REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cristinel Dragomir, atacat pe Facebook: "Groparul Sportului Constănţean!"

Cristinel Dragomir, atacat pe Facebook: "Groparul Sportului Constănţean!"

Replica API 7 aprilie 2015 | 00:07 79

Anunţul lui Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, conform căruia CJC nu mai poate finanţa cluburile sportive, a fost primit cu supărare de suporterii echipelor sportive. Astfel, a fost creată o pagină de Facebook intitulată „Cristian Dragomir – Groparul Sportului Constănţean”, fiind postată şi o scrisoare în atenţia vicelui CJC.

Iată un fragment din epistolă:

Am salutat implicarea dvs. la FC Farul, pentru că am crezut că va aduce la club lucrul care a lipsit cel mai mult în ultimii ani, siguranţa. Da, nu ne dorim imediat performanţa, ci ne dorim ca jucătorii să primească ce li s-a promis puţin, multi, nu contează!, doar să fie cu banii la zi şi să se poată concentra exclusiv la joc şi la antrenamente. Nici dvs. nu v-aţi prezenta la serviciu dacă nu aţi fi fost plătiţi.

Indiferent dacă îşi ating sau nu obiectivele de performanţă, jucătorii FC Farul au dreptul să fie plătiţi. Pentu atingerea obiectivelor impuse de conducerea clubului se acordă prime şi bonusuri, nu salariile negociate prin contracte. Bine sau rău, au muncit, s-au antrenat, nu au refuzat să intre pe teren, nu au boicotat meciuri şi trebuie să fie plătiţi!

Da, sezonul este compromis. Da, suntem departe de obiectivul stabilit iniţial şi ne regăsim din nou mai aproape de Liga a 3-a decât de primul eşalon. Asta nu înseamnă că jucătorii nu au muncit şi conform înţelegerilor semnate cu clubul, trebuie să-şi primească şi salariile, inclusiv cele restante. Nimeni nu vă solicită să plătiţi din urmă. Dar puteţi sprijini clubul cu o sumă de bani care să acopere tranşele salariale cel puţin de la votul asocierii cu clubul Farul.

Suntem în Săptămâna Mare, iar aceşti jucători au dreptul să-şi petreacă sărbătorile pascale într-un climat corespunzător, alături de familii sau de cei dragi. Unii nu mai au bani nici să ajungă acasă, nefiind din oraş sau judeţ. Dacă aveţi posibilitatea – şi o aveţi! – , aprobaţi deblocarea unei tranşe cât de mici din banii alocaţi pentru CS FC Farul. Ar fi un semnal că nici dumneavoastră nu sunteţi indiferent la situaţia jucătorilor de la Farul şi nu numai. Majoritatea echipelor sunt în aceeaşi situaţie. Practic, au devenit cazuri sociale!

În calitate de cetăţeni ai judeţului, cu drept de vot, dorim să ştim o dată pentru totdeauna care Cristinel Dragomir ne-a cerut votul şi cui poate i l-am şi acordat? Acelui Cristinel Dragomir care în 2010 declara că Farul e un mort neîngropat sau celui care afirma că nu este interesat nici de Academia lui Gheorghe Hagi, nici de Săgeata Năvodari, ci doar de Farul.

Dacă nu exista cadrul legal care să vă permită să ajutaţi financiar Farul, puteaţi face o donaţie în mune propriu, oricât de mică şi aţi fi demonstrat celor care vă contestă acum faptul că vă pasă de acest club. Sigurii care au făcut ceva pentru Farul în această perioadă neagră din ultimii ani au fost suporterii. Prin fapte, nu prin declaraţii de campanie electorală. Am donat bani, am donat sânge, am adus mâncare şi apă la stadion, am vopsit mesaje, am ieşit în stradă şi am fost la fiecare meci, indiferent cât de puţini, dar am fost alături de echipa pe care o iubim! Instituţia al cărei preşedinte sunteţi momentan ce a făcut în aceşti ani?

Fără a încerca să abordăm un ton acuzator la adresa reprezentanţilor aleşi ai constănţenilor din Consiliul Judeţean, suntem siguri că dacă ar fi fost vorba să fie votate nişte beneficii pentru dumnealor, imediat s-ar fi găsit consensul necesar, în ciuda disensiunilor generate de apartenenţa politică.

În ultimii ani am asistat la desfiinţarea echipelor de baschet masculin (BC Farul Constanţa), volei feminin (Tomis Constanţa) şi totul a culminat cu retragerea din Super Liga CEC Bank a RCJ Farul Constanţa, una dintre echipele în care CJ a pompat cei mai mulţi bani (mulţi jucători străini, din ţări exotice, antrenori străini, cooptarea în echipă şi a unor titulari ai echipei “naţionale” a României etc.). O echipă cu o tradiţie de 60 de ani şi 6 titluri naţionale. Nu putem sta indiferenţi faţă de posibilitatea adăugării şi numelui Farului Constanţa la această listă neagră a decepţiilor.

În situaţia în care veţi alege să nu daţi curs solicitării noastre, noi suporterii vom organiza în fiecare săptămână mitinguri şi alte manifestaţii şi evenimente autorizate sau nu prin care vom cere salvarea sportului constănţean în general şi a clubului FC Farul în special. (…)”.

sursa:

http://www.replicaonline.ro/cristinel-dragomir-cjc-nu-mai-poate-finanta-cluburile-sportive-216674/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272