rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CUM a FALIMENTAT Gheorghe PELEHRA Agrementul SA pentru PROIECTE IMOBILIARE!

Agrementul SA a fost o societate a statului înfiinţată în anul 1991, care deţinea toate bazele nautice din Mamaia, pe malul Lacului Siughiol, dar şi mai multe imobile din staţiune. Societatea a fost administrată de Gheorghe Pelehra care a dus lupte crâncene cu acţionarii pentru a falimenta societatea şi pentru a valorifica terenurile. Şi a reuşit, transformând-o în SRL iar, mai târziu în SC Sunrise Litoral SRL. Bazele nautice s-au transformat în blocuri şi unităţi de cazare, după ce Pelehra s-a asociat cu diferiţi dezvoltatori imobiliari.

SC Agrementul SA din Mamaia a fost administrată de Gheorghe Pelehra mulţi ani de zile. În anul 2000, a privatizat-o, iar prin 2007 Consiliul de Administraţie a decis revocarea lui Pelehra din funcţia de administrator şi numirea noilor administratori: Diacu Ion şi Gottschling Ion. A început scandalul şi controverse între Pelehra şi noii administratori ai firmei. Aceştia din urmă au aflat că Agrementul a încheiat anul cu datorii neachitate la bugetele de stat de peste 4,2 miliarde lei, firma aflându-se în executare silită, iar Gheorghe Pelehra a "omis" să le spună acest lucru şi actionarilor. Pelehra s-a încăpăţânat să blocheze noilor administratori accesul la documentele firmei, iscându-se, chiar şi scandaluri în faţa sediului societăţii de la Vila Verde din Mamaia. Incurabil, Pelehra susţinea că cele 4,2 miliarde lei reprezintă, de fapt, cifra de afaceri şi nu datoriile. De fapt, intentia lui Pelehra ar fi fost aceea de a falimenta intenţionat firma. Tot în 2007 a reuşit să înlăture noii administratori de la conducere, iar afaceristul a preluat controlul. A început să vândă imobile aflate în proprietatea societăţii, iar prin 2009 a schimbat numele societăţii în SC Sunrise Litoral SRL. A scăpat de clădirea Bowling, situată în Satul de Vacanţă, de terenuri din zona Scandinavia şi de activul - Debarcader prin lotizare, situat tot în zona Scandinavia. A vândut teren şi-n zona Picadilly, dar şi debarcaderul de pe teren. Cum necum, unele dintre terenurile vândute au ajuns în posesia firmei Sunrise Litoral, spun guurile rele.

În 2009, SC Agrementul SA a fost transformată în SC Sunrise Litoral SA

Încet, dar sigur, SC Sunrise Litoral a început valorificarea terenurilor din Mamaia, Lac Siutghiol, pe care erau construite baze nautice. Pelehra s-a asociat cu Tudor Economu, de la Fattoria, cel dintâi punându-i la dispoziţie terenurile pentru proiecte imobiliare. Unul dintre acesta este situat în zona Cazino, iar un altul este situat în zona Tic Tac şi poartă numele de Tudors Residence, ce-i aparţine lui Tudor Economu. Iar exemplele pot continua.

De altfel, cei doi parteneri de afaceri se războiesc prin instanţă. SC Economu Expert SRL din București, firma lui Tudor Economu, fratele fostului patron al lanțului de cafenele Filicori, a administrat, timp de mai mulți ani, mai multe imobile ale societății Sunrise Litoral SRL, însă cea dintâi nu a fost remunerată pentru servicii de Pelehra, fapt pentru care au ajuns în fața judecătorilor.

Solicitări pe bandă rulantă la primărie; Pelehra insistă să BETONEZE şi ultimul petic de pământ din buza Lacului Siutghiol

În martie 2016 Pelehra solicită aviz de construire complex hotelier format din două corpuri: C1, cu nivel de înălţime P+4-5E şi C2, cu nivel P+5-8E, în zona Cheu-complex hotelier Caraiman. Răspunsul Primăriei Constanţa a fost negativ. Situaţia s-a repetat mai târziu, când Pelehra venit cu o nouă cerere, însă primeşte, din nou, refuzul Primăriei Constanţa. O altă solicitare a fost făcută la finele anului trecut. În zonă se află o platformă de depozitare ambarcaţiuni.

Sunrise Litoral a pus la bătaie unor devoltatori şi un teren de pe Aleea Jadului, în imediata apropriere a Universităţii Ovidius. Numai că, organizarea de şantier s-a întins pe domeniul public, blocând cu basculantele şi cu utilajele accesul studenţilor şi a cadrelor didactice spre Facultatea de Medicină.

