REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Critics Choice Awards 2022: Dublă victorie pentru marii câştigători de la BAFTA 2022

Critics Choice Awards 2022: Dublă victorie pentru marii câştigători de la BAFTA 2022

Replica API 16 martie 2022 | 00:00 383

Unii dintre marii câştigători ai celei de-a 75-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA) din acest an şi-au continuat seria de succese în Statele Unite, la gala Critics Choice Awards, înregistrând duble victorii în aceeaşi zi, informează luni DPA/PA Media.

Filmul "The Power Of The Dog" şi actorii Will Smith, Troy Kotsur şi Ariana DeBose au câştigat premii echivalente la galele de la Londra şi Los Angeles, ambele desfăşurate duminică - cu două săptămâni înainte de Premiile Oscar.

"The Power Of The Dog", westernul regizoarei Jane Campion, a obţinut trofeul Critics Choice Awards pentru cel mai bun film, după ce a câştigat premiul similar în cadrul BAFTA.

Foto: (c) Mario Anzuoni / REUTERS

Campion a primit, de asemenea, premiul pentru cel mai bun regizor, atât la Critics Choice Awards cât şi la BAFTA.

În cadrul discursului său rostit pe scenă, Campion a declarat că a fost "absolut uimitor" să fie nominalizată alături de "atât de multe femei incredibile" şi a mulţumit actorilor din distribuţie şi Netflix.

Foto: (c) Mario Anzuoni / REUTERS

Will Smith l-a învins pe favoritul britanic Benedict Cumberbatch de două ori în aceeaşi seară, obţinând trofeul pentru cel mai bun actor pentru rolul din ''King Richard'' atât în cadrul Critics Choice Awards cât şi la BAFTA.

Actorul a participat la ceremonie alături de vedetele tenisului Venus şi Serena Williams, pe al căror tată îl interpretează în film, şi a declarat că cele două "definesc visul american".

"Vă mulţumesc pentru că mi-aţi încredinţat povestea voastră despre ceea ce aţi reuşit să faceţi... aţi inspirat pe toată lumea, pe cei din această încăpere, pe toţi cei din această ţară şi pe toţi din întreaga lume", a spus Smith în discursul de acceptare a premiului.

"Toţi definiţi visul american, reprezentaţi tot ce este mai bun din ceea ce sperăm că poate fi această ţară şi această lume", a adăugat Smith.

Foto: (c) Henry Nicholls / REUTERS

Troy Kotsur, care a câştigat premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar la ambele gale, Critics Choice Awards şi BAFTA, pentru interpretarea sa din pelicula "Coda", a glumit spunând că a "împuşcat doi iepuri dintr-o lovitură". În discursul său virtual de acceptare a premiului, actorul a spus că "spiritul" său este acolo "cu voi toţi".

Foto: (c) Henry Nicholls / REUTERS

Ariana DeBose a fost desemnată cea mai bună actriţă pentru rolul său - Anita - din "West Side Story" în cadrul ambelor gale.

Adresându-se colegilor ei nominalizaţi la Critics Choice Awards, ea a spus: "Sunteţi cu toţii al naibii de glorioşi, mă inspiraţi".

În cadrul BAFTA 2022, desfăşurată duminică la Royal Albert Hall din Londra cu prezenţă fizică, pelicula ''Dune'', recompensată cu cinci trofee în categoriile tehnice, a fost marele câştigător al serii, în timp ce ''The Power of the Dog'', în regia lui Jane Campion, a obţinut premiile pentru regie şi pentru cel mai bun film.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212