REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cristina Rizea: 1000 de lei pe lună costă locul de parlamentar la USR! Video

Cristina Rizea: 1000 de lei pe lună costă locul de parlamentar la USR! Video

Mirela PASCAL 11 februarie 2024 | 00:00 3765

Cristina Rizea, aleasă deputat în Parlamentul României, în 2020, pe listele PLUS-USR, s-a aflat vineri, 9 februarie a.c., în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre proiecte, dar și despre o eventuală candidatură. Cu această ocazie, Rizea a anunțat că mai vrea un mandat, deși este destul de complicat, pentru că, în prezent, nu mai face parte din niciun partid. Pentru cei care nu știu, Rizea a plecat din USR, nemulțumită că i se cereau bani pentru poziția sa din Parlament. ”Trebuia să plătesc 1000 de lei pe lună”, a spus deputata.

Cristina Rizea: 1000 de lei pe luna costa locul de parlamentar la USR! VideoCristina Rizea, Mirela Pascal

În debutul interviului, Cristina Rizea a vorbit despre proiectele sale de suflet care sunt tot mai aproape să se concretizeze. ”Am mai multe proiecte de suflet. Primul, care devine realitate, este deja în comisii. Este vorba despre proiectul dedicat părinților de îngeri, adică oamenilor care au pierdut un copil, fie în timpul sarcinii, fie până la majorat. Proiectul presupune ședințe de psihoterapie gratuită pentru părinți precum și instituirea zilei de 15 octombrie ca și zi comemorativă. Este un subiect greu, dureros. Proiectul acesta l-am scris în primul an de mandat, dar n-am avut niciodată puterea să mă duc să-l prezint în fața colegilor mei, să-l susțin pentru că este un proiect care mă vizează personal din păcate, din experiența proprie. Știu ce înseamnă să fii părinte de înger și știu ce nevoi au acești părinți”, a spus Cristiana Rizea.

Un alt proiect important este trenul metropolitan.”Trenul metropolitan de la Constanța este o ambiție de a mea care a avut un parcurs foarte interesant. Avem aeroportul Kogălniceanu unde, dacă aterizezi, ai șanse să rămâi acolo că nu ai cu ce să ajungi în centru Constanței. Am avut ambiția asta, am făcut foarte multe drumuri la Ministerul Transporturilor. Speranțele erau foarte mici să se găsească fonduri pentru acest proiect, dar sunt acum, din trei surse. Domnul viceprimar Rusu se ocupă, la nivel local, de acest proiect”, a explicat deputata.

1000 de lei pe lună locul de parlamentar la USR?!


Schimând registrul, am discutat cu Cristina Rizea și subiecte politice. Întrebată dacă va mai candida pentru un mandat, aceasta a răspuns că și-ar dori, dar e greu. În prezent, Rizea nu reprezintă niciun partid. ”Urmărind discuțiile din spațiul public ale liderilor de coaliție, cred că se vor comasa alegerile locale cu naționale, făcându-se astfel o economie la buget. Și bănuiesc că și prezidențialele cu parlamentare. Nu știu, deocamdată, dacă voi candida independent. Este foarte greu spre imposibil, de aceea trebuie evaluate foarte bine șansele de a ajunge la o candidatură. Dar sunt foarte mândră de mandatul meu, de ce am făcut până acum. Am muncit în ăștia trei ani de la bun început, am luat acest mandat ca și o oportunitate de a face ceva pentru Constanța, pentru România și în mare parte mi-a reușit. N-am avut discuții la nivel local cu nici un partid, mi-am văzut de treaba mea. Asta nu înseamnă că m-am lăsat pe o ureche, dimpotrivă. Îmi văd de proiectele mele și de drumul meu. Chiar astăzi m-a întrebat cineva că de ce am părăsit USR-ul. Păi, era contra principiilor mele. Am plecat la drum cu sloganul fără hoție, dar în interiorul partidului se fură. Îmi pare rău, dar eu nu pot să fiu părtașă la așa ceva, eu am o problemă cu perna, îmi place să dorm foarte bine noaptea și îmi place să mă uit în oglindă cu drag ca să nu am ce să-mi reproșez. Se fură la voturi, intern. USR-ul se ocupă de chestia asta, obligând parlamentarii să-și plătească locul în rate. Și USR Constanța... pe mine m-au suspendat că aveam cotizația neplătită. Dacă cotizația de membru era 10 lei nu se punea problema, ei voiau să plătesc o rată de 1000 de lei pe lună la partid, adică 12.000 de lei pe an. Faceți socoteala cât costă un loc la partid la USR! Acum a plecat Vlad Gheorghe europarlamentarul lor care le-a explicat omenește că ilegal. El, ca europarlamentar, trebuie să plătească 3500 de lei pe lună, e mai mare taxa. Am înțeles că așa s-a hotărât în Biroul Național USR„, a mai spus Rizea.

Rizea: Mi se pare mizerabil să-ți faci campanie pe PUZ-ul din Mamaia în condițiile în care toată lumea știe cum ai votat


Tot legat de USR, Rizea a reacționat urmare unor declarații făcute de Stelian Ion, privind suspendarea PUZ-ului din Mamaia. ”M-am enervat foarte tare când am văzut că fac o dezbatere publică pentru PUZ-ul din Mamaia. Nu poți să-ți bați joc în halul acesta. Primarul Constanței Vergil Chițac a supus la vot revocarea PUZ-ului pentru Mamaia, în timpul mandatului, în condițiile în care ei au făcut campanie în 2020. De fapt, nu ei, noi, pentru că și eu am făcut parte din campanie, și le spuneam oamenilor aceleași lucruri. ”Votați USR că o să revocăm PUZ-ul din Mamaia... cu asta i-am mințit pe oameni în campanie. Pentru că ajunși la putere n-au votat revocarea PUZ-ului din Mamaia. Cum poți să faci așa ceva? Foarte mulți oameni au demisionat și pe bună dreptate, pentru că eu dacă ies pe stradă și îți promit ceva n-am cum să mai dau ochii cu oamenii după aceea dacă nu fac lucrurile pe care le-am promis. Mi se pare mizerabil să-ți faci campanie iar  pe același lucru pe PUZ-ul din Mamaia în condițiile în care toată lumea știe cum ai votat”, spune Rizea. ”Stelian Ion nu are susținere nici la el în partid, îi pleacă consilierii, când nu te susține nici măcar propriul tău partid, tu vrei să spui că vreau să fiu primar, cu cine? Da o să angajeze o firmă care o să-i facă campanie, dat totuși ai nevoie de oameni”, a continuat deputatul.

Rizea: Chițac va mai câștiga un mandat

,,Vergil Chițac va mai lua un mandat. Oamenii sunt supărați că sunt foarte multe șantiere, dar în măsura în care Decebal Făgădău a dispărut nu văd o altă opțiune pentru Constanța”, a conchis Rizea.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212