REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cristian Radu: Nici o clipă nu s-a pus problema ca primarul să își plătească amenzile personale din bugetul public; politicienii PSD-ALDE au dezinformat!

Cristian Radu: Nici o clipă nu s-a pus problema ca primarul să își plătească amenzile personale din bugetul public; politicienii PSD-ALDE au dezinformat!

Replica API 27 septembrie 2019 | 01:15 1851

Opinia publică din Mangalia a fost inflamată de vestea că aleşii locali votează ca amenzile primite de primar să fie suportate de la bugetul local. Hotărârea a fost, într-adevăr, adoptată în şedinţa de miercuri, 25 septembrie, a Consiliului Local, însă primarul Mangaliei susţine că decizia prevede altceva decât au transmis reprezentanţii opoziţiei. Edilul îi acuză pe aceştia de manipulare şi intoxicare a opiniei publice: “Potrivit Hotărârii adoptate de consilieri, de acum înainte, amenzile primite vor fi imputate, prin comisiile de disciplină, în primul rând funcționarilor publici care au greșit, dacă se constată intenția. În funcție de decizia instanței, amenzile pot fi plătite din bugetul local, doar în cazuri excepționale, în care nu poate fi dovedită, legal, vinovăția angajatului”, se arată într-un comunicat al Primăriei Mangalia.

„Așadar, nici o clipă nu s-a pus problema ca primarul să își plătească amenzile personale din bugetul public, așa cum au dezinformat, pentru a câta oară, politicienii PSD-ALDE. Dimpotrivă, până acum, primarul plătea din propriul buzunar pentru greșelile altora. De acum înainte, vrem să reglementăm această situație, astfel încât fiecare să își asume atunci când greșește, iar din buget să fie plătite doar amenzile care nu pot fi imputate nici primarului, nici altui angajat, în baza hotărârilor instanței, așa cum am explicat în exemplul anterior. Dar chiar și în aceste cazuri, ne îndreptăm împotriva celor care au greșit, foști primari sau angajați, fiind obligați de instituțiile statului să justificăm cheltuirea banului public”, a completat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt multi care vor dorii atragerea raspunderii ptr tot ceea ce a facut in oras...daca ii vin zile de amenda inmultit cu parte din prejudiciu inseamna cateva sute de mii...vai de capul lui...noroc ca are tot pe numele lu mama sa...cat de curajos poti fi domn primar?!
3
0
Primar ever
0
2
Daca publicati astfel de articole, ar trebui sa atasati si documente care atesta sau contesta cele declarate..Ziaristi de doi bani care va vindeti pe o acadea, din cauza astora ca voi nu are presa vreo credibilitate in Romania
6
0
degeaba ecplica primarul ca unii nu pot intelege nimic, hotararea va ajunge la prefectura pentru aviz de legalitate si vom vedea
0
3
Pai nu mai avem constitutie ?,cod penal ?,faceti voi alte legi ?deja maine cine stie ce va mai urla prin cap,,......
5
0
Este un fomist si limbist pe langa partide ; promite banii sa il tina pe functie Face spaga prin intermediari atentie DNA DACA SUNTETI CORECTI !
14
2
Mincinos ordinar. Nu degeaba iti spune tot orasul mincinosu. Replica de ce nu publicati hotararea ? crezi ca da cineva doi bani pe ce articol platiti ati pus voi ? a vazut toata Mangalia adevarul de la publicatii serioase nu vindute ca voi ?
16
3
Angajatul daca a gresit, e vinovat, dar intervine modul in care a gresit: intentionat, din pregatire slaba profesionala sau indus in eroare .Instanta hotaraste da sau ba.A gresit plateste, nu a gresit, e absolvit de vina.Ce exceptii??
14
0
Pai ozzy e seful dezinformarilor. De mana cu leo care duce dorul vamuirilor.Si daca nu era asta , gaseau astia de la psd alde ceva sa dezinformeze.
5
13
Eu vreau sa fac Jumi-Juma doar comisioanele, nu si amenzile.
18
5
"Aprobarea achitarii amenzilor judiciare aplicate de catre instantele de judecata primarului, membrilor Consiliului Local, functionarilor publici... din bugetul de venituri si cheltuieli al Municipiului Mangalia." Dragneo!
12
4
Astia de la ALDE si PSD Mangalia sunt disperati ca nu au sanse in alegeri si recurg la minciuni de astea ieftine
10
18
Ori minti cu nerusinare ori Linica Stan e atit de proasta ca nu a stiut sa explice. Sincer, cred in ambele variante.
19
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272