REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Cristian Sima: Sunt în Islanda. O să mă întorc în ţară

Cristian Sima: Sunt în Islanda. O să mă întorc în ţară

Replica API 13 octombrie 2012 | 00:00 102

Cristian Sima a declarat, vineri seara, că se află la Reykjavik. Brokerul a precizat că motivul pentru care a plecat din ţară este frica de faptul că unii clienţi s-ar putea răzbuna pentru anumite sume de bani pe care acesta le-ar fi pierdut.

Brokerul care a plecat în secret din România săptămâna trecută, a precizat într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune că se aşteaptă ca unele persoane să depună plângeri penale împotriva sa: "Vreau să văd fiecare cât cere, dacă cere 90000 sau 16000. (..) Am pierdut în jur de 2 milioane de euro şi 2 milioane de dolari".

După ce iniţial a spus că se află pe o insulă în Oceanul Atlantic, Cristian Sima a precizat că este vorba de Islanda: "Sunt la Reykjavik. O să mă întorc în ţară, dar nu ştiu când".

"Îmi e frică efectiv fizic", a spus Sima, explicând şi care este motivul pentru care îi este teamă: "De ce frică? Fiindcă atunci când pierzi banii unor clienţi, ei se pot răzbuna".

Conform lui Sima, sursa problemelor financiare este faptul că a cumpărat acţiuni în mod neinspirat:

"Am început să am pierderi mari dupa ce am cumpărat acţiuni la Bursa din Sibiu", a adăgat Cristian Sima, subliniind că poartă vina pentru cele întâmplate:" Am făcut tranzacţiile de capul meu şi nu este nimeni implicat de la WBS. Toată vina îmi apartine. Am răspunderea morală pentru ce am făcut".

"Dacă un client a avut 100000 şi a retras 40000, dacă ar mai retrage capitalul iniţial din remanenţa de 60000 mi-ar mai trebui faţă de activele care sunt în jur de 4 milioane de euro. Am trazacţionat prost şi i-am pierdut. Eu sunt principalul responsabil de tranzacţiile făcute", a mai declarat Cristian Sima, negând zvonurile conform cărora ar fi bolnav:

"Primesc ameninţări demult. Nu am nicio boală. Sunt sănătos, nu am nici cancer. Nu mi-am înstrăinat activele din România", a mai spus brokerul.

Mai multe scrisori atribuite brokerului Cristian Sima au fost publicate vineri de jurnalistul Radu Soviani şi hotnews.ro. Dacă în prima scrioare atribută lui Sima, brokerul recunoaşte că a pierdut banii clienţilor, în a doua scrisoare Cristian Sima vorbeşte despre cum i-a cunoscut pe unii clienţi şi ce relaţii a avut cu ei. În al doilea mesaj sunt pomeniţi Traian Băsescu şi fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, dar şi jurnaliştii Robert Turcescu şi Radu Soviani. De asemenea, în scrisoare sunt menţionaţi Tudor Chirilă, Irina Schrotter, Daniel Dăianu, Cozmin Guşă, Iulian Fota şi Marie Rose Mociorniţa.

A treia scrisoare vine cu nume noi din cercul brokerului Sima: Viorel Hrebenciuc la care a ajuns cu ajutorul fostului ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu. De asemenea, Sima vorbeşte şi despre sumele investite de Daniel Dăianu şi Irina Schrotter şi are şi un mesaj pentru clienţii lui: "Nu vreau să mă scuz că am pierdut banii, nu caut să-mi spăl imaginea care va fi terfelită şi dacă mâine as veni cu 4 mil cash, nici nu vreau să spun aţi semnat, v-ati asumat riscul, am pierdut asta e".

sursa: rtv.net (http://www.rtv.net/cristian-sima-imi-e-frica-clientii-se-pot-razbuna-sunt-pe-o-insula-in-atlantic_48631.html)

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272