REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum a ajuns firma unei domnişoare să câştige un contract în portul Cernavodă de 30 de ori mai mare decât cifra sa de afaceri

Cum a ajuns firma unei domnişoare să câştige un contract în portul Cernavodă de 30 de ori mai mare decât cifra sa de afaceri

Replica API 5 septembrie 2013 | 00:00 3166

Pentru că e fata lu' tata

Pentru că e fata lu' tata

O firmă obscură din Giurgiu va încasa peste 30 de miliarde de lei vechi de la stat pentru furnizarea şi montarea unor pasarele şi pontoane în porturile Cernavodă, Călăraşi şi Drobeta Turnu Severin. Este vorba despre un contract de "furnizare şi montare 3 (trei) pontoane de acostare, 3 (trei) pasarele metalice şi 6 (şase) scondri, inclusiv servicii de proiectare, precum şi lucrări hidrotehnice aferente pentru realizarea de amenajare mal pentru accesorii de cheu, racord electric şi racord tubulaturi la mal în cadrul proiectului "Sistem de preluare şi prelucrare reziduuri de la nave şi intervenţie în caz de poluare pe sectorul Dunării administrat de către CN Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu". Contractul a fost atribuit pe 26.08.2013, în urma unei licitaţii la care au participat două firme, valoarea totală a produselor şi lucrărilor fiind de 3.037.001,33 lei, fără TVA.

Banii vor merge în conturile firmei declarate câştigătoare a licitaţiei organizate de Administraţia Porturilor Dunării Fluviale, respectiv Cacioianu Industrie SRL din Giurgiu. Unic asociat şi administrator al firmei este Alexandra Flori Cacioianu, de 28 de ani, fiica afaceristului Virgil Cacioianu. Născută în Constanţa, Alexandra locuieşte în Bucureşti, acolo unde deţine un birou de mediator, dar este şi manager la firma tatălui, Avemar Shipyard, care deţine şantiere navale în porturile Midia şi Giurgiu. De asemenea, tânăra a fost economist în cadrul Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS), la frageda vârstă de 24 de ani. Contractul primit de la compania de stat la care tatăl ei a fost director general în urmă cu câţiva ani este unul fabulos pentru firma sa. Înfiinţată în august 2009 de către tatăl şi bunicul fetei, Virgil şi Stere, Cacioianu Industrie SRL a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 97.441 lei, un profit net de 2.624 lei şi 2 (doi) angajaţi. Asta nu i-a împiedicat pe foştii colegi ai tatălui său să-i acorde junei Alexandra un contract de peste 30 de miliarde de lei vechi, adică de mai bine de 30 de ori mai mare decât întreaga cifră de afaceri a firmei în 2012. Despre Virgil Cacioianu se ştie că e asociat cu liberalul Aurelian Ceauş în Interconstruct SRL (firmă beneficiară a unui contract de 40 milioane de euro în 2009 pentru lucrări pe Dunăre) şi în Almar Logistic SRL, dar şi cu PSD-istul Horia Bud în VHS Yacht Building SRL. Numele lui Cacioianu a apărut şi în dosarul lui Sergiu Băhăian, condamnat la 26 de ani de închisoare după ce a comandat asasinarea mai multor oameni ai străzii, pentru a şterge urmele escrocheriilor sale de milioane de euro. La sediul firmei din Constanta lui Cacioianu, Avemar SRL, anchetatorii au descoperit mai multe maşini de cusut şi alte utilaje, aduse de Băhăian, de la societatea pe care acesta o patrona, Sabina Product SRL.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367