REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

CT BUS are toate premisele să devină cel mai puternic operator public din Regiunea de Sud-Est

CT BUS are toate premisele să devină cel mai puternic operator public din Regiunea de Sud-Est

Replica API 7 noiembrie 2019 | 00:00 364

În 2016, RATC avea datorii către bugetul de stat de 5 milioane de euro și sechestru pe tot. Flota CT BUS are acum 104 autobuze diesel euro 6 noi și se află în proces de achiziție pentru 41 de autobuze electrice, 21 de 12 metri și 20 de 10 metri.

„În 2016, RATC avea datorii către bugetul de stat de 5 milioane de euro și sechestru pe tot. Toată lumea era nemulțumită, și conducerea și sindicatele și clienții si municipalitatea. Erau două opțiuni: să lăsam sa moară regia, se salva ce se putea salva sau varianta grea, să ne așezăm la masă să facem o planificare, să muncim, sa fim serioși, să plătim. Știam foarte bine că e destul de greu sa ajungem la momentul de astăzi. În primul rând, am avut de optat între a schimba pur și simplu flota sau a schimba radical modul în care noi operăm pe palierul de mobilitate. Am ales modul radical așa că astăzi avem 104 autobuze diesel euro 6 noi si suntem în proces de achiziție pentru 41 de autobuze electrice, 21 de 12 metri și 20 de 10 metri. Odată cu înființarea CT BUS deschidem un capitol nou si naștem o companie care are toate premisele să devină cel mai puternic operator public din Regiunea de Sud- Est. Trebuie să investim în continuare în creșterea flotei. Politica noastră va fi una de încurajare a transportului public cu linii dedicate transportului în comun, o grijă sporită pentru stații. Să nu vă opriți din progres si să vă gândiții la transport pentru elevi, la rute estivale, la rute nocturne, la rute dedicate celor care lucrează în turism, la rute ocazionale în funcție de evenimente” a transmis Decebal Făgădău, edilul Constanței.

„Este un proiect pe care domnul primar l-a început acum multă vreme si reușim astăzi, după mai bine de un an de zile, să ajungem în faza de semnare. Este o schimbare radicală în ceea ce privește întregul sistem de mobilitate în municipiul Constanța și poate pe viitor, și pe Zona Metropolitană”, a precizat Bogdan Niță, directorul CT BUS.

Începând cu data de 1 noiembrie 2019 Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța a devenit CT Bus S.A., prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acțiuni. Prin transformarea în societate pe acţiuni se asigură condiţiile pentru o funcţionare eficientă, economică, în concordanță totală cu prevederile comunitare din domeniul serviciilor de transport public de persoane. CT Bus își propune să devină o companie modernă de transport, cu rol determinant în ceea ce privește dezvoltarea mobilității cetățenilor municipiului Constanța și nu numai. Scopul principal îl constituie realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și care să asigure o bună calitate a vieții în municipiul Constanța.

Reamintim faptul că pe 10 octombrie 2018 Consiliul Local al municipiului Constanța a decis reorganizarea RATC prin transformarea în societate pe acțiuni cu denumirea CT BUS SA. După obținerea tuturor avizelor și aprobărilor, inclusiv din partea Consiliului Concurenței, în ședința extraordinară a Consiliului Local din 14 octombrie 2019 s-a aprobat delegarea gestiunii serviciului public de transport persoane către CT BUS SA și atribuirea prin concesiune a contractului de delegare.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stati usor, ca dupa alegeri vin anchetele, inclusiv de pe la Codruta
2
0
OG 2 spune cine constata acela sanctioneaza
1
0
acest proiect chichi bus o sa se simta ca o stransoare rece de bratari nichelate pentru fericitii si prea fericitii actionari. societate facuta pe model raja sifon cu masina de spalat model stroe. stati linistiti pe bancheta de la poarta alba, ultima statie...
2
0
Binenteles ca cineva trebuie sa castige! Si acel cineva nu este poporul! Dar referitor la numele societatii, de ce nu putea sa ramana ITC S.A.? Ne englezim degeaba! Ca sa ce?
5
0
Un 43C sau M vine odata la jumate de ora. Unde pe Terra se mai intampla asa ceva? Rasp:doar in Cta. Unde pe Terra timp de jumate de ora nu ai adapost sa te feresti de soare vara, de ploaie, de zapada, de vant? Rasp: doar in Cta. Deci primarul e nediagnosticat de specialist, ori e drogat, ori e prost rau. Nici cand oligofrenii merg lipiti, toate 43rile lipite, nici cand nu opresc langa bordura in statie, nimic nu vede si nu stie habarnistu asta.Soferii trebuiesc schimbati in totalitate. Nu au testul psihologic facut in realitate.
6
0
Cine sunt actionarii? Cum au facut rost de actiuni? Unde putem cumpara actiouni daca societatea va deveni cel mai puternic operator public din zona de SE? Astea sunt intrebarile pe care ar trebui sa le puna ziaristii vostri.
7
0
Cel mai tare din sud est este un fel de cel mai tare din parcare si parcarea e goala
6
0
dupa ce ati fraudat la motorina si ati luat de la strutinsky cu 7 lei litrul ati ingropat ratc si o luati din nou la furat de la zero cu rablele voastre turcesti
7
0
Poate luati si rutele din judet,murfatlar ,cumpana ,etc.
3
0
Care umbla moca si cu leul la sofer si cu motorina furata de soferi o sa dati faliment. Nu se vrea taxarea pe la sofer ca in alte tari,ce daca dureaza mai mult?astfel votantii lui Fgabou nu ar mai circula gratuit. Iesiti la vot sa il dam jos sa mutam Ferentariul adica HCoanda in Palas,nu se poate atata mizerie si furtisaguri si masini vandalizate in zona. Scapati si de zeci de controlori,dar daca nu se vrea civilizatie,e greu.Cand ai in minte doar ciolanul.Pensionarii gratuit dupa ora 9 si dupa ora 17,ca in Bucuresti,ca se plimba aiurea sa nu dea dr la caldura in casa.
6
1
Buahahahahahaha
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212