REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cu cât s-ar putea ieftini litrul de benzină

Cu cât s-ar putea ieftini litrul de benzină

Replica API 20 iunie 2022 | 15:29 4069

Românii plătesc dublu față de acum doi ani pentru un litru de carburant, însă preţurile la carburanţi ar putea fi plafonate.

În București, benzina ajuns să coste și 8,75 lei, iar motorina, 9 lei. Aceleași prețuri sunt și în Timiș, în Iași, Cluj și Constanța.

În prezent avem cele mai mari prețuri din istorie la carburant, iar Guvernul discută despre plafonarea preţurilor.

Se discută despre o plafonare direct la pompă, cu 50 de bani sau maxim 1 leu, însă este foarte greu de făcut această plafonare, să se asigure guvernanții că într-adevăr prețurile scad cu aceste sume cu 50 de bani respectiv un leu și că rămân așa.

De asemenea, Guvernul mai discută despre plafonarea prin limitarea profitului companiilor, dar este destul de greu de pus în aplicare.

Mai discută Executivul şi poate despre o scădere a accizelor, însă ar fi un proces de durată, pentru că trebuie notificată Comisia Europeană și nu se știe dacă putem să scădem aceste accize.

Cât a ajuns să coste un litru de carburant

Bucureşti

- benzină: 8,75 lei/l

- motorină: 9,31 lei/l

Cluj

- benzină: 8,73 lei/l

- motorină: 9,3 lei/l

Timiş

- benzină: 8,75 lei/l

- motorină: 9,30 lei/l

Constanţa

- benzină: 8,75 lei/l

- motorină: 9,30 lei/l

Iaşi

- motorină: 9,30 lei/l

- benzină: 8,73 lei/l

Cum ar putea fi plafonate preţurile la motorină şi benzină

- plafonare direct la pompă cu 0,5 lei/l - 1 leu/l

- plafonarea prin limitarea profitului companiilor, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai spalatule pe creier, da la inceputul pandemiei cand preturile la petrol au scazut drastic de ce nu au scazut si la noi preturle la pompa? cat despre cezara si 16:15 nu ne spuneti si care sunt partidele noi? sa nu veniti iar cu USR-ul ca nu mai mintiti pe nimeni!
0
0
Scoala, repet scoala unde ai facut-o militianule?
0
0
Cercopitecule, lasa ironismele la adresa tinerilor, babalac frustrat ce esti. Irnonismul tau fortat plus gramatica voit gresita se vrea un comentariu lasat de un tanar. Muiutz ca nu tine.
1
0
Pentru limba romana apasa in pastele ma ti tasta 1. Fmm de analfabet. Noroc cu tine? Ghinion ca ai acces la net. Sper sa nu te inmultesti
1
1
dupa ce le-au dublat acum le plafoneaza . Lor le convine pentru ca aduna bani la buget pentru pensiile lor speciale .
1
0
s-o f**i pe ma-ta de prost!
0
0
care esti tu obedient si toate.crezi ca doar la noi s a scumpit ? peste tot pe planeta ca si anume ,inflatieee, nu putin nu guver nu harneli inflatie si aberatia cu incalzirea globala,defapt suntem in schimbare de poli magnetici de aia se inatmpla ce se intampla cu vreamea.dar asta e altceva.roamania mareste ceva? nu.ei doar primesc ordine de la tata si mama europei . fatpul ca guvernatii maresc pensi si salarii chipurile sa nu simta scumpirea ,nu face decat sa mareasca infaltia pe plan local si mai tare.nu da ciolacu si iohanis si dracu sa i ia bani de la ei ci tot de la p****i de voi ..pff
2
1
la lada de gunoi. La timpuri noi vrem partide noi.
1
0
Noroc ca am esit noi tineri si am bagat benzina de 1 leu si am protestat pentru ca noi tineri santem viitoru tari. Sti ce zic?
2
4
nu mai vedeti voi voturi la alegeri, asta e clar cu preturile astea
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272