REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

Cristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

Replica API 4 decembrie 2020 | 00:21 4510

Este economist, antreprenor, voluntar civic și mamă. I-au plăcut provocările, iar candidatura la parlamentare este, poate cea mai mare provocare din viața sa. Vorbim despre Cristina Rizea, de la USR-PLUS, o femeie puternică care a reușit să treacă peste experiențele dificile din viața sa, experiențe care au marcat-o profund. S-a lovit de nenumărate ori de problemele legislative din domeniul sănătății și al protecției sociale, acesta fiind și motivul pentru care s-a înscris în politică. Cristina Rizea a vorbit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre proiectele sale în Parlament, însă nu a ezitat să critice celelalte partide care s-au aflat la Guvernare în ultimii ani pentru lipsa de implicare.

Campania electorală se încheie, duminică mergem la vot, iar Cristina Rizea, candidatul USR-PLUS pentru Camera Deputaților este încrezătoare că va primi votul de încredere din partea constănțenilor.

Rizea: O să scoatem un scor foarte bun

„Cred că oamenii ar trebui să se uite în urmă, la tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani. Fiecare dintre cele 3 mari puteri, alianța USR-PLUS, PNL și PSD, au avut timp să demonstreze ce pot face pentru țara asta. Noi, în 2016, în timpul guvernării lui Dacian Cioloș, PNL-ul într-o perioadă, PSD-ul în altă perioadă, știm cu toții cum au fost gestionați acești ultimi 30 de ani și care este situația actuală. Campania am desfășurat-o în online, prin presă, vorbind cu oamenii pe Facebook sau pe alte rețele de socializare, la telefon. Eu am impresia că o să scoatem un scor foarte bun. Oamenii cred că vor o schimbare. Țara asta nu mai are timp”, spune Cristina Rizea.

Oamenii trebuie să înțeleagă că este momentul schimbării

Aceasta are speranța că alegătorii vor ieși la vot, în ciuda pandemiei și a carantinei. ”Eu nu cred că acest lucru ar trebui să-i oprească, așa cum ești nevoit să ieși și să-ți iei o pâine, așa trebuie să simți că ar trebui să ieși la vot. Dacă îți iubești țara asta trebuie să ieși la vot. Oamenii sunt dezamăgiți și îi înțeleg, atunci când vezi că partidele politice îți promit și nu fac absolut nimic din ceea ce au promis, intervine această dezamăgire. Oamenii trebuie să înțeleagă că este momentul schimbării. Avem nevoie de o schimbare radicală și de o revoluție a bunei guvernări”, a comentat candidat USR-PLUS.

Proiectele USR-PLUS pentru Parlament

Cristina Rizea a vorbit, în cadrul interviului, despre proiectele sale pentru Parlament. Acestea vizează, în primul rând, educația și sănătatea. ”Noi avem 40 de angajamente de guvernare, care sunt un crez. Facem tot ce ne stă în putință să ajungă să fie înfăptuite. Ceea ce ne dorim noi este școala de la 8.00 la 17.00. Acest proiect începe din mediul rural, exact de acolo de unde copii au acces mai puțin la școală. Având acest program, copilul face dimineața ore, la prânz are o masă caldă, după-amiază face temele. Ajuți și copilul, și părinții, să aibă un nivel salarial mai ridicat. Ajuți și societatea pentru că totul pleacă de la educație. O generație needucată ne va afecta pe foarte mulți ani de acum încolo. Proiectul „fiecare copil în grădiniță”, dorim să extindem acel proiect care a fost propus tot de noi, cu acele vouchere, prin care ajutam familiile să își ducă copilul la grădiniță. Acești oameni trebuie ajutați. De la educație pleacă totul”, a specificat Cristina Rizea.

Un milion de euro investiți în spitale

Rizea spune că vor fi investiți un milion de euro în spitale. ”Avem de gând să investim un milion de euro în construcția unor noi spitale și renovarea celor existente. Dacă noi aveam acum acele spitale regionale, era foarte bine. Noi am avut un singur an de guvernare și am făcut ceva pentru acele spitale. Suntem la același nivel de acum 30 de ani”.

Mesaj către adversarii politici

Provocată să transmită un mesaj adversarilor politici, Rizea a spus: ”Nu am un mesaj pentru adversari. Suntem singurii capabili să facem aceste lucruri. Singurii care am demonstrat că ne dorim aceste lucruri. Le este frică de noi. Noi nu vom permite să facem astfel de șmecherii”.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Cod mandatar financiar 11200033

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920