REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cum a blocat Transguard Security licitația pentru baza bunurilor DRDP Constanța!

Cum a blocat Transguard Security licitația pentru baza bunurilor DRDP Constanța!

Replica API 13 august 2022 | 00:00 2258

Tranguard Security, deținută de Corina Ileana Ușmec, s-a luat la trântă cu marile firme abonate la banii statului, pentru baza bunurilor DRDP Constanța. Concret, firma din Constanța pune la îndoială modul în care s-a desfășurat licitația și, implicit, contestă firma câștigătoare, respectiv Europrotect Security, firma de pază controlată de unul din ”greii” din Teleorman. Pentru că Consiliul de Soluționare a Contestațiilor nu a dispus reluarea licitație, societatea din Constanța a mers în instanță. Atribuirea contractului este blocată până la finalizarea litigiului.

Europrotect Security, firma de pază controlată de unul din ”greii” din Teleorman, Cristian Baicu, partener de afaceri cu șoferul lui Liviu Dragnea, a mai prins un contract la Constanța, la DRDP. Pe locul doi s-a clasat o asociere formată din două firme celebre, deținute de soția fostului căpitan de la Dinamo, Dragoș Grigore, și familia acesteia. Firma perdantă, Transguard Security din Constanța, a încercat să blocheze licitația, invocând nereguli grave și încălcarea principiilor fundamentale ce stau la baza achizițiilor publice. Cu alte cuvinte, acuzațiile se îndreaptă în direcția tarifelor oferite de Europrotect și asocierea Sheriff Guard Protection SRL - Kombatt Guard GRUP Security SRL, precizând că ofertele de prețuri nu pot fi justificate. Consiliul Contestațiilor i-a respins cererea, așa că societatea a mers în instanță, acțiunea fiind depusă la Curtea de Apel pe 1 august. Marți, 16 august, magistrații urmează să se pronunțe în acest caz.

Contracte cu statul, pe bandă rulantă

Europrotect Security este o importantă firmă din Teleorman, care se bucură de un succes fulminant la banii publici. Cel care a pornit afacerea în Teleorman este un fost șofer al lui Dragnea, Mădălin Ioniță. Sediul Europrotect Security este în Alexandria, într-un apartament, iar firma puternic susținută de TelDrum a reușit să intre repede pe piață, imediat după înființare, și să obțină contracte frumușele cu instituții statului. În acte, firma aparține lui Cristian Baicu, asociat cu șoferul Mădălin Ioniță într-o altă afacere. În 2016, Baicu s-a retras din firma Danubius Travel International şi a cedat pachetul de 57 % din acţiuni către celălalt asociat, Gabriel Măican şi lui Mădălin Ioniţă. În 2021 a avut cifra de afaceri 26 330 567 lei, profit de 1 241 466 lei și datorii de 3 351 378 lei.

Firma a reușit să încheie, de-a lungul anilor, contracte cu instituții de stat din întreaga țară, printre care se numără Poșta Română, Consiliul Județean Brăila, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Spitalul Județean de Urgență din Alexandria și numeroase primării.

Sheriff Guard și Kombat Grup Security , deținute de familia fostului căpitan al Dinamo

Sheriff Guard Protection SRL, cu sediul social în București, a fost înființată de un fost polițist din Vaslui, implicat și în politica locală, pe nume Costache Dumitriu. Firma este controlată de fiul acestuia, director al ANIF Vaslui din 2009, fost consilier judeţean PNL, ulterior membru PDL. Dimitriu e nimeni altul decât socrul fostului fotbalist Dragoș Grigore, de la FC Dinamo București. Cel din urmă este căsătorit cu Ilona Grigore, fostă Dumitriu, implicată la rândul ei în afaceri cu servicii de pază și protecție.

Dragoș Grigore

Ilona apare unic asociat în Kombat Grup Security SRL, tot cu sediul social în București.

Ilona si Dragos Grigore, împreună cu nașii de cununie Claudiu Niculescu și Diana Munteanu Niculescu

La rândul ei, Transguard Security SRL a fost înființată în 2006 și este deținută de Corina Ileana Ușmec. Transguard Security SRL a raportat pentru anul 2021 o cifră de 18.440.379 lei și un profit net de 4.014.744 lei, cu 405 angajați, dar și datorii de 2.122.965 lei

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920