rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 11 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Cristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video

Parlamentarul Cristina Dumitrache se află, pentru al patrulea mandat, în Camera Deputaților, reprezentând interesele constănțenilor, însă de data aceasta de partea cealaltă a coaliției. După cum se știe, PSD se află în opoziție, motiv pentru care îi este mai greu să-și promoveze proiectele și, cu atât mai mult, să le concretizeze. Însă, deputatul PSD de Constanța, Cristina Dumitrache, este un om ambițios, căruia nu-i place să piardă și va face tot ce-i stă în putință ca proiectele ei să prindă contur. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, Dumitrache a vorbit despre realizările sale, despre proiectele de suflet, dar a comentat și modul în care Guvernul PNL a gestionat pandemia și criza din sănătate.

”Partidul Social Democrat s-a află acum în opoziție, deși este un context mult mai dificil și promovarea proiectelor, pe care le-am stabilit ca prioritate încă din mandatul trecut, este puțin mai dificilă. Calitatea proiectelor și necesitatea pentru care le-am inițiat este prezentă, justificată, și atunci putem să spunem că argumentele pentru a susține și a trece aceste proiecte prin plenul Parlamentului rămân valabile indiferent de actuala guvernare și de prezența noastră în opoziție”, a spus Cristina Dumitrache.

Anul 2021 a debutat cu o realizare pentru Cristina Dumitrache

La începutul anului, a fost promulgată legea ce prevede combaterea discriminării pacienţilor care se confruntă cu afecţiuni ca astm bronşic, anafilaxie şi alergie alimentară. Actul normativ are ca obiect de reglementare instituirea cadrului normativ pentru protecţia, siguranţa vieţii şi respectarea, în condiţii de egalitate şi nediscriminare, a drepturilor persoanelor cu boli şi afecţiuni alergice, precum şi ale persoanelor care prezintă suspiciunea de a fi diagnosticate cu astfel de boli şi afecţiuni. ”A fost promulgată inițiativa pe care am demarat-o în mandatul anterior, este vorba despre legea benefică pacienților cu boli și afecțiuni alergice. Ei bine, în ianuarie 2021, acest proiect a devenit Legea 4/2021. Astăzi, putem vorbi despre o lege de sine stătătoare dedicată pacienților și celor care sunt suspecți de boli și afecțiuni alergice. Este un lucru extrem de important pentru că este o lege inovatoare, este o lege dedicată unui anume tip de pacienți. Spun asta pentru că s-a ieșit din acel hățiș birocratic și s-a putut veni cu soluții concrete pentru pacienții suferinzi, dar și pentru a facilita tot ce înseamnă implementarea unor măsuri pentru o mai bună diagnosticare”, a precizat deputatul PSD.

Un alt proiect marca Cristina Dumitrache-legalizarea cannabisului medicinal

Deputatul PSD se luptă pentru ca un alt proiect, la fel de important, să devină lege. Este vorba despre legalizarea cannabisului în scop medicinal. Proiect care nu este văzut cu ochi buni de Guvern. ”Pe lista de priorități urmează și proiectul pe care l-am inițiat cu privire la cannabis, nu este vorba despre legalizarea acestuia în general, ci doar de cannabisul medicinal. Acest proiect s-a născut în urma unei inițiative civice a Asociației ,,Victoria mea!”, s-au strâns peste 300.000 de semnături, în special din partea bolnavilor cu diverse afecțiuni care beneficiază de pe urma tratamentului cu cannabis. Au venit cu această propunere, am lucrat-o împreună din punct de vedere legislativ, am strâns semnături de la toți colegii, iar acum ne aflăm la Camera Deputaților cu acest proiect, a trecut și de Senat. Este în dezbatere la Camera Decizională. Am așteptat cu nerăbdare punctul de vedere al Guvernului. Acesta nu a fost tocmai favorabil, mă nemulțumește argumentarea acestui punct de vedere, dacă ar fi venit cu o critică constructivă, aș fi înțeles. Acest punct de vedere este argumentat cu informații eronate sau cu informații care nu mai sunt de actualitate. Cannabisul ar fi ajuns în posesia pacienților doar cu recomandarea medicilor, reglementarea fiind la fel de riguroasă ca și în cazul morfinei. O persoană care ar dori să consume cannabis în alt scop, nu ar avea de ce să apele la o rețetă. La momentul de față avem pacienți care merg pe piața neagră, din disperare, pentru a-și achiziționa produse care sunt necontrolate, își pun viața în pericol”, a explicat Dumitrache, precizând, totodată, că foarte mulți țări folosesc cannabisul în scop medicinal.

