REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Cristian Radu nu și-a făcut publică ultima declarație de avere, deși termenul limită era 15 iunie 2023

Cristian Radu nu și-a făcut publică ultima declarație de avere, deși termenul limită era 15 iunie 2023

Mirela PASCAL 26 iunie 2023 | 00:00 4281

Că Radu Cristian, primarul din Mangalia, este unul dintre cei mai potenți financiar aleși locali din județul Constanța, nu mai este o noutate. Are o avere considerabilă, care-l aduce pe lista baronilor din România care sunt de neclintit și care stăpânesc zone cu potențial turistic imens. Cum și-a construit averea, în cei 12 ani de când a ajuns în slujba Mangaliei este treaba organelor abilitate să investigheze. Interesant este de ce își ascunde proprietățile și veniturile deși, potrivit legii, trebuia făcută publică declarația de avere până pe 15 iunie a.c.? Cristian Radu ne ascunde averea, dar ne spune care îi sunt interesele!

Cristian Radu nu si-a facut publica ultima declaratie de avere, desi termenul limita era 15 iunie 2023

Averea lui Cristian Radu a constituit un bogat subiect în presă, încă de când a ajuns la conducerea urbei. De la an la an, averea ajungea în atenția opiniei publice, pe măsură ce aceasta creștea. În 2022 ne anunța că a mai adăugat o casă de vacanță chiar în Mangalia, cumpărată în 2021 și are o suprafață de peste 400 mp. Și-a cumpărat și un teren intravilan, tot în Mangalia. Anul acesta, Cristian Radu nu ne dezvăluie decât interesele, nu și averea. Deși, potrivit legii, 15 iunie 2023 este data limită până la care persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) din Legea nr. 176/2010, pot depune declarațiile de avere și de interese anuale. Persoanele prevăzute de lege au obligația de a completa și depune declarațiile de avere și de interese în format electronic, exclusiv prin intermediul platformei e-DAI, disponibilă pe pagina de Internet a ANI.

Cristian Radu nu si-a facut publica ultima declaratie de avere, desi termenul limita era 15 iunie 2023pe site-ul ANI, nu figurează decât declarația de interese

Surprinzător este faptul că edilul din Mangalia, Cristian Radu, deși este catalogat drept cel mai bogat baron din Constanța, în realitate, și dacă ar fi să ne luăm după ultimele declarațiile de avere, este poate cel mai sărac. Pentru că, în acte, soția sa, Bianca, apare singurul proprietar al terenurilor și clădirilor.

 

Cristian Radu nu si-a facut publica ultima declaratie de avere, desi termenul limita era 15 iunie 2023

Din cele 11 de terenuri pe care familia Radu le deține în Mangalia, Mamaia, 23 August, Albești, Tuzla și Constanța, Cristian Radu apare co-proprietar doar la un singur teren, de peste 10.000 mp, din Tuzla. Ultimele achiziții imobiliare ale familiei Radu sunt o casă de vacanță chiar în Mangalia, cumpărată în 2021 și două terenuri teren agricole în Albești, moștenite de soția Bianca, dar și un autoturism AIXAM, cumpărat în 2021. Tot în ultima declarație de avere postată în 2022, aflăm că are bijuterii și ceasuri de aur de peste 62 de mii de euro.

Exemplul lui Radu este urmat și de viceprimarul Dragoș Angelescu. Nici acesta nu și-a făcut publică declarația de avere anul acesta, decât cea de interese. La fel și Doru Colgiu, șeful Goldterm, cât și Claudiu Stamate, directorul Direcției Asistență Socială.

Trăiește într-o vilă luxoasă, pe malul lacului Siutghiol

Vă arătăm, însă, cum arată una dintre proprietățile lui Radu, situată pe malul lacului Siutghiol, zona Ceronav. Vorbim despre o vilă imensă, împrejmuită cu un gard viu de trei metri, să nu cumva să-și arunce curioșii privirile în ograda sa, construită cu sudoarea feței… soacrei.

Cristian Radu nu si-a facut publica ultima declaratie de avere, desi termenul limita era 15 iunie 2023

Dacă vă întrebați ce treabă are soacra în această poveste, vă spunem noi: vila este moștenită de la Gloria Babușcă, mama soției sale. Așa soacră oricine și-ar dori… dar nu toți au norocul lui Cristian Radu!

