REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

CUM a fost CUMPĂRAT STOENESCU, liderul de sindicat PETROM Dobrogea, prin FIRMA SOŢIEI

CUM a fost CUMPĂRAT STOENESCU, liderul de sindicat PETROM Dobrogea, prin FIRMA SOŢIEI

Replica API 20 noiembrie 2020 | 00:00 7695

Sindicalistul Ilie Stoenescu, președintele Sindicatului National Petrom, zona Dobrogea, filiala SSP OFFSHORE, se află într-o poziție care nu-i face deloc cinste. Credibilitatea acestuia este pusă serios la îndoială de către membrii de sindicat. Soția sa, Tincuța Stoenescu, deține societatea Eltida Star SRL, ce are ca domeniu de activitate servicii suport pentru întreprinderi. Aceasta a încheiat un contract de parteneriat tocmai cu Petrom, locul de muncă al liderului de sindicat Petrom, zona Dobrogea, soțul său.

Soția sa, Tincuța Stoenescu, deține firma Eltida Star SRL, care a obținut un contract de parteneriat cu... cine credeţi? Tocmai cu compania Petrom, unde lider de sindicat este chiar soţul său. Aceasta se ocupă de stația Petrom de pe Șoseaua Mangaliei 157. De aici se naşte o întrebare legitimă: Cum poate Stoenescu să-i mai reprezinte pe oamenii muncii în aceste condiţii? Cu cine va ține Stoenescu când va trebui să meargă să bată cu pumnii în masă pentru drepturile salariaţilor? Cu ei sau cu soția lui? Că, dacă nu e cuminte şi nu face cum i se spune, contractul cu staţia Petrom de pe Mangaliei ar putea fi reziliat şi, pe cale de consecinţă, veniturile familiei să scadă.

Iată, însă că angajatorul şi-a rezolvat problema. I-a dat un loc călduţ soţiei liderului de sindicat, iar el (angajatorul) şi-a văzut sacii în căruţă şi a scăpat de presiunea sindicatului. Că doar nu s-o apuca acum Stoenescu să se certe cu angajatorul pentru prime, salarii mai mari, ore suplimentare plătite sau condiţii mai bune de lucru. Mai uşor îi duce cu zăhărelul pe membri de sindicat, că e pandemie, că sunt vremuri grele, că profitul s-a micşorat şi aşa mai departe. Că doar soţia lui are de câştigat din acest troc. Prin urmare: poate un lider de sindicat cumpărat să mai apere interesele membrilor în aceste condiţii? Nu, că e mai simplu să i se astupe gura cu un favoritism, iar angajaţii să fie puşi cu botul pe labe.

Loc călduţ pentru soţie

În evidențele societății deținută d e președintele sindicatului, unul din punctele de lucru ale Eltida Star SRL figurează la stația Peco de pe Șoseaua Mangaliei nr 157. Ea se ocupă de mărfurile generale din interiorul stației, dar și de vânzarea combustibilului.

Reacția sindicalistului Stoenescu: Asta e!

Contactat pentru un punct de vedere, Ilie Stoenescu nu a dorit să facă comentarii, precizând doar că ” Asta este! Dacă colegii consideră că nu mi-am făcut treaba… asta e!”. Întrebat despre afacerea soţiei, acesta răspuns: „Care soție, poate nu mai e!”.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Petromidia liderul de sindicat moare in functie. L a pupat in dos pe Patriciu, gasilar dracii in iad, si acum e latifundiar. Iar Pulitia, SRI si alte puli dorm pe pensii speciale. M u i e lor
2
0
un gunoi de om care in loc sa muste, linge
3
0
cautati si pe la sindictul din oil
1
0
Ce dobitoc Toti hotii astie trebuie sa mearga la puscarie. Oamenii au sperante ca astia lupta pentru drepturile lor iar ei nu sunt decat niste sarlatani
5
0
Sunt cateva institutii ale statului care ar trebui sa se sesizeze,asta daca mai functioneaza si-n Constanta!Ca o concluzie generala sunt f. multi lideri de sindicat care au devenit un fel de "patroni" in aceste sindicate sau un fel de fosti secretari de partid!
3
0
Rompetrol la fel
3
1
A invatat bine de la Liviu Luca ... il asteapta in celula ...
12
0
Partea amuzanta este ca acest gen de paduchi nici nu-si mai bat capul sa isi mascheze afacerile, considerandu-se de neatins. Cat priveste afirmatia dobitocului, "poate nu mai e'', aici are dreptate, deoarece o imparte si cu altii.
13
0
La ce salarii si prime sunt la Petrom, nu cred ca mai are domnul pt ce sa se lupte...
11
0
Ce va mai mirati? Ati avut un prim ministru care a fost lider de sindicat. Si nu numai unul. Lideri de sindicat din politie. Sanatate. Invatamant. Toti, cumparati! Eu daca fac cunostinta cu un sindicalist, stiu sa imi apar spatele.
6
1
marele candidat la primaria TECHIRGHIOL eu am impresia ca nu e sanatos la cap deaia trebuie facut psihologicul cind candidati ca asta avea detoate a intrat in competitie la distractie chiar e sanatos la cap se pare ca nu
8
0
pai la privat e ca la stat??? parca unii laudau privatii pe aici!!!
6
2
... capuse la Sindicatele astea!
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212