REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cristian Radu trăiește într-o vilă luxoasă, pe malul lacului Siutghiol, din salariul de bugetar

Cristian Radu trăiește într-o vilă luxoasă, pe malul lacului Siutghiol, din salariul de bugetar

Replica API 18 iunie 2022 | 23:11 11704

Radu Cristian, primarul din Mangalia, este unul dintre cei mai potenți financiari aleși locali din județul Constanța. Are o avere considerabilă, care-l aduce pe Radu pe lista baronilor din România care sunt de neclintit și care stăpânesc zone cu potențial turistic imens. Cum și-a construit averea, în cei 10 ani de când a ajuns în slujba Mangaliei, nu este treaba noastră să investigăm, ci a organelor abilitate. Vă arătăm, însă, cum arată una dintre proprietățile lui Radu, situată pe malul lacului Siutghiol, zona Ceronav. Vorbim despre o vilă imensă, împrejmuită cu un gard viu de trei metri, să nu cumva să-și arunce curioșii privirile în ograda sa, construită cu sudoarea feței… soacrei. Dacă vă întrebați ce treabă are soacra în această poveste, vă spunem noi: vila este moștenită de la Gloria Babușcă, mama soției sale. Așa soacră oricine și-ar dori… dar nu toți au norocul lui Cristian Radu!

Terenuri, case de vacanță, vile de lux construite peste noapte, apartamente cumpărate sau moștenite - cu asta se mândrește primarul Cristian Radu, din Mangalia.

Averea baronului a constituit un bogat subiect în presă, încă din 2012, atunci când a câștigat, pentru prima oară, scaunul de primar. De la an la an, averea ajungea în atenția opiniei publice, pe măsură ce aceasta creștea. Ultimele achiziții imobiliare, credem, ale lui Radu sunt o casă de vacanță chiar în Mangalia, cumpărată în 2020 și un teren intravilan, tot în Mangalia, achiziționat anul trecut.

Are jacuzzi în curte, și un gard viu de trei metri

Însă, cea mai cea dintre proprietățile cu care se laudă în declarația de avere este vila grandioasă de pe malul lacului Siutghiol, zona Campus, Constanța. Arhitecți celebri au făcut din casa lui Radu un adevărat palat, un colț de rai… pe bani grei. Și-a amenajat în curte un foișor ce cuprinde un lounge, loc de servit masa, bucătărie de vară și zona de relaxare cu jacuzzi. De asemenea, este amenajată o rocărie cu stânci aduse de la cariera Sitorman și vegetație specifică, diverse specii.

Muritorii de rând nu pot trage cu ochiul prin gard, deoarece proprietatea este delimitată de un gard viu de trei metri, amplasat atât în exterior, cât și în interior.

Video:

Dar cum a ajuns vila de pe malul lacului Siutghiol în familia lui Cristian Radu

În iulie 2006, soacra lui Cristian Radu, Gloria Babuşcă, pe atunci comisar la Garda Financiară, a cumpărat terenul de la un anume Gheorghe Bajdeche.

Contractul dintre Bajdeche și Babușcă

Acesta din urmă ar fi primit proprietatea printr-o dispoziție de primar semnată de Radu Mazăre. În 2009, soacra a construit casa ca-n poveşti.

Câțiva ani mai târziu, bătrâna a murit, mai exact în 2013, iar în urma succesiunii dezbătute, proprietatea a fost moștenită de fiica ei. Casa de pe malul lacului Siutghiol a intrat oficial în declaraţia de avere a primarului Mangaliei în 2014.

Bogat dar… sărac

Surprinzător este faptul că edilul din Mangalia, Cristian Radu, deși este catalogat drept cel mai bogat baron din Constanța, în realitate, și dacă ar fi să ne luăm după declarațiile de avere, este poate cel mai sărac.