Andreea POPA

luni, 23 noiembrie 20206738
Comentarii

110Neadevaruri(25 noi 05:51)
Articolul denatureaza realitatea si manipuleaza cititori
72Baronu(24 noi 07:32)
Ii trebuie banii ptr ficasa , pentru spitale !
414Oameni buni(23 noi 18:44)
Orasul Constanta saracul, a avut parte de o invazie de makedoni iesiti din toate vagaunile, mai ceva ca un nor de lacuste. Au pradat si au distrus tot in calea lor. Au furat pana au ajuns multimilionari, saracind intreaga masa de muncitori cinstiti. L-au avut ca model, pe mult adulatul puscarias Gigi Becali, care culmea tupeului vroia sa ajunga si presedintele Romaniei. Rusine makedonilor. Sa plecati de unde ati venit si sa nu va mai intoarceti.
25Baronu(23 noi 18:20)
Donchi pufleni nu i da banii lu maryotis !
24Vasile(23 noi 16:45)
Baronu are mai multe datorii !
511o machidonela(23 noi 14:27)
invatati sa fure de mici copii in casa invata sa fure.Incepe cu furtul la cantar,la branza si sjunge la terenurile din Constanta.Daca are un var procuror il scapa de puscarie.
15Mario(23 noi 13:39)
Alo Dna ..poarta alba mai aveti locuri....
26Adevarat(23 noi 13:21)
30$ Mp in MAmaia! Si mazare e invidios! El si-a vandut cu 50, bine, in rate
38Cta(23 noi 12:48)
Pe economu il doare in pla...in toate dosarele cu primaria o are avocata pe ovanesian..aia e mana dreapta a lu chitac...deci i se bate pla de toti
115economu-i smecher(23 noi 10:56)
ca sa intretii plasticele dintr-o femeie se cheltuie mult. Nu mai fiti invidiosi machidonilor! Cand o vedeti la petreceri va bateti nevestele acasa. nu mai scoateti vorbe la oameni boilor. De unde sa stiti prostilor cum e seara sa simti pe sfierca niste buze cu ser in ele. Cata invidie pe machidoni, cata invidie!!
226Asta-i viata!(23 noi 10:28)
Cam ce poti cere de la un taranus de la Camena si unei taranci din Vasile Alecsandri? Normal ca le lipseste educatia financiara cand se cheltuie mai mult decat se produce. Plus ca nu au nici educatia copilariei. Cam asta e nivelul culturii lor generale. De fapt, ce poti cere de la unul care meseria lui de baza a fost ospatar si principiile lor in viata se ghideaza dupa escrocherii. Din pacate, nu-i mai schimba nimeni mai ales la varstele astea. Asa ca, atentie mare daca cine vrea sa se faca partener in afaceri cu acesti doi escroci.
119ca ti arsiniiii(23 noi 10:16)
arsini mari pi maria al geambaz. adrara neadrata.. I se rupe pzd lui maria si pl lui tudorica. Ei sunt fericiti in felul lor. Si ce daca au datorii?!? S-au plimbat peste tot pe banii altora, s-au imbracat din datorii si vor trai vesnic fericiti pana la adanci batraneti. Cu ce sunt ei vinovati daca exista prosti in jurul lor? Nu e o tragedie ca ai datorii, ei sunt obisnuiti cu asa ceva. Si pana la urma vor pleca din oras si se vor face disparuti ca sa nu mai dea nimeni de ei. Frac-su era plin de datorii si a ales sa-si puna streangul de gat, probabil ca tudorica nu va alege aceasta optiune.