Dumitrache: Ministrul Educației spune una, ministrul Sănătății spune alta

Cristina Dumitrache a vorbit, în cadrul interviului, și despre pandemia și modul în care aceasta este gestionată de autorități.„Trebuie să vă mărturisesc că îngrijorarea mea este semnificativă având în vedere că este foarte importantă încrederea populației în autorități. Deși, la început ni s-a cerut înțelegere că va urma o lună de lockdown, vor fi restricții pe o perioadă de câteva zile, săptămâni sau luni, ei bine, am trecut de un an. Măsurile adoptate nu sunt justificate de către așa-ziși experți, studiile pe baza cărora se iau astfel de decizii nu sunt publice și discutate. Noi nu știm cum sunt luate aceste măsuri, se schimbă de la o perioadă la alta, nu știm la ce să ne așteptăm. Miniștrii se contrazic între ei, ministrul Educației spune una, ministrul Sănătății spune alta. Premierul Cîțu ne spune că nu vorbim de un lockdown, nu vorbim de o înnăsprire a măsurilor, iar secretarul de stat de la Ministerul Sănătății ne anunță că ar fi bine o carantină națională de două săptămâni. Frumos ar fi să se pună toți de acord cu ce anume vor să facă și să ne comunice cu argumente, cu studii în spate, să vedem și noi fețele acelor experți și să fie transparenți în tot acest proces. Noi am intrat direct în stare de urgență, chiar dacă aceste informări le aveau cu mai bine de două luni înainte, fără nici măcar o pregătire, ca și când atunci ar fi auzit pentru prima dată de acest lucru. După un an și ceva aflăm că un document foarte important mai ales când vorbim de această campanie de vaccinare, ne străduim cu toții să dăm încredere, să meargă cât mai mulți oameni la vaccinare, fără acea frică care este justificată, mai ales că nu venim cu răspunsuri. Ei bine, un document stă mai bine de două săptămâni la sertar în legătură cu vaccinul AstraZeneca. Este o lipsă de transparență, asta fiind o componentă esențială”, este de părere Dumitrache.

Dumitrache, despre sezonul estival: Pare o sabotare a turismului

Întrebată cum ar fi gestionat lucrurile PSD, dacă ar fi fost la Guvernare, Dumitrache a declarat: ”Am fi făcut în mod diferit totul, am fi avut comunicare transparentă, măsurile economice anunțate ar fi fost altfel”.

Cristina Dumitrache a vorbit și despre sezonul estival care bate la ușă și pe care-l consideră compromis. ”Pare efectiv o sabotare a turismului de litoral, este o lovitură destul de grea, nu are nici cea mai mică logică să se ajungă la această situație și să ne așteptăm ca acești operatori să supraviețuiască. A cui e vina? Eu nu împart vina, mai repede mă aștept să se vină cu soluții. Ne-au explicat că multe lucruri sunt sub control, că economia crește, dar nu cred că cetățenii simt vreo îmbunătățire din acest sens, din contră. Tot așa ne așteaptă și acea normalitate de la 1 iunie, dar nu știe exact cum, având în vedere că testările și vaccinarea sunt cum sunt, încrederea populației scade considerabil și oamenii sunt speriați, nu se vine cu nici o măsură pentru a construi o relație sănătoasă între autorități și cetățean”, a mai comentat Cristina Dumitrache.

Dumitrache: Nu m-am băgat în treaba organizației municipale

Cristina Dumitrache a vorbit și despre Organizația Municipală a PSD Constanța. Întrebată dacă s-au limpezit apele în interiorul formațiunii, având în vedere demisia lui George Vișan, dar și deplasările unora la București, unde și-au spus nemulțumirile, deputatul a precizat: ”Nu m-am băgat în treaba organizației municipale, ei o să-și rezolve problemele și o să-și organizeze structurile. Domnul Vișan ne-a comunicat demisia sa, însă nu ne-a informat oficial cu ce vrea să facă”.

Cât despre cum arată Constanța, sub conducere PNL…:”O Constanță tristă și puțin dezamăgită. Promisiunilesau schimbările pe care și le imaginau și doreau par să nu se materializeze. Atâta timp cât cetățenii au răbdare, am și eu răbdare”,a conchis deputatul.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos.

