REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cu ce GÂNDURI au VOTAT CONSTĂNȚENII

Cu ce GÂNDURI au VOTAT CONSTĂNȚENII

Replica API 8 decembrie 2020 | 15:57 1458

În întreaga țară, oamenii au avut șansa de a se prezenta la urne pentru a-și exercita dreptul la vot, drept prevăzut în Constituție. Într-un stat de drept și democratic poporul trebuie să aibă ultimul cuvânt, iar acest lucru devine realitate prin exercitarea drepturilor electorale de către cetățeni. La Constanța, alegătorii au ales să voteze de dimineață la alegerile parlamentare, pentru a evita aglomerația, de frica infectării cu COVID-19. Dar oare care au fost gândurile cu care au plecat către secția de votare și de ce a fost o prezență atât de mică?

Ziua de 6 decembrie ar fi trebuit să aibă o însemnătate aparte pentru constănțeni. Aceștia au avut de ales noul Parlament ce va avea să decidă buna guvernare a țării. Scrutinul de duminică, 6 decembrie, va decide noua majoritate parlamentară, cât de repede vor reuși marile partide să alcătuiască un Guvern și câte dintre partidele mici vor trece pragul electoral. Mobilizarea la vot a fost greoaie, la nivel național neajungându-se la 40%.

Avem timp de toate, doar de votat, nu?

Aceasta a fost marea enigmă ce a bântuit printre sutele de alegători. Un constănțean care și-a exprimat dreptul este de părere că ne merităm soarta. ,,Avem timp pentru toate, dar 5 minute pentru a ne decide viitorul nostru, al copiilor și nepoților noștri chiar nu avem timp? Ne merităm soarta cu vârf și îndesat”, a declarat aceasta.

A venit momentul ca politicienii să facă politică în interesul cetățenilor

,,Din păcate, ultimii 30 de ani nu ne-au făcut cinste. Cei care ne-au condus nu au făcut lucruri foarte bune. Dar cred că a venit momentul, acum, în ceasul al 12 lea, ca politicienii să facă politică în interesul nostru, al tuturor, nu în interesul lor şi al acoliților lor. Sper ca românii să realizeze cât de importantă este ziua votului și să iasă la vot. ”, a declarat un alt cetățean.

România de mâine va fi mai frumoasă decât România de azi

Un alt alegător este de părere că este necesar să ieșim și să ne exprimăm dreptul de a vota. ,,Am venit cu gândul că România de mâine va fi mult mai frumoasă decât România de astăzi. Am venit pentru copii mei, pentru părinții mei. Cine nu iese la vot, nu are dreptul să comenteze. Este necesar să ieșim și să ne exprimăm dreptul la vot”, a declarat acesta.

Vreau să îmi vină acasă copiii

Alții au ieșit cu gândul să își întoarcă copiii acasă, să trăiască o viață frumoasă în țara lor natală. „Vreau să îmi vină copii acasă, nu i-am mai văzut de 2 ani de zile. Vreau să stea acasă, în țara lor natală, în casa în care au crescut și copilărit. Am votat pentru un viitor mai bun. Ei sunt viitorul țării. Pentru ei trebuie să ieșim și să ne facem auzită vocea”, a declarat o doamnă.

Rata de participare la alegeri a fost cea mai mică de la primele alegeri libere. S-a instalat o indiferență totală în rândul constănțenilor.

,,Văd la rata de participare la vot este în continuare dureros de scăzută, văd ca s-a instalat o indiferență totală. Ce așteptăm oare? E normal ca viitorul nostru să fie decis din nou de fanii cuplului Viorel și Vulpița? Așadar, haideți la vot! ”, a fost gândul cu care un tânăr a ieșit la vot.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De peste 30 de ani votam aceiasi hoti.Ce sa votezi in Constanta? Ce partide? Hotii? Sa nu-mi spuneti de aur cu rahat ca l-am vazut si pe asta la tv.ce-i poate capul.Terminati cu prosteala si viitorul mai bun.O sa vedeti voi viitor bun acum cu PSD,USR,PNL cand imi creste par in palma. Pregatiti-va sa sa ramaneti fara munca,fara bani,sa creasca preturile si in continuare sa fiti prostiti de pandemia curului.Pregatiti-va sa stati inchisi in case ca ati votat bine. Apoi sa spuneti ca cei care nu au votat sunt de vina.Nu voi mai merge niciodata la vot daca vad pe liste infractori care candideaza.
1
0
Au votat toti cu gandu la haleala,lesinatii draku
1
1
Mai taceti draku, ati votat cu pwla nu cu mintea. Ati inchis ochii si ati votat. Trebuie iesit in strada si futwti. Nu ati facut ce ati spus , nana. Dar suntem prea prosti sa iesim in strada
1
1
E tarziu vere, e tarziu rau de tot. Indiferent de partid, Romania tot in jos se duce, daca nu iesi afara sa le dam foc. Pana atunci jucati-va de-a partidele !
4
0
lesinatii care au stat acasa? Ce ganduri au avut? Ca vor veni ungurii si aurarii sa le dea lefuri si pensii marite? Sper ca noile guverne sa taie in carne vie. Pentru voi au murit soldatii neamului pe front si copiii revolutiei? Cahhh!
4
3
Articol scris la misto, din redactie. Sunteti platiti la numar de articole?
6
0
Problema este ca aproape 70% din romani nu mai au sperantela ceva bun din partea statului si a politicienilor,ca atare nu s-au prezentat la vot.
7
1
Cu gandul sa.ti dea la mwe de z1ar de kkt ce esti .. zic eu ca , cu gandul.asta ..
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212