REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Croaziere de o zi pe Canalul Dunăre Marea Neagră

Croaziere de o zi pe Canalul Dunăre Marea Neagră

Replica API 29 martie 2013 | 00:00 318

O nouă atracţie pentru turiştii care vor veni, vara aceasta, pe litoral. Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (ACN) le va oferi acestora posibilitatea de a face o croazieră de-a lungul Canalului Dunăre - Marea Neagră, între debarcaderul din Mamaia şi Portul Murfatlar. Nava se numeşte "Kaptan M" , de ale căror servicii s-au bucurat vara trecută turiştii şi constănţenii, când s-au plimbat pe mare, de la pasarela Mamaia până-n Portul Turistic Tomis.

"Este în stadiu de proiect, am început să-i dăm drumul, dar încă nu este finalizat. Noi încercăm să amenajăm Gara Maritimă de la Basarabi (Murfatlar) şi, în urma unei discuţii cu nava care face cursele Mamaia-Portul Tomis, operatorul şi-a exprimat dorinţa de a duce turişti şi până la portul Basarabi, de unde vor fi preluaţi şi duşi cu autocarul până în zona Murfatlar, la Cramă", a declarat Daniel Georgescu, şeful ACN. Treaseul pe care nava "Kaptan M" îl va realiza pe canal va fi staţiunea Mamaia-Port Constanţa-Ecluză Agigea-port Basarabi. Cum i-a venit ideea directorul ACN de a dezvolta turismul pe canal? "Am început lucrările de amenajare a Gării Maritime. O fac ca să dezvoltăm turismul în Dobrogea. Când s-a inaugurat acest canal, pe vremea comuniştilor, era o navă care făcea curse regulate pe Canalul Dunăre Marea Neagră. Operatorul navei a venit în toamnă şi şi-a exprimat dorinţa de a face curse mare-canal. Eu, ca şi companie naţională, n-am făcut altceva decât o facilitate de a tranzita canalul. Eu şi echipa mea am venit cu iniţiativa de a dezvolta turismul pe canal. Nava are în jur de 150 de locuri. Va face un singur tur şi durează în jur de patru ore", a precizat şeful ACN. Aceasta nu este singura unitate de acest gen. "Existau nişte nave care în 2011 veneau pe Canalul Dunăre Marea Neagră şi se opreau la Gara Maritimă. Acum nu mai vin pe canal decât până la Giugiu şi de acolo iau turiştii cu autocare. Am chemat operatorul care tranzitează Dunărea la discuţii, pentru reluarea traseului până la Gara Maritimă", a conchis Georgescu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272