Mirela PASCAL

vineri, 9 aprilie 20212390
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Interviuri
8 mai 00:13InterviuriCorina MARTIN: REZERVAREA vacanței NU poate fi CONDIȚIONATĂ de vaccinare! Video

Corina Martin, președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO, a fost prezentă în studioul Replica de...1316

21 apr 00:10InterviuriVASILE DELICOTI: USR bagă BĂȚUL prin GARD pentru a CÂȘTIGA electorat! Video2163
20 apr 00:11InterviuriMircea DOBRE: Îmi pare rău că nu DISPARE ARAFAT! Video2173
8 apr 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Trebuie să fim PRECAUȚI, astfel încât deschiderea sezonului ESTIVAL să nu se transforme într-un fiasco. Video

Prefectul județul Constanța, Silviu Coșa, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, acolo unde au fost aduse...2489

27 mar 23:46InterviuriANCA NEDEA PAVEL: Noi, operatorii ECONOMICI, ne simțim AGRESAȚI și HĂITUIȚI! VIDEO4882
12 mar 15:55InterviuriȘEFUL ISU Dobrogea, AMARANDEI: AUTOSPECIALELE de lucru cu apă și spumă au între 20-30 de ani7124
18 mar 00:19InterviuriSabina SPĂTARIU: Pentru mai mulți ELEVI, EDUCAȚIA s-a OPRIT în luna martie. VIDEO!

Asociația Elevilor din Constanța este o organizaţie care are ca scop reprezentarea intereselor comune ale elevilor...3744

16 mar 00:20InterviuriSă-i cunoaștem pe SUBPREFECȚII județului Constanța!6671
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video4013
24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...3875

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO5022
6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene4619
Vremea
20°16.4° - 20° marţi, 11 mai 2021
ConstanțaUmiditate: 40%
Vânt: 3.72 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/4940312414347
5/4034291821422
joker5293814239
Horoscop
mai mult...SPSportRT
11 mai 22:33SportFotbal: Juventus Torino ar putea să nu mai joace în campionatul Italiei dacă nu renunţă la proiectul Super Ligii

Juventus Torino, unul dintre ultimele trei cluburi care mai apără proiectul Super Ligii europene de fotbal, nu va...443

11 mai 00:00SportTenis - ATP: Fritz şi Sinner, în turul 2 la Roma, vor evolua contra lui Djokovic, respectiv Nadal

Jucătorii de tenis Taylor Fritz (SUA, 31 ATP) şi Jannik Sinner (Italia, 18 ATP) s-au calificat luni în turul al...318

11 mai 00:00SportFotbal: Hansi Flick va semna un contract pe trei ani cu naţionala Germaniei

Antrenorul echipei Bayern Munchen, Hansi Flick, va semna un contract pe trei ani ca viitor selecţioner al naţionalei...338

11 mai 00:00SportBox: România a cucerit trei medalii de aur şi una de argint la Campionatele Balcanice

România a cucerit trei medalii de aur şi una de argint, toate la feminin, la Campionatele Balcanice de box de la...373

Local
11 mai 23:23LocalÎncă un DECES, din cauza COVID-19, la Constanța

Până luni, 10 mai a.c., 29.034 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...770

11 mai 23:24LocalCoronavirus: 65 de localități din județul Constanța, incidență sub 1,5 la mia de locuitori

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat, luni, 10 mai a.c., hotărârea nr. 70 care prevede...691

11 mai 23:24LocalAnunţ de la RADET pentru asociaţiile de proprietari din Constanța

893

11 mai 23:23LocalDSVSA Constanța: Comercializarea de păsări, efectuată doar de către fermele autorizate

Având în vedere dinamica fulminantă a evoluției gripei aviare înalt patogene la păsări domestice la nivel...766

11 mai 22:50LocalScandalagiu, condamnat de Judecătorie

Gheorghe V. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe, după ce, beat...649

11 mai 00:07LocalCoronavirus la Constanța: 42.512 persoane infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.512 persoane...564

11 mai 23:24LocalProgram de rezidență artistică, organizat de Asociația Novapolis şi Primăria Constanța

Asociația Novapolis împreună cu Primăria Municipiului Constanța oferă posibilitatea creatorilor și artiștilor...438

11 mai 23:25LocalBărbat PRINS sub un MAL de pământ, pe Aurel Vlaicu

Din informațiile mostre, este vorba despre un bărbat, de 52 de ani, care a fost prins sub un mal de pământ, în urma...1268

11 mai 23:25Local10 INFRACȚIUNI descoperite de polițiștii de la Transporturi

1250

Politică
11 mai 00:00PoliticăIohannis: Ne-am implicat pentru a produce o schimbare de atitudine în NATO faţă de flancul estic și am reuşit

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că a reuşit, alături de omologul său polonez, Andrzej Duda, să...322

11 mai 00:00PoliticăOprea, PSD: Coaliţia nu a găsit soluţiile pentru vaccinarea anti-COVID a românilor din mediul rural

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat luni că guvernanţii nu au găsit soluţii pentru vaccinarea...342

11 mai 00:00PoliticăIohannis: Summitul B9, un format foarte important pentru NATO

276

11 mai 00:00PoliticăPreşedintele Poloniei, la Bucureşti: Aş dori să se îmbunătăţească colaborarea militară

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a afirmat luni, la Bucureşti, că îşi doreşte îmbunătăţirea colaborării...317

11 mai 00:00PoliticăOprea: Comitetul Politic Naţional al PSD, la sfârşitul acestei săptămâni

Comitetul Politic Naţional al PSD va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, la Sâmbăta de Sus, a anunţat luni...313

11 mai 00:05PoliticăSURSE PNL - Claudiu Năsui, în pericol să fie remaniat

645

Interviuri
18 mar 00:19InterviuriSabina SPĂTARIU: Pentru mai mulți ELEVI, EDUCAȚIA s-a OPRIT în luna martie. VIDEO!