316TUDORS CAPITAL INVESTMENTS(23 noi 10:10)
Judecatoria SECTORUL 1 BUCURESTI. Municipiul Constanta prin Primar - Creditor, Economu Tudorel - Debitor, TUDORS CAPITAL INVESTMENTS S.R.L. - Tert poprit. Stadiu procesual: Fond, Obiect: validare poprire DOSAR EXECUTARE 52-2019
11826760-299-2020(23 noi 09:44)
Municipiul Constanta prin Primar-CREDITOR, Economu Tudorel-DEBITOR, Asociatia de Proprietari TUDORS-TERT POPRIT, Dosar Executare, OBIECT- validare poprire Dosar Executare 52-2019
128Infractiuni(23 noi 09:28)
Unde sunt infractiuni, hop si alde Economu. Astia apar in toate faradelegile din Constanta.
127Familia ECONOMU(23 noi 09:17)
LEPRELE MERG DIN TEPE IN TEPE: BIROUL EXECUTORULUI JUDECATORESC IVANCIU GEORGE ADRIAN-Petent, MUNICIPIUL CONSTANTA PRIN PRIMAR-Creditor, ECONOMU MARIANA-Debitor, LA FATTORIA RISTORANTE S.R.L.-Tert poprit, Obiect-validare poprire DOSAR EXECUTARE 52-2019
232niste golani(23 noi 09:07)
s-au intalnit 2 tepari, Pelehra si Economu
730telescaunul nautic(23 noi 09:05)
Cum dracu in toate furaciunile sunt bagati doar jegosii de machidoni ???
113lake(23 noi 09:04)
un om pus la inaintare de capital strain. un exemplu clar de infectie sociala, menit doar sa distruga.
17s a lucrat in haita(23 noi 08:53)
si se va lucra la fel cat e in lume politicul si ...natia!
324Voinea(23 noi 08:41)
Scoateti toate dosarele de vanzari facute de acesti doi infractori Fatalau si Babu. Doi makidoni hoti.
412cine i a votat?(23 noi 08:39)
Nu va mai plangeti, tineretul vota Mazare ca era smecjer ca ei isr cei in varsta pentru sacosa de alimente, cu mana voastra i ati votat
230Gyma(23 noi 07:47)
Babu si Fatalau vinovati pentru tot dezastru. Badu si Fatalau au furat orasul nostru. Recuperati domnule Chitac terenurile orasului nostru.
821Miki(23 noi 07:12)
Amanta lui cu care are un copil este avocata , Andronache
235Alooo(23 noi 03:35)
Fagadau in puscarie , arh Stedinberg in puscarie , arh Vanturache in puscarie ... si cativa cons locali - structura mafiota a orasului Constanta - anchetati Autorizatiile de Constr eliberate de aceasta gasca corupta pe sume uriase ! Golanilor la puscarie !
925Mokanes Decebal Fagabou(23 noi 01:50)
Fagabou mokanel spurcat . Natie de zdrente si secaturi
951Pelehra, Economu ... mache !(23 noi 01:39)
... machidonii ordinari au distrus Litoralul ! Spurcata natie ! Ptiuuu ! Ala de la Filivori oare de ce si-a pus streangul de gat ? De baiat bun ?
847gika(23 noi 00:31)
de unde rezulta ca machidonu despre care se face vorbire ar trebui inmuit si bagat un pic mai mult in puscarie!
mai mult...Anchete
30 dec 22:38AncheteȘOCANT! MINORE VIOLATE de SUTE de ORI de TATĂL VITREG, la Constanța

