Cum a ajuns George Ciulei de la preotul care-și dădea foc în piața publică la consilier local în Cernavodă
Cum a ajuns George Ciulei de la preotul care-și dădea foc în piața publică la consilier local în Cernavodă
Facebook Instagram X Whatsapp Linkedin PinterestGeorge Ciulei este unul dintre cele mai controversate nume din județul Constanța, mai ales din Cernavodă. Caterisit de IPS Teodosie în anul 2015, fostul preot a candidat în anul 2024 la Primăria Cernavodă. Nu a reușit să îl bată pe Liviu Negoiță, fostul și actualul primar, însă s-a lipit de un post de consilier local, pentru următorii patru ani. Ciulei este în război și cu Utilități Publice Cernavodă, de unde a fost demis în mai 2024, acesta solicitând o ordonanță prezidențială prin care să se suspende decizia prin care a fost înlăturat. Iar dacă sunteți curioși cu ce avere se laudă, ei bine George Ciulei defilează cu un Trabant din 1980, cu un Jeep din 2010 însă nu pare a avea locuință.
George Ciulei a fost implicat într-un incident destul de neplăcut înainte de alegerile locale. Un preot care făcea parte din echipa lui de campanie l-ar fi agresat pe primarul Liviu Negoiță, în timp ce acesta mergea către casă. La acea vreme, se zvonea că s-ar fi încercat intimidarea lui Liviu Negoiță. George Ciulei a fost directorul Utilități Publice Cernavodă, timp de trei ani, fiind revocat de consiliul de administrație pe 14 iunie 2024. Acesta a solicitat anularea deciziei printr-o ordonanță prezidențială însă instanța a respins solicitarea acestuia.
În privința averii, George Ciulei nu se poate lăuda cu o situație materială foarte bună, neavând nici un fel de casă în proprietate. În schimb, acesta deține trei mașini, un Trabant, un Jeep și un Mercedes, dar are și două credite, dintre care unul în valoare de 80.000 de franci elvețieni, scadent în anul 2048. Din nefericire pentru el, acesta a rămas și fără salariul de la Utilități Publice, unde câștiga aproximativ 13.000 de lei pe lună, conform declarației de avere din anul 2023.
Cine este George Ciulei
George Ciulei, fost candidat la Primăria Cernavodă din partea Partidului Forța Dreptei, a fost un contestatar al Arhiepiscopului Teodosie de la Constanța, acuzându-l că l-a caterisit pe nedrept în urma unui accident de mașină care a avut loc în anul 2015. Preotul a afirmat atunci că el a fost victima șoferului vinovat, care era sub influența alcoolului și ar fi vrut să se sinucidă, după cum au susținut și anchetatorii. Accidentul a dus la decesul șoferului, iar Ciulei a fost blamat de conducerea bisericii, mai exact de Teodosie, care l-a acuzat de „purtare necuvenită și vicleană”.
Și-a dat foc lângă Catedrala Neamului, în timpul slujbei de sfințire
În 2018, a apelat la un gest extrem la slujba de sfințire a Catedralei Neamului, și-a dat foc la geaca pe care o avea îmbrăcată, în semn de protest pentru faptul că a fost caterisit. Preotul spunea că decizia luată de Arhiepiscopia Tomisului de a îl suspenda a fost injustă. Fostului preot i-a fost luat dreptul de a mai sluji în biserică, totul pornind de la accidentul rutier în care a murit o persoană, dar care nu a fost provocat de preot.
Fostul preot George Ciulei nu a mai slujit din 2015, după ce ani buni a fost preot la Parohia „Sf. Andrei” din Cernavodă. Acesta era preot în Cernavodă, iar în 19 martie 2015 a fost victimă într-un accident rutier, pe B-dul Aurel Vlaicu, din municipiul Constanța. Potrivit poliţiştilor rutieri, totul s-a petrecut în data de 19.03.2015, în jurul orelor 00.23, când un bărbat de 26 ani, Nicolae Răzvan Chiţu, din Constanţa, a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu, dinspre strada Nicolae Filimon către Baba Novac şi, ajungând în zona Arabesque, pierde controlul asupra direcţiei, pătrunde pe sensul opus de mers şi intră în coliziune cu un alt autoturism, condus de George Ciulei, de 35 de ani, din Cernavodă, în banda nr. 2. În urma accidentului a rezultat decesul lui Nicolae Răzvan Chiţu şi vătămarea corporală uşoară a celui de-al doilea.
„Am venit la sfințirea Catedralei ca o formă de protest pentru ceea ce se întâmplă în Biserică, nedreptatea și corupția din Biserică. Și în primul rând, această nedreptate care este afișată în mod ferm asupra preoților din subordine. Am avut un accident rutier, în 2015, în Constanța, în care am fost parte vătămată. Făptuitorul a decedat, Arhiepiscopia Tomisului m-a suspendat, deși nevinovat, după care mi s-au cerut anumite foloase materiale pentru a fi repus în treaptă, dar am refuzat. Arhiepiscopia mi-au spus să plătesc, nu am vrut, nu mi se pare normal. Adresându-mă Patriarhiei Române, Arhiepiscopia Tomisului a luat o a doua măsură și anume depunerea din treaptă pentru faptul că am îndrăznit să mă adresez unui for superior. Depunere din treaptă, adică mi s-a luat dreptul de a mai sluji în biserică. M-am adresat și Consiliului Discriminării, care a sancționat Biserica. Iau deciziile cu dublă măsură, unii preoți au fapte imorale grave, unii au probleme cu justiția, sunt mulți preoți inculpați. Și totuși pentru unii se iau decizii în folosul lor, sunt lăsați să slujească cu toate că au probleme grave, iar altora li se ia dreptul pentru o presupusă greșeală”, a afirmat fostul preot George Ciulei.
S-a zvonit că în campania electorală de la locale ar fi pus pe cineva să agreseze un candidat
În campania pentru alegerile locale, primarul Liviu Negoiță acuza faptul că a fost agresat de către un preot, Florian Bărbulescu și de către o femeie, în timp ce se îndrepta către casă de la primărie. Bărbulescu ar fi făcut parte din echipa de campanie a candidatului la primăria Cernavodă, George Ciulei, de aici pornind și agresiunea.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News