REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Cristina Ich, prima reacție în cazul anchetei care vizează familia Pițurcă: Îi sunt alături orice ar fi

Cristina Ich, prima reacție în cazul anchetei care vizează familia Pițurcă: Îi sunt alături orice ar fi

Valentina CAMARA 1 februarie 2023 | 00:00 575

Fosta parteneră a lui Alex Pițurcă a făcut primele declarații în cazul anchetei care îl vizează pe fostul selecționer și pe fiul acestuia. Victor Pițurcă a fost reținut luni de DNA.

Cristina Ich, prima reactie in cazul anchetei care vizeaza familia Piturca: ii sunt alaturi orice ar fi

Fostul selecționer, Victor Pițurcă a fost reținut de DNA într-un dosar care vizează două contracte suspecte ce vizau producția de măști de protecție în timpul pandemiei de coronavirus. Acestea au fost încheiate între o asociere de firme (una dintre ele deținută de familia Pițurcă) și Ministerul Apărării.

Fosta parteneră a lui Alex Pițurcă a făcut primele declarații în acest caz. „Nu am nimic de comentat despre lucruri de genul ăsta ( n.red. afacerile fostului său partener de viață). Sunt cu copilul la munte. Nu sunt în măsură să comentez”, a spus Cristina Ich.

Alex Pițurcă și Cristina Ich nu mai sunt împreună, dar au rămas în relații bune de dragul fiului lor. Ea spune că această anchetă nu va schimba cu nimic relația pe care o are cu fiului lui Victor Pițurcă.

„Eu sunt alături de Alex, îl iubesc. Îi sunt alături orice ar fi, indiferent ce ar păți. Când ai un copil cu cineva nu poți să fii certat. Rămâi în relații bune. Eu cu Alex nu suntem certați și nu ne vom certa niciodată“, a mai spus Cristina Ich.

Acuzațiile DNA

Victor Pițurcă și șeful Romarm Gabriel Țuțu au fost reținuți luni de DNA într-un dosar care vizează două contracte încheiate între o asociere de firme și Ministerul Apărării. Potrivit procurorilor, ar fi fost cumpărate mai multe utililaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

„Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție).

Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului), se arată într-un comunicat de presă al DNA, potrivit evz.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212