REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Cum a devenit Corina Chiriac una dintre cele mai cochete și elegante femei din România

Cum a devenit Corina Chiriac una dintre cele mai cochete și elegante femei din România

Ana Maria LIPAN 21 ianuarie 2023 | 00:00 1321

Corina Chiriac, o femeie cochetă și elegantă încă din copilărie. Artista a fost de mic copil o împătimită a modei. Își dorea mereu să încânte cu aparițiile sale, deși era doar o copilă sau o adolescentă, iar acest obicei s-a văzut și atunci când a devenit o femeie în adevăratul sens al cuvântului. Nici la vârsta de 73 de ani, cântăreața nu iese din casă dacă nu este aranjată, scrie viva.ro.

Cum a devenit Corina Chiriac una dintre cele mai cochete si elegante femei din Romania

Cum a devenit Corina Chiriac una dintre cele mai cochete și elegante femei din România. Corina Chiriac a știut de mică că-i plac oamenii care au grijă de ei. Prin urmare, mama și bunica ei au învățat-o să fie o fată cochetă, viitoare femeie care nu iese niciodată nearanjată din casă. Zis și făcut, fiindcă nici la vârsta de 73 de ani, artista nu poate sta mai puțin de 15 minute în oglindă înainte de a pleca chiar și până la magazin.

Cum a devenit Corina Chiriac una dintre cele mai cochete si elegante femei din Romania

Corina Chiriac a fost mereu văzută de către public ca una dintre cele mai elegante artiste. Încă de când s-a lansat în televiziune, îndrăgita cântăreață a fost un etalon pentru doamnele și domnișoarele de la noi și continuă să o facă și astăzi, deși a ajuns la vârsta de 73 de ani.

Cum a devenit Corina Chiriac una dintre cele mai cochete și elegante femei din România

Corina Chiriac a povestit faptul că niciodată nu i s-a părut o muncă să alegi cum și cu ce să te îmbraci ca să arăți bine. Artista consideră că alegerea stilului vestimentar de zi cu zi poate fi comparat mai degrabă cu 'un stil de viață', asta tocmai fiindcă nu poate fi tratat cu superficialitate.

'Să fiu gata în 10 minune n-am învățat încă. Am răbdare și profit de experiența multor creatoare de modă, multor reviste de modă și ore de admirat parade de modă, etc. Nu cred că moda este doar un artificiu superficial. Am acasă o carte, am cumpărat-o din străinătate, are 10 centimetri grosime. Se numește „30.000 de ani de modă', de la picturile rupestre și până astăzi. Arată acolo cum s-au costumat oamenii. N-am apucat să o citesc pe toată, dar am răsfoit-o pentru că este plină de fotografii și de explicații.

Mi-am dat seama că, în primul rând, primii care s-au costumat, s-au machiat și au purtat bijuterii au fost bărbații. Femeile au primit voie să se costumeze, și nu oricine, ci doar care erau favorite sultanului, țiitoarele regelui, amantele împăratului. După care damele de onoare primeau și ele voie un pic, iar mai târziu, în Evul Mediu, regina Elisabeta cea Mare a Angliei a spart tiparul.', a povestit îndrăgita artistă.

Corina Chiriac: 'Mereu mi-a plăcut omul îngrijit'

Corina Chiriac a fost pasionată de tot ceea ce înseamnă modă și stil vestimentar încă de când avea câțiva anișori. De atunci, și-a dat seama că mereu o să fie o cochetă și o să aibă grijă de imaginea ei oriunde ar fi. Totodată, a ajuns și la concluzia că-i plac oamenii îngrijiți și care își acordă timp pentru a arăta bine.

'Mi-am spus că treaba asta cu moda nu e doar așa un farafastâc. Nici măcar nu este doar o afacere momentană. Este o ținută. O creație adiacentă a omului care vrea să semene cu un păun, cu un papagal colorat, cu un animal splendid.

 

Mama îmi făcea rochițe lucrate cu andrelele. Era un lucru care, în anii 50, gospodinele, doamnele aveau dragoste să le facă la fetițe ciorăpei, totoșei. Am fotografii cu o rochiță cu bretele, totul făcut de mama. Mama îmi povestea că eram și pretențioasă, nu voiam să mă îmbrac cu orice sau cu ce îmi zicea ea, îmi alegeam eu.', a mai povestit Corina Chiriac.

Corina Chiriac a moștenit pasiunea pentru frumos de la bunica ei

Corina Chiriac a avut de la cine să învețe ce este frumos în domeniul modei. Artista a avut-o drept model pe bunica ei, care era cel puțin la fel de cochetă pe cât este ea acum. Frumoasa cântăreață povestește cu drag și dor despre momentele în care își admira bunica și își dorea să fie ca ea.

'Mă uitam la bunica mea care era extrem de cochetă. Mama a prins vremurile nenorocite. De după 50, când femeia elegantă trebuia să fie femeia muncitoare cu basma și să se încalțe în „cutii', vorba lui Dana Budeanu. Ca să scurtez povestea, mereu mi-a plăcut omul îngrijit. Fie că e vorba de femeie, de bărbat, copil, tânăr, bătrân, să fie îngrijit. Nu contează că ai dat o grămadă de bani, cât contează ca haina să fie curată, călcată, asortată. Mi-a plăcut treaba asta', a continuat Corina Chiriac pentru sursa menționată mai sus.

Corina Chiriac și-a donat 30 de rochii

Cum a devenit Corina Chiriac una dintre cele mai cochete si elegante femei din Romania

Fiind o împătimită a modei, de-a lungul vieții, Corina Chiriac a strâns numeroase piese vestimentare de colecție. Conștientă de faptul că și-a pus amprenta nu doar pe muzica ușoară românească, ci și pe moda anilor 70, îndrăgita artistă a ales să donze 30 de rochii Muzeului Național de Istorie a României.

Anul trecut, în septembrie, am donat 30 dintre rochiile mele istorice Muzeului Național de Istorie a României de pe Calea Victoriei. Nu le-am donat numai rochii. Am făcut o donație mare, o donație de 300 de obiecte cuprinzând acte de familie de la 1901, obiecte vechi și rare, muzicale și nu numai, inclusiv toate trofeele mele. Pe lângă asta, sigur că mai am niște rochii, dar 30 de rochii splendide, cu care sunt filmată pe YouTube, sunt la muzeu.', a mai povestit Corina Chiriac.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212