Un individ din județul Constanța a devenit călăul celor două fete pe care le avea în grijă. În calitate de tată...7845

29 dec 22:39AncheteAUDIT intern la Universitatea Ovidius! NEREGULI constatate la oamenii din SUBORDINEA prorectorului BOBE6419
11 ian 00:09AncheteEXCLUSIV! Vica BLOCHINA şi cumnata Brigittei SFĂT apar într-un DOSAR instrumentat de procurorii constănţeni8681
12 ian 00:14AncheteUn FALS PREOT ține SLUJBE RELIGIOASE în Constanța

Un fost călugăr din Medgidia, Nicolae Sima, care a fost condamnat, în 2016, și care a fost exclus din monahism, în...19426

9 ian 00:07AncheteUn CLAN din MEDGIDIA, implicat în TRAFIC de DROGURI7302
22 ian 00:33AncheteDosarul VECTRA a ajuns la FINAL: CONDAMNĂRI cu EXECUTARE!6370
18 ian 00:05AncheteINTERLOPUL Tomescu ASCUNDEA în CURTEA casei un BOLID de LUX primit de la RAFTE!

Ancheta în dosarul lui Daniel Rafte nu bate pasul pe loc. Procurorii au descoperit noi informații care-l...10141

15 ian 00:06AncheteFrații MICULA, ȚEPUIȚI de un mic AFACERIST din LUPENI3925
14 ian 23:55AncheteDETALII din DOSARUL lui FĂGĂDĂU legat de TERENUL din PORTUL TOMIS: VÂNDUT la JUMĂTATE de PREȚ3804
13 ian 00:02AncheteMAREA REABILITARE a BULEVARDELOR, demarată de FĂGĂDĂU, fără LOCURI de PARCARE şi PUZ aprobat

În primăvara acestui an, urmează să înceapă lucrările pentru modernizarea infrastructurii între Gara CFR şi...5788

12 ian 23:58AncheteMARIA Sabrina NEDELCU, fost consilier județean PSD, dă ȚEPE cu VACANȚE6642
22 dec 11:32AncheteEXCLUSIV! MEGA ANCHETĂ și FILAJE, la Constanța: prejudicii MARI! Video8519
Vremea
8.5°8.5° - 9.9° luni, 25 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 88%
Vânt: 11.53 m/s
Presiune: 1003 milibari

Loto
6/4912271593344
5/4031342137
joker403523192819
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 ian 00:05SportManchester United a învins Liverpool, scor 3-2, şi s-a calificat în optimile Cupei Angliei

Formaţia Manchester United s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Angliei, după ce a învins, duminică...194

25 ian 00:05SportFotbal: Răzvan Grădinaru a semnat pentru FC Viitorul

Mijlocaşul Răzvan Grădinaru a semnat, duminică, un contract cu echipa de fotbal FC Viitorul Constanţa, a anunţat...234

25 ian 00:13SportCupa Angliei: Manchester City s-a calificat în optimi, după ce a fost condusă de o echipă din liga a patra

Formaţia Manchester City s-a calificat, în optimile de finală ale Cupei Angliei, după ce a trecut în 16-imi de...370

25 ian 00:15SportLadislau Boloni, victorie în campionatul Greciei - Panathinaikos vs OFI Creta 2-0

Formaţia Panathinaikos, antrenată de Ladislau Boloni, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa OFI Creta,...361

Local
25 ian 23:54LocalCovid-19 la Constanța: 482 de teste realizate și 2.983 de persoane aflate în carantină la domiciliu

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 29.284 de persoane...303

25 ian 23:55LocalCampania de vaccinare anti-COVID-19: Peste 27.000 de persoane, imunizate în ultimele 24 de ore

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID-19 informează că, în ultimele 24 de ore, au fost...260

25 ian 23:55LocalIncendiu în Valu lui Traian. Un autoturism a LUAT FOC. Video

460

24 ian 16:30LocalConsilierii locali municipali, CONVOCAȚI într-o nouă ȘEDINȚĂ

Vergil Chițac a convocat Consiliul local al municipiului Constanţa în şedinţă ordinară, vineri, 29 ianuarie 2021,...1218

24 ian 16:29LocalMedicul Virgil Musta: Vaccinul anti-Covid are o singură contraindicație categorică

Medicul Virgil Musta susține că vaccinul împotriva Covid-19 poate fi făcut de majoritatea persoanelor, dar serul nu...2896

25 ian 23:54LocalCât de bogată este Diana Șoșoacă? Declarația de avere a senatoarei AUR nu arată rău deloc

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă are, potrivit declarației de avere, trei locuințe, o casă de vacanță și 4...408

25 ian 23:55LocalVergil Chițac, mesaj de Ziua Unirii Principatelor Române

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a transmis mesaj cu ocazia celebrării pe 24 ianuarie, a Unirii...368

25 ian 23:56LocalINCIDENȚA cazurilor de COVID din municipiu a ajuns la 2,65

Potrivit informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Constanța, duminică, 24 ianuarie, incidența la...887

25 ian 23:56LocalPolițiștii locali, razii la terasele constănțene

720

Politică
25 ian 00:00PoliticăAurescu: România sprijină operaţionalizarea completă a Autorităţii Europene a Muncii

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit pe directorul executiv al Autorităţii Europene a Muncii...128

25 ian 23:59PoliticăPrimarul din Iași, ATACAT cu iaurt de un protestatar, în Piața Unirii. VIDEO

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost atacat de un protestatar cu iaurt, în Piața Unirii, la Ziua Unirii...404

25 ian 00:00PoliticăMinistrul Energiei este 'ușor nemulțumit' de noul ordin al ANRE: Vom vedea după ce vin facturile

479

25 ian 00:00PoliticăBode: Nu tolerez nicio abatere de la lege

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunţă că s-a declanşat cercetarea prealabilă faţă de ofiţerul cu...609

25 ian 00:02PoliticăSURSE: Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Rareș Bogdan, prim-vicerepreședintele PNL, i-a cerut demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al PNL....818

25 ian 15:43PoliticăCîţu: Păstrăm obiectivul de a vaccina 10,4 milioane de români până la finalul lui septembrie

426

Interviuri
15 ian 00:06InterviuriGeorge NICULESCU: ANRE nu a fost pregătită pentru LIBERALIZAREA pieței de ENERGIE! Video

1 ianuarie 2021 a adus cu sine liberalizarea completă a pieței de electricitate. Însă câți dintre consumatori...1895

12 ian 00:27InterviuriPrefectul COȘA: Întoarcerea la NORMALITATE este POSIBILĂ doar dacă ne VACCINĂM! Video

Noul an a venit cu speranţă şi încredere că vom trece cu bine peste această perioadă grea, însă reîntoarcerea...1891

19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

4748

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...3901

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

Mircea Dobre, candidat din partea Pro România la Camera Deputaților, a acordat un interviu ziarului Replica, în care...3429

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

3356

Monden
25 ian 00:00MondenDorian Popa dă cărțile pe față: 'Fac lejer 100.000 de euro pe lună'

Dorian Popa a relatat, în premieră, câți bani câștigă lunar din YouTube! Vedeta de la Antena 1, care ar și un...158

25 ian 00:00MondenUn documentar despre cazul tutelei cântăreţei Britney Spears, realizat de New York Times

Un documentar despre cazul tutelei cântăreţei Britney Spears, realizat de New York Times, va fi lansat la începutul...134

25 ian 00:00MondenCelebrul Carnaval de la Rio a fost anulat în 2021 din cauza pandemiei de COVID-19

123

25 ian 00:00MondenA murit actriţa Mira Furlan, cunoscută din seriile „Lost“ şi „Babylon 5“

Actriţa Mira Furlan, cunoscută în special datorită rolurilor interpretate în serialele ''Lost'' şi ''Babylon 5'',...133

25 ian 11:21MondenPremiera noului film din seria James Bond, "No Time To Die", amânată din nou

Lansarea noului film din seria James Bond, "No Time To Die", a fost din nou amânată, cea de-a 25-a peliculă avându-l...126

25 ian 00:00MondenMichelle Pfeiffer o va interpreta pe Betty Ford într-un serial dedicat fostelor prime doamne de la Casa Albă

136

Mapamond
25 ian 00:00MapamondMagnatul franco-israelian Beny Steinmetz condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în Elveţia

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, condamnat în decembrie în România, în contumacie, la cinci ani de închisoare...137

25 ian 00:00MapamondUcraina: Patru arestări după incendiul soldat cu victime dintr-un cămin de bătrâni

Autorităţile ucrainene au anunţat vineri reţinerea a patru persoane după incendiul care s-a soldat joi cu 15 morţi...136

25 ian 00:00MapamondPolemică în Spania după vaccinarea unor militari şi oameni politici, deşi nu erau din categorii prioritare

134

Sănătate
25 ian 00:00SănătateSalate ușoare pentru prânzul servit la birou

Te-ai săturat să constați că silueta și starea ta generală au de suferit de pe urmă faptului că îți comanzi...124

25 ian 22:22SănătateFulgii de ovăz: beneficii și rețete de mic dejun

Fulgii de ovăz sunt recomandați de majoritatea nutriționiștilor, mai ales pentru prima masă a zilei. Ușor de...128

25 ian 00:00SănătateFriteuza cu aer cald (air fryer), o modalitate sănătoasă de a găti?

126

25 ian 00:00SănătatePoziții de dormit: avantaje și dezavantaje

Poziția de dormit e importantă mai ales dacă suferi de anumite afecțiuni. Iată care sunt cele mai bune și cele mai...136

25 ian 00:00SănătateCare este adevărul despre "burta de bere"

"Burta de bere" este una dintre cele mai mari probleme ale bărbaților. Așadar, este bine de știut dacă este...135

25 ian 00:00SănătateCâte calorii ar trebui să consumi pe zi?

Atunci când o persoană începe un regim alimentar, de slăbire sau de îngrășare, abordează, de regulă, una din...134

25 ian 00:00Sănătate7 nutrienți esențiali pentru piele și păr

Un păr bogat și strălucitor, împreună cu o pielea luminoasă și fermă, sunt semne vizibile ale frumuseții...127

25 ian 00:00Sănătate11 obiceiuri care dăunează vieții sexuale

O viață sexuală nefericită sau în impas nu apare mereu după ani de relație. Adesea, anumiți factori pot...142

25 ian 00:00SănătateMierea cu scorțișoară fac minuni împreună: 5 probleme de care te scapă

129

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT