REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cristian Radu şi-a prezentat programul de guvernare locală 2016 - 2020

Cristian Radu şi-a prezentat programul de guvernare locală 2016 - 2020

Replica API 16 mai 2016 | 23:40 430

Cristian Radu

Candidatul PNL pentru Primăria Mangalia, Cristian Radu şi echipa sa de consilieri au stabilit programul de guvernare locală 2016-2020. Astfel, actualul primar intenţionează să continue programele deja începute în mandatul său, însă are în plan mai multe proiecte culturale, sportive şi de infrastructură. Astfel, vor fi susţinute, în continuare, programul de acordare a pachetelor alimentare şi majorarea plafonului de venituri lunare până la 1000 lei, acordarea tichetelor de medicamente şi premierea vârstinicilor oraşului. Printre obiectivele prioritare se mai numără amenajarea unui nou club al pensionarilor, precum şi a unui cămin de bătrâni, ambele cu fonduri europene. Echipa PNL acordă o atenţie deosebită persoanelor cu handicap şi continuă să-i ajute pe însoţitorii acestora, angajaţi în continuare de Primărie. De asemenea, se doreşte acordarea de gratuitate tuturor locuitorilor Mangaliei, la transportul local, în extrasezon, precum şi modernizarea tuturor staţiilor de autobuz. Costurile vor fi suportate din încasările de pe timpul verii, de la turişti. În ceea ce priveşte proiectele culturale, programul de guvernare locală prevede reabilitarea Casei de Cutură. Proiectul a fost deja întocmit, urmând să fie depus pentru finanţare pe noile axe europene.

Sunt susținute lăcașurile de cult, prin reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe, cu fonduri europene. Moschea Esmahan Sultan, cel mai vechi lăcaș de cult musulman din România, va fi sprijinită pentru reabilitarea curții inetrioare și refacerea gardului. Muzeul de Arheologie Callatis va fi extins și modernizat. Lucrările încep în cursul acestui an, cu fonduri europene. Finalizarea proiectului „Callatis-istorie la malul Mării Negre“, este, de asemenea, o prioritate. Demarat în 2007, a fost întrerupt de Ministerul Culturii în 2013, pentru corecții tehnice. Lucrările s-au reluat în toamna anului trecut, urmând să fie finalizate în vara acestui an. Anveloparea blocurilor de locuințe și extinderea balcoanelor, prin bani europeni, reprezintă un alt obiectiv al echipi PNL, în vederea reducerii costurilor cu încălzirea, pe timpul iernii. Axele de finanțare se deschid în vara anului 2016. Se vor executa lucrări la domeniul public, program început în urmă cu doi ani. Astfel, se continuă programul privind reamenajarea spațiilor verzi. Parcurile Diana și Balnear își schimbă înfățișarea, iar Parcul Evergreen așteaptă vizitatorii. Acest parc e amenajat pe aproape 3 hectare, fiind singurul parc din țară construit pe locul unei foste stații de betoane. Programul 2016-20120 mai prevede și construirea de lcouințe, dar și loturi de case gratuite pentru tinerii orașului. 320 de loturi vor fi atribuite în această vară. Programul ANL va demara în perioada imediat următoare, prin construirea unui număr inițial de 16 locuințe unifamiliale și 24 apartamente prin credit opotecar. Modernizarea infrastructurii se află, în continuare, în atenția actualei administrații. Până în 2017, toți locuitorii vor avea posibilitatea să se racordeze la gaze. Se reabilitează trotuarele și se reamenajează spațiile verzi, în cadrul programului de reabilitare, început în 2012. Anul aacesta, încep lurările de modernizarea a sistemului de iluminat public, din oraș și stațiuni, cu fonduri europene. De asemenea, programul de guvernare locală prevede ca, până în 2020, prețul gigacaloriei să fie redus la 100 de lei. Programul cuprinde și modernizarea și dotarea unităților medicale, atragerea de noi medici, prin acordarea de facilități. Clădirea policlinicii va fi reabilitată cu fonduri guvernamentale, dar și încurajarea activităților sportive, prin înfiinațarea complexului sportiv „Peșcăruș“, stadioane moderne în Mangalia și Neptun. Lucrările vor începe anul acesta.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218