REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum a ajuns Lacul Tăbăcărie groapa de gunoi a nesimțiților din oraș? Video

Cum a ajuns Lacul Tăbăcărie groapa de gunoi a nesimțiților din oraș? Video

Valentina CĂMARĂ 4 octombrie 2022 | 00:00 2397

Lacul Tăbăcărie ar trebui să fie atracția principală a constănțenilor, dar și a turiștilor. Și spunem ”ar trebui” pentru că de ceva timp se scaldă în gunoaie. Aceeași priveliște ne-a oferit-o și în acest weekend lacul. Autoritățile ridică din umeri și pasează responsabilitatea igienizării lacului de la unii la alții.  


Lacul Tăbăcărie ar trebui să fie un simbol al municipiului Constanța. Din păcate însă, în prezent situația lacului este dramatică: gunoaie de tot felul, PET-uri, ambalaje… ”escaladate” de viețuitoarele din zonă.

ANPA a preluat lacurile naturale

Dar, cine ar trebui să se ocupe de igienizarea Lacului Tăbăcărie? Contactați pentru un punct de vedere, reprezentanții ABADL ne-au transmis că Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură este administratorul lacului. Deci, ar trebui să se ocupe de igienizare.

Reamintim că Lacul Tăbăcărie a fost, până la data de 12 iunie 2020, în administrarea ANAR - ABADL. La acea dată, SC Matfish SRL a cerut, în contradictoriu cu Guvernul României, Agenția Națională de Pescuit și Acvacultura (ANPA), ANAR - Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, Agenția Domeniilor Statului (ADS), ca lacurile naturale din județul Constanța să fie în administrarea ANP. Iar Înalta Curte de Casație și Justiție a apreciat că lacurile naturale se află în administrarea ANPA, așa că magistrații au dispus anularea poziției din inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public - Anexa 12 la HG nr. 1705/2006 cu privire la dreptul de administrare al ANAR-ABADL - asupra lacului Tăbăcărie. Cu alte cuvinte, lacul Tăbăcărie a ajuns în administrarea ANPA.

.

Am încercat să obținem un punct de vedere de la ANPA, însă în ciuda insistențelor, nu am reușit să luăm legătura cu directorul sau cu un reprezentant al instituției.

.

Nici în parc lucrurile nu stau tocmai roz

Și în parc, imaginile lasă de dorit. Băncile care oferă oamenilor liniște și odihnă au rupte prelatele care ar trebui să protejeze oamenii de ploaie sau de razele soarelui, steagurile care ar trebui purtate cu mândrie sunt rupte în bucăți la intrare în ”Țara piticilor”, jungla de stuf este un adevărat peisaj demn de pădurile amazoniene, alei pe marginea lacului pline cu gropi unde oamenii se pot accidenta, saci cu gunoi lăsate la voia întâmplării etc.

.

Cu toate că parcul nu se prezintă în cea mai bună formă, reprezentanții primăriei spun că angajații fac curățenie constant. ”În parc se face în mod constant igienizarea.”, au declarat reprezentanții Primăriei Constanța.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu stiti ce jeguri umanoide sunt cei mai multi dintre constanteni? Stiti? Pai vedeti ca ati aflat singuri raspunsul?!
5
0
M-am întors dintr-o excursie în Tara Sfântă și vă garantez că locuitorii din fâșia Gaza, locuiesc în condiții mult mai decente ca ale constănțenilor. Dar ce administrație au acolo, câtă competență, câtă grijă față de cetățeni.... Poate organizează amiralul de Tăbăcărie o excursie a edililor noștri acolo și poate în frunte cu domnia sa se hotărăsc să rămână pe acele meleaguri spre bucuria noastră a tuturor!
4
0
"Lacul Tăbăcărie ar trebui să fie un simbol al municipiului Constanța." Pai este, doamna autor. Stiu ca nu puteti sa o spuneti direct, dar lacul, asemenea municipiului, este infect si plin de gunoaie.
9
0
Exista cumva in constanta vreun lac al simtitilor cu zero gunoaie?
5
0
r***i-nizarea si multisco-Deca-lizarea își spun cuvântul!!!
1
0
da, gigi, numai minoritatiile fac mizerie. romanii sunt pita lu' Dumnezeu.
8
2
intr-un oras de nesi,plin de machi,circiumari,semianalfabeti institut marina si apvisti,tiganimea muncitoare turca si nu numai,cipanime,ce vreti?civilizatie?
11
5
Societatea desemnata sa ridice gunoiul ar trebui sa o faca mai des. De asemenea firma de ecarisaj care nu isi face treaba invocand diverse motive este si ea vinovata. Cosurile de gunoi din parc sunt pline iar cainii fara stapan controleaza si scot din gunoi multe deseuri. Acestea sunt luate de vant si imprastiate prin parc.
8
1
Titlul întrebare este retoric și necesită un răspuns scurt și la obiect - având în frunte un asemenea primar!
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108