Pentru că, în acte, soția sa, Bianca, apare singurul proprietar al terenurilor și clădirilor. Din cele 11 de terenuri pe care familia Radu le deține în Mangalia, Mamaia, 23 August, Albești, Tuzla și Constanța, Cristian Radu apare co-proprietar doar la un singur teren, de peste 10.000 mp, din Tuzla.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politruci nemernici, vreti sa mariti taxele, lumea nu are bani de mancare, secaturilor ! In economia neagra sunt sute de miliarde de euro, talharii fura cu tonele si vagoanele, cu vapoarele, iar voi nu albiti banii....de acolo sa luati bani, din economia neagra !
2
0
mai traia unu radu tot asa ca boieru pe malu lacului. asa ca totul la timpul lui
1
0
Nu inteleg mirarea, 99% din politicienii Romani sunt practic hoti la drumul mare dar cu facelift sa zic asa!
2
0
Asa,si?! Cati ca Cristian sunt pe taraurile noastre oare? Populimea votanta,populimea umilita din cauza dezinteresului pentru propria viata a facut asta. Nu ezista un om,el singur,fara sprijin sau macar delasare din afara,sa ajunga ,,boss''. Gloata de trembeli medievali sunt suport al celor ce supun gloata.
1
0
cu bolta.Lipseste Alinuta din declaratia de avere
1
0
Atit de simplu ar fi, daca cineva ar dori sa cerceteze. Raposata, cind a inceput sa-i mearga afacerile? Dupa ce ginerica a ajuns la garda, cununat de Blejnar, asta la rindul lui ginere de militian de la economic.
1
0
e smechera vila nu am ce sa zic. ca idee, cand ai bagat camera prin gard sa ii filmezi proprietatea privata, ai incalcat legea. daca e baiat destept, va da in judecata si castiga usor.
0
0
Mireloooo ti-e foame de bani,ti-e foame de bani
0
1
asta cunva vrea sa candideze pe undeva de vreti sa sa il omoriti ca a muncit poate a avut venit mare cu parinti l-ati ancetat daca va da in judecata cit tot aurul din lume e de prisos aveti decizie de la procuratura ca a furat
1
0
in mangalia traim in praf si zgomot din cauza lui,trafic greu prin oras zi si noapte,copaci taiati,statiuni distruse iar steckerul sta in liniste,aer curat,si mai ia si bani de la noi sa ne distruga mediul.La fel iorgus zanfir vecinul,nici bicleta n.avea in 87 si acum e multimilionar,judecatorii stiu de ce!
1
0
Daca recuperati toti banii furati politic, prin coruptie, nu ar mai fi nevoie de mariri de impozite sau alte taxe. Asa cum se procedeaza in tarile civilizate, daca nu poti justifica banii, fie ei si mosteniti dibios, ii pierzi. Dar voi puneti presiune pe fraierii cinstiti, care aduc plus valoare economiei. Pai animalul asta plateste intretinere la vila cat 4 salarii lunare de primar. Asta nu este dubios? Deloc? O sa ramaneti in tara cu pensionarii si tinerii semi analfabeti. Nimeni nu mai crede ca Romania se poate schimba in bine, cu atatia hoti protejati. De 30 de ani. Succes!
3
0
Barhalescu la puscarie!
2
0
La cata spaga a luat cand era sef la Garda Fin. Cta, e normal sa aiba avere. Pe vremea cand chema la el la birou pe managerii firmelor mari... ca sa se cunoasca. Iti mai aduci aminte, Radule?!
2
0
Ce vreti de la el, a agonisit putin cate putin in perioada glorioasa din Garda.basinile si infatuarea tot de pe atunci provin.
1
0
Are o vila frumoasa si o sotie urata cu craci. Ha ha ha
3
0
Sa caute la MANU
1
0
Cu Radu in gura saptamanal. Femeie, din declaratia de avere constatam ca averea este a sotiei.defapt mostenire.sa o caute dna ul pe soacra sa sa explice.DECLARATIA DE AVERE E CLARA.EL NU ARE NIMIC.TOTUL ESGE AL SOTIEI.MOSTENIRE. de abia astept articolul despre averea sefului tau Murad. Sa ne explici tu cum a muncit arabu pe branci. Da chiar Murad, seful tau, cum justifica avhizitiile facute? De unde a avut bani sa ridice ditamai imperiu cand el era un simplu doctor. Ai curaj sa scrii ceva despre asta?normal ca nu.ca mori de foame daca citeste ala asa ceva.nu va mai cotizeaza.
1
1
ANAF-ul ia la bani marunti pe cei mici, pe asta il deranjeaza vreodata ANAF-ul?evident ca nu, legile sunt facute de cei puternici, nu toti sunt egali pe dinaintea legii
2
0
e roman, bre, t***n de-al vostru.
1
0
Ar trebui exilate in africa
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212