REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cu ce se laudă noul director al CERONAV, Teodor Popa?!

Cu ce se laudă noul director al CERONAV, Teodor Popa?!

A.C. 18 decembrie 2023 | 13:29 3433

În conformitate cu Ordinul Ministrului Transporturilor și Infrastructurii, nr.2278, din data de 13.12.2023, semnat de ministrul Sorin Mihai Grindeanu,  Teodor Popa a fost numit Director General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV.

Cu ce se lauda noul director al CERONAV, Teodor Popa?!Teodor Popa, noul Director General al CERONAV

Noul Director General își propune să continue proiectele în derulare, să mențină și să impulsioneze activitatea CERONAV pe un drum eficient, contribuind la optimizarea atribuțiilor instituției, atât în interesul personalului navigant, cât și al angajaților. Teodor Popa își exprimă toată considerația pentru relatările presei în privința realizărilor pe care CERONAV le-a avut de-a lungul anilor. Totodată, având în vedere strategia pe termen lung și în baza unei analize de ultimă oră, se constată acțiuni și proiecte care pot fi îmbunătățite și care vor fi prioritare în activitatea ce urmează.  Pentru a informa corect opinia publică și pentru a nu lăsa subiecte de discuție, activitatea noului director a fost în permanentă legătură cu activitatea de pregătire a personalului navigant și chiar direct implicat în serviciul la bordul navelor de transport maritim.

Teodor Popa a absolvit Liceul Militar de Marină “Alexandru Ioan Cuza” în anul 1981 și Universitatea din Galați, Facultatea Mecanică, secția Nave, în 1986. În anul 1998 a obținut titlul de doctor în științe la Universitatea ”Dunărea de Jos”, Galați, sub îndrumarea renumitului și regretatului profesor universitar Dr. Ing. Ion C. Ioniță.

După absolvire a fost încadrat asistent universitar la Institutul de Marină Mircea cel Bătrân, actualul ANMB. Activitatea didactică a fost continuată, după demisia din Ministerul Apărării Naționale, în 1993, la Universitatea “Ovidius” din Constanța - Facultatea de Inginerie, ca șef de lucrări, apoi din 2004, Conferențiar Universitar.

Din 1995 este angajat al CPPMC Constanța, actual CERONAV, unde a promovat prin toate funcțiile de expert consultant, îndeplinind de-a lungul anilor și funcții de conducere: Șef Serviciu Programare (perioada 1996 – 2003), Șef Serviciu Inginerie și Nave cu Caracteristici Speciale (perioada 2013 – 2019), Director Studii (perioada 2019 – 2023). Deține brevetul de șef mecanic maritim din anul 2003,  îndeplinind această funcție la bordul navelor oil/chemical și LPG, în cadrul mai multor companii de navigație (HSM, Dubai Shipping, V Ships France).
        
În perioada 2008 – 2010 a fost Technical Adviser la SIGTTO, cu sediul la Londra, ca reprezentant al GOLAR Management.
Începând cu 1998 a reprezentat atât România, cât și SIGTTO la lucrările a peste 50 de comitete și subcomitete ale  Organizației Maritime Internaționale – IMO, în multe dintre situații fiind șef de delegație. Este expert tehnic judiciar acreditat de Ministerul Justiției din România și are calitatea de asesor și evaluator acreditat de SQA. A fost membru și manager în diverse proiecte europene, în care CERONAV a fost implicat. A publicat zeci de articole de specialitate în diverse reviste sau jurnale ale conferințelor internaționale la care a participat. De asemenea, a publicat 9 lucrări tehnice de specialitate.

Este membru în mai multe asociații profesionale: Nautical Institute, SORGING, Asociația Termotehnicienilor din România, Aasociația Absolvenților Liceului Militar de Marină Alexandru Ioan Cuza - unde este și Președinte Executiv și Președinte al Consiliului Director.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De acord cu MARINARUL, sa il cheme deoparte si sa ii spuna la ureche citeva lucruri interesante si va pleca singur !
2
0
il vrem pe lidl sa fie presedinte
2
0
ce bovina sunt
4
0
Precum Prâslea Cel Voinic...la ca ca o cu tine
5
1
Cum ati putut sa-l dati afara pe anbasadorul IMO ati creiat un scandal international ,se va desfiinta CERONAVUL,cine ne mai salveaza la cutremure si de la dezapeziri pe A2? Bine ca va ajuge primar HAUR ha,ha,haaaaaa
10
2
,Mult noroc.Dar ce face acum cel cu cutremurele?Întreb și eu,ca să fiu informat.
6
1
Ce față are!!!!
4
4
Cupsa capuseaza AUR-ul acum. E fericit si multumit. Vor veni bani de la guvern pentru "politicieni nationalisti" asa cum viseaza tradatorul asta de Cupsa, oportunistul asta fomist dupa functii si bani, cu tot cu haita de golani din partidele p[e care le-a tranzitat si cu care s-a dus la AUR. Cupso, acum 34 de ani pe vremea asta, incepuse revolutia si mureau oameni in strada, nationalistule, iar tu te distrezi la chermeze si visezi la banii din manevre pe care o sa-i invarti daca iesi primar, doamne fereste!
9
1
Fara vapoare acesti adevarati specialisti(putini cati mai sunt) ce mai cauta in tara asta ? Intreb si eu ?
13
1
Popica , ai un lucru importnt de facut , sa l dai afara pe Pisica spagarul , care a jumulit marinariii 12 ani de zile ! Daca nu faci asta inseamna ca esti un PAPAGAL ,si trebuie sa te duci acasa !
28
2
I-ai dat-o bine lui OOOVidiu cupsa, cu Orgasme si fara Vaselina, l-ai umplut de sange. L-ai largit pentru toata viata, miroase si a fum… Bravo Piticu Atomic. Acuma i-au pus porecla lui Cupsa Gaddafi al Ceronavului :)))
18
2
nu mananca, lucreaza zilnic 28 din 24 , ca mitica dragomir ... ideea este sa faca ceva bun la Ceronav, macar sa continue ce a preluat... idiotii din psd , vor sa bugeteze agentii falimentare de stat cu fondurile marinarilor! desi noi NU primim pensii speciale !
17
2
Felictari, dar …… cand a avut timp sa manance?
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468