REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cum a salvat-o CCR pe Ana Birchall: Ministrul Justiției rămâne în PSD

Cum a salvat-o CCR pe Ana Birchall: Ministrul Justiției rămâne în PSD

Replica API 18 septembrie 2019 | 00:00 232

sursa foto: Guvern

CCR a salvat-o pe Ana Birchall de o excludere din PSD! Mai mulți lideri ai partidului voiau excluderea ministrului Justiției din partid, după ce a declarat că susține desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Însă, CCR a decis că președintele Klaus Iohannis trebuie să semneze decretul de revocare a lui Birchall, pe care premierul Viorica Dăncilă i-l înaintase, astfel că liderii PSD au decis să nu mai supună la vot excluderea acesteia.

Florin Iordache a precizat că este "o normalitate" plecarea Anei Birchall din Guvern. "Printre marile victorii pe care le-a avut această guvernare este şi aceea că am repus Justiţia acolo unde îi este locul şi într-un Guvern politic un ministru nu-şi poate permite să îşi bată joc de munca Parlamentului, prin faptul că aşa îi spun nişte consultanţi, fie că discutăm de o foaie de parcurs cu o putere occidentală .... Pe mine mă deranjează declaraţiile publice şi aceste declaraţii publice care vin în contradicţie cu tot ceea ce a făcut PSD şi cu tot ceea ce am încercat să aducem - normalitatea în viaţa românilor - nu este în regulă", a spus Iordache.

Acesta a afirmat că Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie "trebuie să-şi îndeplinească rolul acela constituţional pe care îl are".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că decizia Curţii Constituţionale a României este obligatorie pentru toată lumea.

"Nu o să comentez o decizie a CCR. Este obligatorie pentru toată lumea", a spus Ciolacu, înainte de şedinţa CExN al PSD.

Întrebat când ar trebui premierul să vină în faţa Parlamentului, Ciolacu a precizat că nu are importanţă.

El a dat asigurări că PSD are majoritate în Parlament. "Eu am văzut că astăzi au trecut toate legile, inclusiv cele organice", a afirmat Marcel Ciolacu.

Şi deputatul PSD Florin Iordache a susţinut că PSD are majoritate. "Avem majoritate în Parlament. (...) Nicio lege organică nu este respinsă. (...) PSD are suficiente voturi să menţină guvernarea", a arătat Iordache.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
spre deosebire de bajetzii din psd.in loc sa fie barbatzi si sa mearga la bulau unde vor descoperi senzatzii noi stau si fac laba in parlament
0
0
CCRul asta e plin de bulangii inraiti.Cind l,a repus in functie pe basescu au inventat erata.Mai duceti,va dracului ba!
3
4
ce guvernare analfabetilor, iar tu jigodie ai prins grai?
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272