REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cum a reuşit şoferul beat şi drogat care l-a omorât pe Luban să scape de arest

Cum a reuşit şoferul beat şi drogat care l-a omorât pe Luban să scape de arest

Replica API 23 martie 2012 | 00:00 84

Din nou!

Din nou!

Deşi nimeni nu se aştepta la aşa ceva, Radu Popescu, şoferul beat şi drogat care l-a omorât pe antrenorul Vasile Luban, aflat în staţia de autobuz, a fost lăsat în libertate de 3 ori în interval de mai puţin de 2 luni, de 2 ori în dosarul în care este cercetat pentru ucidere din culpă şi o dată în dosarul instrumentat de DIICOT, pentru infracţiuni informatice. Curtea de Apel Constanţa a admis, ieri, recursul declarat de Radu Popescu, declarat împotriva hotărârii instanţei care a dispus, pentru a doua oară, arestarea acestuia în momentul în care l-a condamnat la 5 ani de detenţie. Recursul a fost admis din cauza unor vicii procedurale legate de unele omisiuni ale procurorilor, nicidecum pentru chestiuni legate de fond, cum că fapta nu ar exista sau pentru că nu ar reprezenta pericol public. Procurorul a precizat, ieri, că se impune menţinerea stării preventive, considerând că instanţa de fond a dispus în mod corect luarea acestei măsuri, în momentul condamnării, iar pe de altă parte, lăsarea în libertate ar da posibilitatea individului să mai comită şi alte fapte, mai ales că, potrivit procurorului de şedinţă, Radu Popescu a fost sancţionat de 10 ori pentru abateri în trafic, 4 dintre ele referindu-se la depăşiri neregulamentare. În replică, avocaţii inculpatului au apreciat că arestarea acestuia, în momentul condamnării, nu este legală, dat fiind că nu interveniseră nooi elemente condamnatorii. "De când a fost eliberat au mai trecut termene de judecată şi s-a prezentat de fiecare dată. Arestarea nu a fost motivată. (...) Referitor la acele substanţe psihotrofe găsite în sânge, inculpatul nu se afla sub influenţa lor în momentul accidentului. Aceste substanţe rămân în sânge timp de 30 de zile, dar au efect numai 30 de minute de când sunt consumate. La momentul accidentului i s-au găsit în sânge, dar nu înseamnă că era sub influenţa lor", a pledat avocatul Cătălin Filişan. Având dreptul la ultimul cuvânt, ca şi cum ştia că va fi eliberat, Popescu a avut un aer relaxat: "Când am fost eliberat m-am prezentat de fiecare dată la IPJ, am stat acasă... Nu e nici o problemă, o să mă prezint în continuare", a susţinut şoferul criminal. Se pare că instanţa superioară "a ţinut" din nou cu el, întrucât, în urma deliberării, s-a decis lăsarea acestuia în libertate.

De remarcat că Popescu a scăpat pentru a treia oară de sub puterea mandatelor de arestare. Prima dată a fost eliberat, în acelaşi dosar pentru ucidere din culpă, apoi individul a fost arestat din nou, odată cu sentinţa de condamnare, iar separat de acest dosar, procurorii DIICOT i-au întocmit un alt dosar penal, pentru infracţiuni electronice, fiind arestat în primă fază, apoi tot Curtea de Apel a fost cea care i-a admis recursul şi l-a eliberat.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212