Asociația Elevilor din Constanța este o organizaţie care are ca scop reprezentarea intereselor comune ale elevilor...3744

16 mar 00:20InterviuriSă-i cunoaștem pe SUBPREFECȚII județului Constanța!

Secyl Suliman și Mihai Vîlcu sunt noii subprefecți ai județului Constanța. Aceștia au activat în mediul privat,...6671

9 apr 00:06InterviuriCristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video

2391

2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...4013

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...3875

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

5022

Monden
11 mai 00:00MondenElvis Presley a avut o aventură cu Marilyn Monroe. Detalii neştiute

Byron Raphael a păstrat secretul acestei legături timp de 50 de ani. Raphael susţine că şefii săi de la agenţia...416

11 mai 00:00MondenElon Musk şi-a făcut debutul în calitate de prezentator al emisiunii umoristice „Saturday Night Live“

Elon Musk, CEO al companiilor Tesla şi SpaceX, şi-a făcut debutul sâmbătă seară în calitate de prezentator al...307

11 mai 00:00MondenWhatsApp amână din nou aplicarea strictă a noilor reguli de confidenţialitate

326

Mapamond
11 mai 00:00MapamondIrak: Tentativă de asasinare a unui jurnalist la 24 de ore după uciderea unui opozant

Un jurnalist irakian se afla luni la terapie intensivă după o tentativă de asasinat în sudul Irakului, la 24 de ore...290

11 mai 00:00MapamondVirusolog: Situaţia epidemiologică din Germania ar putea fi una destul de bună vara aceasta

Un expert berlinez în domeniul virusologiei a declarat că în această vară situaţia din Germania ar putea fi una...301

11 mai 00:00MapamondAlţi peste 600 de migranţi au ajuns în timpul nopţii pe insula italiană Lampedusa

302

11 mai 00:00MapamondAfganistan - Nou bilanț: 85 de morţi în atentatele din apropierea unei şcoli pentru fete la Kabul

Bilanţul atentatelor cu bombă comise în apropierea unei şcoli pentru fete dintr-un cartier din Kabul, populat în...299

11 mai 00:00MapamondCoronavirus: Germania propune vaccinarea cu Johnson & Johnson pentru toţi adulţii

Germania a decis luni să le propună tuturor adulţilor, pe bază de voluntariat, să fie vaccinaţi cu serul...423

11 mai 00:00MapamondCoronavirus: Numărul cazurilor noi de COVID-19 şi al deceselor, în scădere în India, însă teama persistă

301

Sănătate
11 mai 00:00SănătateGust metalic în gură? Iată de ce poate apărea

Dacă simți un gust metalic în gură, acest lucru poate avea diverse cauze, printre care faptul că iei multivitamine,...375

11 mai 17:37SănătateCe efecte are colesterolul mărit asupra corpului

Hipercolesterolemia (numită uneori, mai simplu colesterolul mărit) reprezintă prezența unor niveluri ridicate ale...390

11 mai 00:00SănătateDislipidemia: semne, diagnostic, tratament. Ce substanțe active ajută

347

11 mai 12:36SănătateStudiu: Un mic dejun consistent ajută la arderea unui număr mai mare de calorii

Un studiu recent arată că persoanele care mănâncă un mic dejun consistent ard de două ori mai multe calorii în...340

11 mai 00:00SănătateTratament naturist pentru respirația urât mirositoare

Respirația urat mirositoare, cunoscută și sub denumirea de halenă ori halitoză, apare de cele mai multe ori din...379

11 mai 00:00SănătateInfecția măselei de minte - cum o recunoști și cum o tratezi

Infecția măselei de minte este dureroasă și reprezintă o urgență stomatologică. Aceasta nu poate fi tratată...312

11 mai 00:00SănătateProduse naturale folosite frecvent în cosmetică

La îndemâna oricui, fructele, legumele și unele plante constituie o sursă foarte bogată pentru alcătuirea de...296

11 mai 17:39SănătateZincul - un mineral esențial pentru piele, păr și imunitate

Zincul este un mineral esențial pentru sănătatea sistemului imunitar. Deficiența de zinc poate face o persoană mai...349

11 mai 00:00SănătateMăști naturale pentru părul gras, care hidratează fără să încarce

300

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT