REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Cum a scăpat de condamnare soția rusului acuzat de fraudă și care voia azil politic în România!

Cum a scăpat de condamnare soția rusului acuzat de fraudă și care voia azil politic în România!

Victor ROTARU 20 februarie 2023 | 00:00 435

Olga Solokhina este soția rusului care în 2019 a ajuns fraudulos în România, aceasta ajutându-l să treacă ilegal granița din Bulgaria în România, fiind trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți. Soțul Olgăi avea nenumărate motive pentru care a ales să treacă granița în România, mai ales în mod fraudulos, pentru că altfel nici că putea, acesta fiind pe lista internațională a persoanelor căutate de Interpol încă din luna martie a anului 2019, el fiind acuzat de fraudă de mare amploare: oferea bunuri imobiliare persoanelor juridice, primea o plată în avans, după care dispărea cu banii.

Cum a scapat de condamnare sotia rusului acuzat de frauda si care voia azil politic in Romania!

Totul a început pe 16 octombrie 2019, atunci când Olga Solokhina, împreună cu soțul ei, s-au deplasat din Bulgaria spre frontiera cu România, pe direcția localității Ostrov, cu gândul de a trece granița. Olga Solokhina a trecut legal frontiera de stat a României, dar soțul ei a ales să treacă fraudulos, fiind lăsat în apropiere de punctul de trecere al frontierei. Acesta era căutat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni economice, și voia să evite extrădare.

După ce a trecut granița, Olga Solokhina a mers la Mănăstirea Dervent pentru a închiria o cameră, iar în seara de 16 octombrie 2019, a fost sunată de către soț, care i-a comunicat faptul că a reușit să treacă granița, indicându-i acesteia unde se află, pentru a putea fi preluat. Olga Solokhina s-a deplasat cu autoturismul în zona indicată, Drumul Comunal 42 la aproximativ 4 km de Ostrov, de unde l-a preluat pe soț, iar pe timpul deplasării spre localitate, aceștia au fost depistați de polițiști de frontieră.

Cum a scapat de condamnare sotia rusului acuzat de frauda si care voia azil politic in Romania!

În fața instanței, Olga Solokhina a declarat să a venit în România în mod normal, și nu știa de dorința soțului de a trece granița. Olga dorea să ajungă la Constanța, dar pentru că îi era teamă să circule noaptea, și pentru că avusese incidente cu niște „câini uriași”, a cerut cazare la mănăstirea Dervent. În acest timp, soțul îi ceruse locația, spunându-i că s-a rătăcit prin pădure și i-a cerut să vină să îl ia. După ce l-a luat pe soț, au fost opriți de Poliția de Frontieră, Olga Solokhina spunând că nu s-a gândit că încalcă legea.

Cum a scapat de condamnare sotia rusului acuzat de frauda si care voia azil politic in Romania! Minută judecătorească

Audiat în fața instanței, în calitate de martor, Solokhin Eduard, soțul Olgăi Solokhina, a declarat faptul că se afla împreună cu toată familia în Bulgaria. Pentru că procesul în care era implicat în Rusia nu se terminase, a venit în Bulgaria pentru a cere azil politic. Avocatul i-a transmis că ar putea fi extrădat în Rusia, date fiind relațiile existente dintre cele două țări, atunci s-a gândit să plece în România. Soția sa, Olga Solokhina a trecut legal granița, dar el s-a gândit că va fi oprit și de aceea a ales să o treacă ilegal. Acesta a mai declarat faptul că intenția soției era de a-l ajuta să ajungă la poliție, pentru a cere azil politic, și în nici un caz de a face trafic de migranți.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să o achite pe Olga Solokhina, sub aspectul infracțiunii de trafic de migranți, întrucât fapta nu e prevăzută de legea penală.

De ce era acuzat Solokhin

Eduard Solokhin este un afacerist rus, care se afla pe lista internațională a persoanelor căutate de Interpol încă din luna martie a anului 2019. El a fost acuzat de fraudă de mare amploare: oferea bunuri imobiliare persoanelor juridice, primea o plată în avans, după care dispărea cu banii. Eduard Solokhin a fugit din Rusia, după ce a fost plasat în arest la domiciliu de o instanță din Sankt Petersburg.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468