REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum a reușit Florin Beu, de la Daf Trans, să pună mâna pe 115 milioane de lei de la Primăria Mangalia!

Cum a reușit Florin Beu, de la Daf Trans, să pună mâna pe 115 milioane de lei de la Primăria Mangalia!

Mirela PASCAL 20 octombrie 2022 | 00:00 7461

Daf Trans 2000 SRL este o firmă cunoscută în mediul de afaceri pentru numeroasele sale contracte primite de la primăriile din județ, grație relațiilor patronului său, Florin Beu. Acolo unde sunt licitații este și Daf Trans și puține sunt procedurile pe care le pierde. Iar atunci când acest lucru se întâmplă, Beu le contestă. Zeci de milioane de euro a încasat firma în ultimii ani pentru diverse lucrări de drumuri, astfel încât își permite să achite amenzile simbolice pentru tot felul de încălcări ale legii. Numai de la Mangalia a încasat, într-un an, 115 milioane de lei. Care o fi secretul ?!


Despre Florin Beu, de la Daf Trans 2000, nu se știu foarte multe, decât că este născut și crescut în Mangalia și că firma pe care o controlează este sugativă a banilor publici. Mulți de tot! DAF Trans 2000 SRL este, așa cum mai spus, abonată la contractele din bani publici, inclusiv la cele din PNDL, potrivit unei analize a ONG-ului Expert Forum. Societatea a avut, în anul 2021, cifra de afaceri a fost de 88 922 409 lei, profit de 5 586 979 lei, datorii de 64 977 587 lei. 

Iar în anul fiscal 2022 cu siguranță i-a înflorit  situația financiară, dat fiind faptul că doar de la Mangalia a încasat, într-un an, 115 milioane de lei. Aspect dezvăluit chiar de către consilierul local Menabit Ozghiun, același care demască mecanismul banilor publici ai Mangaliei. Dar cum a reușit Beu să facă avere, doar cu sprijinul lui Radu: „Contractele câștigate pe timpul lui Felix Stroe de către DAF TRANS 2000 SRL, firma de casă a lui Radu Cristian, se ridică la suma de 115.000.000 lei. Mă refer doar contractele în derulare în anul 2021, obținute pe timpul lui Felix Stroe în 2019-2020, înainte să fie debarcat de la RAJA”, a spus consilierul.

Menabit Ozghiun

Probleme cu Garda de Mediu

La sfârșitul lui 2021, Daf Trans 2000 SRL, subcontractor al austriecilor de la Strabag, își transportase utilajele grele prin mijlocul rezervației, până la Periboina, trecând inclusiv prin zona strict protejată din Grindul Chituc. Strabag a câștigat și trebuie să ducă la capăt un contract de 15 milioane de euro pentru reabilitarea stăvilarelor Edighiol și Periboina, parte dintr-un proiect mult mai amplu, în valoare de 800 de milioane de euro, care prevede reducerea eroziunii costiere pe litoralul românesc. Este același proiect prin care s-au mărit plajele din Mamaia.  Avizul de mediu pentru reabilitarea stăvilarelor de la Edighiol și Periboina spunea că toate utilajele și materialele necesare reabilitării stăvilarelor vor fi transportate numai pe mare, cu gaborele, fără a se intra în zonele protejate ale rezervației. Însă Daf Trans, nu doar că și-au dus utilajele pe roți, dar au și lărgit drumul deja existent, l-au nivelat și bătătorit, ca să nu aibă nici o problemă. Motiv pentru care firma a fost amendată de Garda de Mediu, cu care se și judecă, pentru anularea amenzii.

Și-a descărcat pământul în faţa clubului Loft

Și nu se află la prima abatere. În 2020, Daf Trans 2000  a descărcat trei autobasculante încărcate cu pământ în zona cluburilor din Mamaia Nord. La fața locului a fost și Poliția Locală care a constatat neregulile și a aplicat sancţiuni.Din nou, a fost amendată.


