REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cultură de canabis într-un apartament de pe Soveja. Acordul de recunoaştere nu l-a scăpat de CONDAMNARE!

Cultură de canabis într-un apartament de pe Soveja. Acordul de recunoaştere nu l-a scăpat de CONDAMNARE!

Replica API 15 iulie 2019 | 01:40 709

Cultiva cannabis într-un imobil de pe strada Soveja! Un individ din Constanţa a fost condamnat cu executare pentru doi ani de zile pentru trafic de droguri de mare risc. Bărbatul vindea drogurile atât la festivalul Neversea, cât şi în zona Pieţei Tomis 3 din Constanţa. Poliţiştii i-au stricat „afacerea” la începutul anului, după ce au percheziţionat imobilul în cauză unde au găsit o adevărată cultură de cannabis.

O.S. a avut o preocupare continuă în vederea desfășurării activității infracționale, repectiv a creșterii unei culturi indoor de cannabis, în intervalul noiembrie 2018 - ianuarie 2019, accesând în mod sistematic site-uri ce conțineau informații și instrucțiuni privind realizarea unei astfel de culturi, mai exact ce tipuri de îngrășăminte și fertilizatori sunt necesare creșterii plantelor de cannabis, tipuri de soluri în care se pot dezvolta astfel de plante, precum și diferite boli și probleme ce pot apărea în timpul dezvoltării plantelor de cannabis. Nu ştia cu ce se „mănâncă” afacerea, aşa că avea nevoie de ajutor online, accesând în mod repetat site-ul Youtube vizionând diferite videoclipuri ce conțineau materiale privind cultivarea plantelor de cannabis. În cursul anului 2018, a cultivat un număr de 27 plante cannabis (cu greutatea totală de 1456,3 grame plantă uscată), pe care le-a deținut în imobilul de pe Soveja, în scopul punerii în vânzare. De asemenea, S.O. era preocupat, nu doar de simpla cultivare a unor astfel de plante, ci și de felurile de substanțe chimice care sporesc calitatea mugurilor de cannabis obținuți, respectiv a creșterii nivelului de THC din aceste plante. Acesta a achiziționat, în mai multe rânduri, semințe de cannabis de pe site-ul ROYAL QUEEN SEEDS, în vederea realizării unei culturi indoor de cannabis, acesta primind diferite oferte și vouchere referitoare la produsele existente pe site.

Poliţiştii au intrat pe fir şi au făcut o vizită...pe plantaţie. Cu ocazia percheziției domiciliare, la jumătatea lunii ianuarie a.c., au fost găsiți un număr de 22 de muguri de cannabis (inflorescențe), care erau pregătiți pentru vânzarea către clienți, 300 pliculețe autosigilante , din material plastic transparent, care sunt folosite pentru vânzarea cannabisului, precum și un cântar electronic cu urme de materie , pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC), substanță psihotropă biosintetizată de planta Cannabis.

Individul şi-a recunoscut fapta în faţa magistraţilor: „Toate plantele de cannabis găsite sunt ale mele, eu le-am plantat, nu mă așteptam să obțin o așa cantitate mare în urma acestei culturi. Recunosc și regret ceea ce am făcut.Cam prin luna octombrie sau noiembrie 2018 m-am hotărât să plantez canbnabis și pentru că nu știam cum să fac acest lucru m-am informat pe internet. Apartamentul de pe Soveja unde am cultivat plantele de cannabis era închiriat din anul 2017 și veneam ca să urmăresc evoluția plantelor cam la două-trei zile. Nu știam ce să fac cu plantele pentru că am văzut că au ieșit așa de multe, nici nu mă hotărâsem când să le ”recoltez”. Eu stăteam mai mult cu mama pentru că avea probleme cu cataracta și nu prea mai aveam grijă de plantele de cannabis, unele dintre ele fiind chiar îngălbenite, ceea ce înseamnă că erau în stadiul de a se usca pentru că în mod normal planta de cannabis trebuie să fie verde. Eu am comandat 40 de semințe de cannabis ca să scadă prețul transportului, așa a fost în mintea mea. Nu știam nici câte din semințe vor ieși și se vor dezvolta ca plante.” Veneam seara și plecam dimineața. Unele nopți dormeam în această locație ”,a spus traficantul în faţa majistraţilor, potrivit rolii.ro.

Acordul de recunoaştere nu l-a ajutat prea mult. A fost condamnat pe 11 iulie la 2 ani cu executare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vezi ce prostie zace in tine ? ai vrut sa fii retoric-a si nu ai izbutit decat sa fii prost sau proasta dupa caz. mi-ai ridicat minge la fileu si as putea sa-ti raspund cu un -normal ca imi aduc aminte cum ii ddeam muie lu' mata dar mi-e mila de prostia ta asa ca o ma limitez in a-ti spune ca tin minte evenimente de acum 40 de ani adica fix de la varsta de 3 anisori! Intr-adevar THC nu e pentru toata lumea tu fiind cel mai bun exemplu dar incet incet, ineptii de teapa ta vor fi marginalizati si lumea va beneficia legal de aceasta minune a naturii numita canabis!
0
0
va mai aduceti aminte ce ati facut in ultima luna drogatilor ce sinteti
0
1
Daca dadea ceva pe goarna alta era situatia,dar asa caine sur la vanatoare...Luati aminte !Cand cadeti pe gheata sa aveti ceva pe dreapta!
1
0
de ce sa fumezi o iarba buna sa stai acasa la un film linistit , cand poti sa bei un bidon de bere la scara apoi alergi vecinii cu sabia
5
0
Este mai onorabil sa furi de la bugetul de stat sau sa pui la cale Bechtel,Mircosoft,sau sa iei spaga,sau sa faci abuzuri ca 80% din functionarii platiti de la buget!Sa vinzi tara Israelului,sa faci sacapati oameni si fapte ca doar le au facut elitele.V as da degetele peste cap fractura externa voua si la rudelor voastre pana la gradul 5.Nu legalizati ca scapa lumea de boli si unde mai vindeti medicamentele voastre pline de ingrediente BIO?Legalizarea este singura solutie!Fiecare e liber sa aleaga,asa cum tigarile si alcoolul sunt legale fiind mult mai periculoase si facand victime mai multe
13
1
Nu trebuia sa recunoasca! procuroii sunt banditi comunisti - te momesc sa recunosti ca altfel trebuie sa munceasca ei sa dovedeasca si cel mai probabil scapi! Canabisul trebuie legalizat iar procuroii si politaii care se pun contra trebuie exclusi din institutie si bagati la parnaie ptr atingere adusa drepturilor si libertatilor cetatenesti!
13
1
Da voi sunteti fututi in gura cu reclama voastra. Pana acum vroiati legalizare, acum vreti puscarie pe viata viata. Eu cred ca multi au mortii fututi. Nici voi nu stiti ce vreti
4
3
o sa dea in vileag si pe altii
1
4
deci unu care se sparge pe mahoarca ia 2 ani. nu v-a adus nici un prejudiciu voua. iar mazare care a dat tun de 100 de mil euro, si orasul in care locuim e un jeg, nu ai locuri de munca, nimic, primeste 6 ani.... parca simt dreptatea
11
1
Iti dai seama au contact aia cu firma de seminte ziaru replica si le a zis ca ba va dau 50euro da bagati numele nostru printr un articol. Cat despre stire cam mult 2 ani
9
0
Usor usor scap de concurenta
7
1
Cum sa faci reclama la un site de seminte si plante ... easy bagi o stire falsa si bagi acolo reclama
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920