REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Cum a decurs scandalul de la Cobadin, încheiat cu un cuţit înfipt în cap

Cum a decurs scandalul de la Cobadin, încheiat cu un cuţit înfipt în cap

Replica API 12 martie 2013 | 00:00 1111

Agresorul, zis Maimuţă, riscă până la 12 ani de închisoare

Agresorul, zis Maimuţă, riscă până la 12 ani de închisoare

Spirite încinse la Cobadin! Vorbim despre un scandal mai vechi, care mocnea între membrii unei familii. Mai exact, este vorba despre doi cumnaţi, unul din Contanţa, celălalt din Cobadin, dar care nu prea se aveau la suflet, scandal ce s-a lăsat cu înjunghieri şi spitalizări.

Costel Avasiloaiei (din Constanţa) şi Silviu Ionuţ Atovaloaiei (din Cobadin) se aveau precum şoarecele şi pisica, războindu-se şi prin Constanţa de câteva ori. Ultimul schimb de replici ce a dat în altercaţie a avut loc chiar sâmbătă noapte, la un botez organizat în Cobadin. Duminică, însă, Costel Avasiloaiei a plecat, din nou, la Cobadin pentru a-şi vizita socrii, spun poliţiştii din localitate, unde şi-a revăzut şi cumnatul. Un nou conflict a izbucnit, acesta terminându-se cu un apel la 112, cei doi fiind săltaţi de oamenii legii. După ce au fost audiaţi, Costel Avasiloaiei şi-a sunat un văr din Valu lui Traian pentru a-l lua cu maşina, respectiv un Matiz, în ideea de a-l duce la Constanţa. Numai că drumul către casă a fost deviat, acesta ajungând la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. În timp ce se deplasa, Matizul a fost blocat în trafic, pe raza localităţii Cobadin, în zona PECO, moment în care un individ a ieşit şi a luat şoferul Matiz-ului la pumni. După ce şi-a făcut "norma" a trecut şi la pasagerul din partea dreaptă, respectiv la Costel Avasiloaiei, pe care l-a înjunghiat în cap, după care şi-a luat tălpăşiţa. Victima a fost transportată la spital, unde a rămas internată. La scurt timp, poliţiştii au reuşit să dea de urma agresorului, fiind vorba de Gică Daniel Tănase, care a fost reţinut, urmând a se hotărî dacă va fi prezentat organelor abilitate cu propunere de arestare. Chiar dacă agresorul, Gică Daniel Tănase, nu are nici o legătură cu conflictul dintre cumnaţi, circulă zvonul cum că acesta ar fi fost pus să-l ciomăgească pe Avasiloaiei. "Principalul suspect în cazul agresării tânărului de 22 de ani, din Cobadin, a fost depistat de către poliţiştii Secţiei 4 Rurale Medgidia, în această dimineaţă, ora 08.30. Cercetările sunt continuate de către ofiţerii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora să fie făcute propuneri legale în consecinţă", spun reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Agresorul este cunoscut după apelativul "Maimuţă" şi a fost reţinut

La data de 11 martie 2013, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a inculpatului Tănase Daniel-Gică, zis "Maimuţă", în vârstă de 25 de ani, din comuna Cobadin, judeţul Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat. Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că la data de 09 martie 2013 partea vătămată Costel Avasiloaiei a avut o altercaţie cu cumnatul său la un botez organizat în comuna Cobadin, iar a doua zi s-a confesat prietenilor săi, printre care şi inculpatul despre conflictul avut şi s-a plâns că fusese bătut. În acest context, inculpatul a luat hotărârea să îşi răzbune prietenul şi să îi aplice o corecţie cumnatului acestuia, aşa că în seara de 10 martie 2013, în jurul orelor 17.00, s-a deplasat cu un autoturism condus de un alt prieten spre benzinăria de la marginea comunei Cobadin, unde au blocat un alt autoturism în care se afla partea vătămată ca pasager. Inculpatul a coborât, s-a deplasat la acel autoturism şi a lovit-o de mai multe ori cu un cuţit pe partea vătămată A.C., căreia i-a provocat cel puţin o plagă în zona hemitoracelui stâng, cu consecinţa unui hemopneumotorax, care i-a pus viaţa în primejdie. În cursul audierii, inculpatul a tăgăduit că ar fi folosit un cuţit împotriva părţii vătămate, declarând că a lovit-o pe aceasta doar cu pumnii. Urmează ca în cauză să fie formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpat, pentru următoarele 29 de zile, propunere ce va fi trimisă spre soluţionare, potrivit competenţei materiale şi teritoriale, Tribunalului Constanţa. Pedeapsa prevăzută de lege pentru tentativa la infracţiunea de omor calificat este închisoarea de la 7 ani şi 6 luni la 12 ani şi 6 luni plus interzicerea unor drepturi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212