameni sunt încă destul de reticenţi la schimbările care au loc pe străzile lor, în special în privinţa spaţiilor verzi. De aceea, profit de această ocazie pentru a explica tuturor celor interesaţi că reamenajarea şi eficientizarea acestor spaţii verzi este prioritară pentru mine, ca primar, în această perioadă. În Mangalia, încă nu avem un raport optim între suprafaţa de spaţii verzi şi cea de construcţii. Însă, până vom reuşi să avem un echilibru în această privinţă, este foarte important să exploatăm cum se cuvine zonele verzi, astfel încât să devină, cu adevărat ”plămânul verde” al oraşului, cum se întâmplă, de exemplu, la Botoşani”, a spus Radu, care a mai adăugat şi faptul că: „Degeaba avem zone cu vegetaţie, dacă acestea, în loc să producă oxigen pentru oraş, au devenit adevărate focare de infecţie şi un real pericol mai ales pentru copii. Ori acum, tocmai pe acest aspect ne concentrăm: eliminarea vegetaţiei uscate, combaterea dăunătorilor, plantarea de gazon, flori şi copaci care se pretează la condiţiile climatice din zona geografică în care ne aflăm. Nu facem nimic după ureche, nu mai plantăm copaci pe căminele de canalizare şi nici alte plante a căror întreţinere costă mai mult decât oxigenul pe care-l produc. Ne-am consultat cu specialişti în domeniu şi credeţi-mă că la acest capitol este foarte mult de muncă, mai ales la igienizarea porţiunilor de teren din faţa blocurilor. Încă o dată, ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe durata lucrărilor, dar aş vrea să înţelegem cu toţii că în Mangalia a trecut vremea spoielilor electorale. Nu dăm o bidinea de var, cum se făcea în alţi ani, ca să luăm ochii celor care votează. Vreau să facem ceva trainic, iar pentru asta este nevoie de timp şii de încredere în rezultatul pozitiv al unui lucru bine făcut”, a concluzionat edilul.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272