REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CUM a ajuns un POLITICIAN din Satu Mare să facă lucrări de construcții la o PRIMĂRIE din JUDEȚ

CUM a ajuns un POLITICIAN din Satu Mare să facă lucrări de construcții la o PRIMĂRIE din JUDEȚ

Replica API 1 februarie 2021 | 00:32 4122

Primăria Albești construiește anexele unei grădinițe din comună prin intermediul unei firme specializate în colectarea apelor uzate deținute de un politician din Satu Mare, fost consilier local PSD din Negrești Oaș.

Ioan Gambra

Primăria Albești a atribuit pe 22 ianuarie 2021 un contract pentru ”Execuție lucrări de construcții în cadrul obiectivului de investiții "Grădiniță cu program normal 3 săli de grupă, localitatea Albești, comuna Albești, jud. Constanța " - Lucrări din fonduri asigurate de Consiliul Local”. Înțelegerea a fost semnată în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 23 octombrie 2020, în care au fost depuse trei oferte: asocierea Gambra SRL din Tur -Satu Mare (reprezentată de Ioan Gambra)- Presconstruct Oaș SRL (reprezentantă Mărioara Dragoș), Fracaz Group SRL Constanța (reprezentant George Cazacu) și asocierea MDC Actual Building SRL Constanța (reprezentant Claudiu Dan)- Ylo Star Consulting Construction SRL Constanța (reprezentant Lenuța Lelia Dumitrescu)- Tims Time SRL Constanța (reprezentant Iuliana Toma).

În ce constau lucrările

Potrivit documentației de atribuire, ”Obiectul principal al contractului îl constituie execuția lucrărilor finanțate din fonduri asigurate de Consiliul Local Albești, în cadrul obiectivului de investiții "Grădiniță cu program normal 3 săli de grupă, localitatea Albești, comuna Albești, jud. Constanța", în conformitate cu documentaţia de proiectare (piese scrise şi piese desenate) publicată în SEAP.

Clădirea grădiniței și instalațiile aferente au fost executate în cadrul Contractului de finanțare nr. 3634/12.12.2018 pentru Proiectul "Construcții grădinițe Regiunea Sud Est", SMIS 125154, încheiat de Ministerul Educației și Cercetării.

Lucrările care urmează a fi executate sunt: construcție magazie de lemne; împrejmuiri și porți; teren de sport; teren de joacă; spații verzi; drumuri, alei, platforme; echipamente centrală termică și instalație producere ACM cu panouri solare; remiză PSI, dotări PSI, punct gospodăresc”.

Patronul firmei, consilier local PSD în Negrești Oaș

Câștigătoare a fost desemnată asocierea condusă de Gambra SRL din localitatea sătmăreană Tur, care va primi pentru lucrările prestate 461.465,42 lei, fără TVA. Valoarea estimată inițial a contractului era de 535.484,81 lei, fără TVA.

Firma care vine de la Satu Mare să amenajeze grădinița din Albești are ca domeniu de activitate colectarea și epurarea apelor uzate și a raportat pentru anul 2019 afaceri de 1 milion de lei și un profit net de 221.000 lei, cu 14 angajați. Societatea este controlată de Ioan Gambra, fost consilier local PSD în orașul Negrești Oaș în perioada 2016-2020. Gambra SRL nu se află la primele lucrări în Constanța. În octombrie 2020, firma din Satu Mare a primit un contract de 42.500 de euro pentru reabilitarea sistemelor de aerare la bioreactorul 1 SEAU Constanța Nord.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa mai spuna cineva ca XXX nu mai este la butoane la Constanta. Intreb si eu cata ceva. Proiectul SMIS 125154 nu avea prevazute la executie imprejmuire si porti,teren joaca, spatii verzi, punct gospodaresc , apa calda ? Daca avea, cred ca banii au fost f..... , daca nu proiectantul si cei care u aprobat proiectul sa fie cazati unde trebuie. Si banii adusi inapoi in bugetul local, si sas destul de sarac.
2
0
Mai naroada mica ce esti.....aici nu-i vorba ca micii tai oseni au castigat....bravo lor....aici este vorba de facaturi cu firmele din cta in cardasie cu primariile....apropo de oseni....am lucrat cu catva afara...mult mai facaturi si mult mai frustrati cu conationalii lor ....asa ca sa ii iei acasa la tine....acum am vorbit frumos de oseni....data viitoare....
2
0
Pai daca voi nu sunteti in stare decat sa bateti din gura, sa va dati cu parerea..merg osenii mei sa rezolve problemele. Nu v a e rusine sa mai si comentati? De ce sunteti ofticati? Ca voi n aveti? Munciti! Nu frecati menta. De aceea osanul are. Ca nu mananca totul azi iar maine ce o da domnu. Munceste pentru fiecare zi din viata. Asa ca ciocu mic. Frustratilor!
1
2
din primul comentariu,cica ma-sa e curva ,15 lei oral,25 normal si 50 anal
3
7
in tara si sa sa se intoarca la cine l da!
5
0
Primaria Albesti are fonduri... Parca gradinita era gata... Acum revine cu alte cheltuieli... Au bani ramasi ca nu au mai putut organiza Fii satului, si alte festivaluri si nu se mai incasau comisioanele... Primar si consilieri locali de tot rahatul... Albesteni, va meritati soarta!
9
0
La hotii de pesedei da-le-as cacatul la lins !!!
5
9

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468