REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Cu cât a ajuns să se închirieze un apartament cu două camere, în buricul târgului!

Cu cât a ajuns să se închirieze un apartament cu două camere, în buricul târgului!

Andreea VEARBA 28 mai 2024 | 00:00 3983

Situație șoc pe piața imobiliară din Constanța! Chiria unui apartament a ajuns la sume ireal de mari. Prețul „fantastic” al unui imobil dat spre închiriere a reușit să creeze mare vâlvă în mediul online. Apartamentul, aflat pe str. Stefan cel Mare din Constanța, dispune de două camere, nu are cine știe ce condiții de lux, și se închiriază la prețul de nici mai mult, nici mai puțin de 700 de euro, plus garanție, bineînțeles. Tariful este cu mult peste prețul pieței, conform anunțurilor de închiriere din Constanța, un apartament cu două camere, mobilat modern și utilat complet, din zona Tomis Mall, strada Ștefan cel Mare, se închiriază în medie cu suma de 450 €.


Cu cat a ajuns sa se inchirieze un apartament cu doua camere, in buricul targului!

Deși Constanța nu este un oraș nici prea modern, nici prea populat, este totuși un oraș scump, mai ales în ceea ce privește industria imobiliară. Pentru închirieri, media prețurilor este între 300 euro/lună și 600 euro/lună, respectiv garsoniere – 300 euro, apartamente cu două camere – 450 euro și apartamente cu trei camere – 600 euro. Printre cele mai scumpe zone se află Faleza Nord, Mamaia sau Delfinariu.

Sâmbătă, 25 mai a.c., o listare de închiriere făcută pe grupul de Facebook „Caut/Ofer Chirie Constanța” a stârnit reacții de tot râsul. După cum se menționează în anunț, apartamentul are 2 camere și se află pe strada Ștefan cel Mare, iar prețul de închiriere este de 700 de euro/lună plus garanția aferentă. Cu cat a ajuns sa se inchirieze un apartament cu doua camere, in buricul targului!

Pe lângă preț, care este unul astronomic, criticile s-au dezvoltat și pe baza fotografiilor din apartament. Ai zice că la 700 de euro, este un apartament renovat, cel puțin mobilat modern, și cu condiții de lux, dar nu! Apartamentul arată ca pe vremea lui Ceaușescu, după cum spun comentariile, mai mult sau mai puțin ironice.

Mobilă de pe vremea străbunicilor

„Nu vă supărați, dar mobilierul este antichizat?”, întreabă cineva în rubrica de comentarii. „Este rustic.”, răspunde sarcastic altcineva.

 Cu cat a ajuns sa se inchirieze un apartament cu doua camere, in buricul targului!

Comentarii precum „Apartamentul are mobilă din antichitate, de asta prețul e așa mare!” sau „Mai bine puneai titlul «se închiriază anticariat»” fac referire la starea deplorabilă în care se află imobilul. 

„700 € pe ce?”

Comentarii acide sunt și în privința prețului: „700 de euro pe an?”, „Prețul este pentru păpușa Annabellle din sufragerie, pentru adrenalină plătești”, „Mileul face toți banii”. Un comentator mai inventiv propune chiar o idee de afacere „Este investiție, îl iei și îl transformi în Muzeul Casa Ceaușescu nr. 2 ca să nu mai mergi până în Primăverii. E un fleac 700 euro, eu ceream mai mult”. Printre comentariile care au stârnit râsul mai găsim și „Vine cu dormitorul lui Ceaușescu?” sau „Și-a parcat Aladin covorul la tine în sufragerie?” 

Cu cat a ajuns sa se inchirieze un apartament cu doua camere, in buricul targului!

Având în vedere valul de comentarii sarcastice stârnite la postare, persoana care a publicat anunțul nu s-a sinchisit să răspundă sau să ofere explicații în privința prețului nejustificat. Ba mai mult, apelând numărul de telefon din anunț, aflăm și că blocul nu are gaze. Deci, pe ce se cere suma de 700 €...plus alți 700 de euro garanția???

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Curand incepe razboiul si n-or sa mai inchirieze nici cu 100 de euro !!! Lacomii dupa bani, or sa ajunga muritori de foame !
1
0
doamne sfinte, ce imputiciune. Lasand pretul la o parte, mi-ar fi scarba sa ma ating de orice din casa aia.
9
1
Jeguri turcești în placi de beton comuniste. Dați cu reveneala
19
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436