REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CRIZĂ în sistemul sanitar: Nu există vaccinuri anti-hepatită şi TBC la Spitalul Judeţean

CRIZĂ în sistemul sanitar: Nu există vaccinuri anti-hepatită şi TBC la Spitalul Judeţean

Replica API 20 octombrie 2016 | 11:54 228

Nou-născuţii, în pericol!

Nou-născuţii, în pericol!

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa duce lipsă de vaccinuri pentru nou-născuţi! Aproximativ două săptămâni au trecut de când Ministerul Sănătăţii a făcut public, într-o şedinţă, că va distribui, pe lângă vaccinul anti-gripal, dozele de vaccin anti-hepatită şi TBC. Acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum!

Ca toate unităţile sanitare din ţară, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Constanţa se află şi el în criză! Maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean Sfântul Apostol Andrei din Constanţa este în criză de vaccinuri anti-hepatită şi TBC. „Ministerul Sănătăţii trimite către direcţiile judeţene de sănătate publică. Până la acest moment, nu au fost trimise dozele de vaccin anti-hepatită şi TBC către DSP Constanţa. În primă fază de la primirea dozelor, noi suntem responsabili de a publica anunţul pe site-ul instituţiei şi imediat începe distribuţia”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Loti Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Constanţa.

Din nefericire, gravidele constănţene aflate la acest moment internate la Spitalul Judeţean din Constanţa sunt se află în imposibilitatea de a-şi vaccina nou-născuţii. „Nu există o altă alternativă de vaccinare a nou-născuţilor împotriva Hepatitei şi a TBC. În acest caz nu se face vaccinarea, iar Ministerul Sănătăţii îşi asumă responsabilitatea”, a mai declarat aceasta. Proaspătele mămici nu trebuie să se îngrijoreze dacă bebeluşii lor nu sunt vaccinaţi în primele 24 de ore de la naştere, asta ne spun reprezentanţii DSP Constanţa.

„Faptul că vaccinul nu se administrează în primele 24 de ore nu este o situaţie extrem de gravă. Au fost multe cazuri şi ani de zile nou-născuţii nu s-au vaccinat. Spre exemplu, vaccinarea anti-hepatită s-a implementat după 1990. Până atunci nimeni nu a fost vaccinat contra Hepatită”, a completat purtătorul de cuvânt al DSP Constanţa. Direcţia de Sănătate Publică Constanţa aşteaptă să primească de la Ministerul Sănătăţii dozele cu vaccin anti-hepatită şi TBC pentru a putea distribui mai departe către Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Mămicile care se află în această situaţie, la acest moment, sunt îndrumate către Policlinica TBC din Constanţa pentru a-şi vaccina nou-născuţii, dar asta imediat după ce începe distribuirea vaccinurilor către spitale. „Nu avem încă vaccinurile anti-hepatită şi TBC. După ce pleacă din spital, se duc şi se vaccinează la Policlinica TBC când o să aibă respectivele vaccinuri”, a declarat pentru „Replica” de Constanţa, Cătălin Grasa, directorul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102