REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cum a scăpat de închisoare bărbatul care l-a amenințat pe primarul din Ciobanu

Cum a scăpat de închisoare bărbatul care l-a amenințat pe primarul din Ciobanu

Virgil STOIAN 5 decembrie 2022 | 00:00 2805

Tudorel Gurgu a fost amenințat de mai multe ori cu moartea de către I. P., chiar lângă locuința sa. Astfel, primarul a fost amenințat de acesta cu împușcarea, chiar în fața casei sale, din cauza săpării unui șanț, care îl încurca pe bărbat.

Tudorel Gurgu

Prin sentința din 24 noiembrie a Judecătoriei Hârșova, s-a dispus încetarea procesului penal împotriva lui I. P.,  pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. Sentința nu este definitivă. Vă reamintim că același I. P. a fost condamnat, în martie 2022, la amendă penală, pentru infracțiunea de ultraj, după ce l-a amenințat pe Tudorel Gurgu cu bătaia.

 

Minută judecătorească

Potrivit declarațiilor primarului,  I. P. l-a amenințat pe Tudorel Gurgu, în timp ce trecea pe lângă locuința acestuia, spunându-i că îl va împușca. Motivul ar fi fost săparea unui șant, pe marginea drumului, care era obligatoriu în contextul crizei de pestă porcină, fiind necesar a se trece prin acel  filtru pentru dezinsecție, Iulian Pană nefolosind acel drum. Mai mult decât atât, bărbatul i-ar fi amenințat primarului și familia, adresându-le fiicei și soției injurii, și făcând gesturi obscene față de acestea.

În această cauză, instanța a reținut că prescripția este o cauză ce înlătură răspunderea penală ca urmare a trecerii unei perioade de timp prevăzute de lege, fiind, pe de o parte, sancționată astfel neglijența, pasivitatea ori inerția subiectului activ al acțiunii penale în desfășurarea procedurilor ori în activitățile investigative, iar pe de altă parte, asigurată securitatea juridică și termenul rezonabil al procesului penal. Termenul de prescripție pentru fapta comisă de I. P. este de 3 ani. Întrucât acest termen a început să curgă de la data comiterii faptei, adică 02.08.2018, s-a împlinit pe 01.08.2021, situaţie în care a intervenit prescripţia răspunderii penale pentru această infracţiune. Pentru aceste considerente, instanța a dispus încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.

Tudorel Gurgu, bătut într-un bar

Primarul din Ciobanu a mai trecut printr-un episod legat de conflictele mai vechi pe care le are cu niște indivizi din localitate. De data aceasta, Tudorel Gurgu a fost agresat într-un bar, acolo unde a mers să-și cumpere țigări. Trei bărbați l-au luat pe acesta la bătaie în bar, fiind nevoie de intervenția poliției. Și în acel caz s-a deschis dosar penal.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarul din Ciobanu este un om lipsit de scrupule, repetent în anii în care a făcut școala generală iar în prezent este un semianalfabet care ocupă o funcție publică.
0
0
I-a bagat lu ma-ta bai vasile
1
0
În fund nu ia băgat nimeni li domn primar ca fisa și nevasa ragaie
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102