Cristian Radu nu si-a facut publica ultima declaratie de avere, desi termenul limita era 15 iunie 2023
Revenind la declarația de avere, chiar dacă Radu nu o face publică, aceasta cu siguranță se află în atenția DNA. Reamintim că la sfârșitul anului trecut, procurorii i-au pus sechestru pe avere, alături de el fiind implicate și alte persoane din primărie, printre care secretarul Petrina Boiță. În acest dosar, Radu și alți inculpați au fost trimiși în judecată, recent, pentru corupție.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Apropiatii lui Radu au inceput sa il invidieze si au inceput sa se reorienteze, implicit sa il toarne si el stie asta, Angelescu nu il mai inghite, nici pe Didi, pregătește contraofensiva in frunte cu Sorin andrei si florin jianu, stie ca radu se duce, pentru ca au trecut 3 mandate si prostiile au inceput sa putrezeasca , dar ce nu stiu ei ca se pregateste debarcarea celor din cta la pachet, Mangalia o sa fie condusa de cineva din Mangalia , si ala nu e Ozzy, Se negociaza de anul trecut cu Dna.ul spalarea minzeriei, vor sa construiasca intens tot ce exista terean saturn pana la olimp inclusiv in jurul Hergheliei Mangalia si radu nu a vrut sa cedeze procent mare ,plus ca lumea nu il mai vrea, La Mulți ani !!
1
0
Damen Mangalia este sifonata lunar de bani de catre Dan Ognev prin firma lui Bari ,verificati modalitatea de confirmare a lucrarilor si felul in care se fac platile,nu este respectata procedura si se evita confirmarile de executare a lucrarilor.
4
0
A uita sa treaca hotelu topaz !! Si procentele de la blocul din saturn !!! Fara autorizatie
5
0
Dan Ognev de la Damen devalizeaza sistematic banii santierului,combinatii dubioase cu turci care renoveaza caminele.
3
0
Individul asta gretos si inganfat fost sef la Garda Financiara a furat de a rupt si acolo si acum ca primar. Casa a facut-o cand era la garda cu mana de lucru neplatita doar era sef si toata lumea stia ca se construieste noul sediu al Garzii. Cat despre soacra a fost potenta si a strans ban pe ban toata viata sa faca casa
6
1
Mai este o c….a la Mangalia, Patrascu Alexandru , fiul lu Mariniel Patrascu, identic, magnatii Mangaliei. Pe cand ceva controale????
4
0
Nu a mai depus pt ca la cati banii are erau rubricile prea mici si neincapatoare.
2
1
Doar replica prin vocea grasei si sefa la haznaua replica mireluta pas cal fac circ si stau n gura cu radu toata zoua. Ca plateste murad prin menabit o caruta de bani ca haznaua sa produca si sa vidanjeze 2 3 articol3 saptamnal. Ca re plica este a lu murad si controlata de tatarime o stim cu totii. Sau ma rog cei care avem ceva n tartacuta. acum nu ca radu e vreun sfant dar murad face pe dreacu ghem sa puna mana pe mangalia prin menabit ta rfa lui sa aiba monopol. Doar ca ei habar n au ce i asteapta.pe amandoi. Menabite a8 belit p l . Si tu si sultanul tau caruia ii s**i pl saptamanal
5
9
sa vina DNA sa i ia pe toti in frunte cu valentin mincatorul de c,,t a lui radu
8
0
Bai, nu mai comentati niste aberatii acest caz cu avocatii a fost cercetat de mai multe ori inca din 2015 si de parchet si de curtea de conturi. dosarul trebuia solutionat intrun fel sau altul si nu si lua nimeni nicio raspundere sa nu trimita in judecata la cat tam tam sa facut. Radu se spune ca a fost acuzat de fapte foarte foarte grave in acest dosar. si toate faptele sau clasat pentru ca nu sau dovedit. a ramas un pui de abuz in serviciu pe niste acte care nu sunt semnate de Radu de acum 8-9 ani. Dosarul este din 2015 nu este deacum . cu averea lasati o mai usor ca o avea cand a venit in primarie. a declarato, a fost verificat si rabdare moncher ca cei care se cred curat desi car cu sacul bani peste hotare de la cei care chiar spala bani sunt aproape descoperiti, putin rabdare ca le va trece cheful de comentarii prin care cica distrag atentia. rabdare ca vor da socoteala si inamicii politici pentru niste fapte chiar ca actuale. unde sunt terenurile mangaliei ? poate raspunde Doru
5
9
cand era la garda bubuia daca gasea o virgula in minus acum cand uita el nu se pune pai vezi de aia se f... barbat cu barbat maica
5
4
Ciurare, tu esti?
10
0
A divortat de mult de nevastasa.si a matrasit toata averea.
6
2
matusa tamara si tot felul de neamuri, se fura la greu si totul trece si se petrece!
7
2
saracul,vaide el traeste din banii de ...primar ca toti ceilalti primari bugetari pe banii amarastenilor care muncesc pe temiri ce!alegeti sa nu dispara!
5
2
Gloria Babusca (soacra lui Radu)a fost amanta lui Puiu Hasotti. O iubire în umbra căsătoriei. Doamna Georgeta Hasotti poate confirma.Si uite asa a ajuns Radu Cristian direct șeful GF . Influență.
9
2
Alo, Replica!!!! Sunteti p******i rau cu Radu asta Zi si noapte Radu Cristian face si desface dar voi alte subiecte mai interesante nu aveti Acum chiar incep sa cred ca aveti alte interese prin Mangalia. Noi cei din Mangalia vrem sa stim daca Radu mananca micul dejun, ce ziceți Replica? Ne veti spune? Chiar ne interesează.... p******i!!!! Chiar nu va dati seama ca ati ajuns o rusine a masmediei. In locul primarului v asi fi dat in judecata sa va usture
5
19
Radu Cristian nu stie cum sa isi mai ascundă averea dobândită prin mita si șantaj, se vorbeste ca ar fi divorțat de sotie si ca si-au trecut pe numele copiilor proprietățile. Încet, încet pășește catre camera lui Mazăre!
15
2
In atentia damenn mangalia … sau daca nu o ri fi si sefii de pe acolo mana in mana cu el ? Verifica ti activitatea acestui bogdan catalin , omu se lauda prin mangalia ca tot santierul e al lui ! Are vila , apartamente cum este posibil asa ceva ? Un batran nu isi poate lua retetele la medicamente , si asta defileaza pe banii statului … cum este posibil asa ceva … rog merge ti si face ti ancheta !
7
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436