În 2019, Florin Beu și firma lui s-au aflat în atenția procurorilor… a scăpat  de dosar

În 2019, procurorii Parchetului Judecătoriei Hârșova au deschis un dosar de urmările penală pe numele lui Florin Beu și Daf Trans 2000, pentru lucrări la construcții aflate în zona monumentelor istorice pentru săvârşirea infracţiunii de lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum si orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează sa fie efectuate la construcții reprezentând monumente istorice, inclusiv la anexele acestora, identificate in același imobil - teren si/sau construcții, la construcții amplasate in zona de protecție a monumentelor si in zonele construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la construcții cu valoare arhitecturala sau istorica deosebita, stabilite prin documentații de urbanism. Procurorii au renunțat la urmărirea penală, în octombrie 18 octombrie 2021.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba pitzipoca radu buc,daca vrei sa sifonezi niste bani multi,fa in p motii o. entura care sa ocoleasca mangalia.tu nu stii bouare dar tot traficul greu merge pe la sens si gara.muta si gara spre saturn,ia fonduri.mai lasa in mata terenuri sport pe care nu vine nimeni,gladiole,panselite,crizanteme in fiecare mina,stilpi de cacao de iluminta ghiocei,mirlete.pune dreq copaci,nu.i mai taia,incultule si nescolarizatule!mata era casnica?
1
0
Scuipici asta de primar a lasat numai santuri in toata Mangalia.A inceput peste tot si nu a terminat nici o lucrare.
0
0
Multi stiu cine e Beu…un sofer de autobaza, iar creierul lui nu poate mai mult decat atat si nu va putea niciodata. Este un produs din carton al unor pilosi ca Dura, Raul, Preotu’, Ciutureanu etc, pe care, contra unor comisioane, i-a folosit rand pe rand ca si vehicule pentru a “urca”.Se crede un mare mason, dar si in masonerie a intrat pentru “ordinul banului”. Intr-o piata normala Beu azi era tot la autobaza, probabil pe la vreun sindicat, ca-i place sa sifoneze. Dar pana una alta, hotul neprins e negustor cinstit…
1
2
sandalandala + Lady Salon = Love
2
0
zagon gabriel a distrus regia de drumuri si poduri , un incompetent fara valoare si un excroc fura tot si inchide regia
3
0
Are dreptate Trusca , astia mai devreme sau tarziu o sa intre la puscarie
3
2
Ce va uitati in gura consilierului obosit? Pe asta l-au renegat chiar tatarii lui. Sa faceti voi macar unu la suta din ce a facut Beu, asta chiar a plecat de la zero. Ca acum e in top, va oftica? Cand manca parizer cu mustar, sa-si poata plati datoriile, nu va deranja? A demonstrat. Bravo bagabontule!
5
5
Pentru o spaga consistenta i-am cedat si cariera de la Cheia.
6
2
Bai vamesule cand l ai pus pe Cautish sa ma santajeze sa te impun pe locul 3 pe lista eram bun si acum faci din astea ? Cand ai uitat ca ai buletinul expirat si am dat ordin sa porneasca tiparnita de carti de identitate ai uitat ? Sau cand am modificat lista PSD la Judecatorie dupa termenul legal de am pus procurorii sa vina de acasa ? Bine bine.... hai ca vedem
4
2
e ofiter de informatii .Capisci?
5
0
Ce ai vrut sa sugerezi Mi re lo?ca Daf Trans face ce? Participa la licitatii.le castiga si se apuca de treaba. Alt articol la comanda sefului Murad. Ca deh, tre sa va intre banii si penluna asta.
8
8
noi ducem moluzu la herghelie dam lu grasu spaga sa aiba bani sa termine casa la cobadin !!!!!nu suntem deramjati suntem chiar protejati asa ne spune directorul hergheliei
5
0
Gata, s-au sesizat organele, si maine il salta.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367