REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cum a scăpat Lidl de amenda de 10.000 lei pentru ouăle cu excremente şi puf!

Cum a scăpat Lidl de amenda de 10.000 lei pentru ouăle cu excremente şi puf!

Replica API 6 noiembrie 2018 | 00:00 448

Magistraţii au stabilit un AVERTISMENT. Decizia nu-i dfinitivă!

Magistraţii au stabilit un AVERTISMENT. Decizia nu-i dfinitivă!

Unul din magazinele Lidl din județul Constanța e pe cale să scape de o amendă de 10.000 lei! Pe 8 martie 2018, magazinul din Medgidia a fost sancționat, de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatoului (CJPC), cu amendă în cuantum de 10.000 lei pentru utilizarea unor produse care nu pot fi considerate sigure, respectiv expunerea la vânzare a unor ouă murdare de excremente și de puf.

Cu ocazia aceluiaşi control, s-a reținut că ananasul trebuia expus la vânzare la o temperatură de 7,5 grade celsius și nu de 15,8 grade celsius. Conform legii, operatorii economici sunt obligați să se asigure că produsele oferite spre comercializare sunt sigure și respectă condițiile prescrise sau declarate.

Operatorii sunt obligați să asigure condițiile tehnice stabilite de producător pe timpul transportului, manipulării, depozitării și desfacerii produselor. Procesul verbal de contravenție a fost sancționat în instanță, iar plângerea a fost admisă în parte.

Deși instanța a constatat că, din punct de vedere formal, procesul verbal a fost legal întocmit, iar magazinul nu a făcut dovada că actul încheiat i-a cauzat o vătămare care nu poate fi înlăturată decât prin anularea actului, acesta având posibilitatea pe calea plângerii contravenționale să invoce orice aspect necesar soluționării plângerii, judecătorul de caz a înlocuit amenda cu avertismentul. CJAPC a formulat recurs, urmând ca instanța ierarhică să dea o decizie definitivă în acest caz.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iti dai seaam ce shpaga luat judecatorul sau sri-ista care s-a ocupat de caz
1
1
In contu la datorie peste romania a venit toate marketurile lidel ksufland avem datori externe fmi aduce ce vrea in tara nu putem comenta ca avem datori
1
1
Bai, toti banii romanilor i-au furat fanariotii care i-au dus in grecia, apoi au chemat rusii sa vina peste noi si sa ne ia Moldova...Machidonii au fost izgoniti tot de greci, saracii, vezi Hagi, Halep
1
1
Ma baiatule, eu nu stiu magazin Mai rau decat LIDL in ceea ce priveste calitatea produselor. Preturi mari si produse de calitate proasta. Tipic german, asa-i?
3
3
Trebuie sa fii un pic diliu sa te astepti ca ouale sa fie sterilizate pentru confortul unora care nu se obosesc sa-si spele nici fructele inainte de a le manca.
7
1
LIDL este magazin cu capital german. Nefiind romanesc,este clar ca nu suporta ce ar suporta un magazin neaos. Romanii se fut intre ei su sint fututi se straini,pentru ca asa e obiceiul din vremea otomanilor. Bine,atunci mai rasarea cate un voievod patriot,insa azi nu exista asa ceva.
3
3
Horia esti pe mare val in supermarket-uri! La controlul efectuat la fostul tau consilier la primaria Costinesti Bogdan Jianu ,in magazinul detinut de parinti pe str.Schitului cand ai fost in control nu ai gasit nimic deocheat ?Te-ai agatat de oferta la spray de 33% ca nu era mentionata pe eticheta,asta asa ca de ochii fraierilor ca deficiente sunt incepand de marfa prost aranjata pe raioane,amestecate dulciuri cu haine,detergenti cu legume.Poate te reintorci si vei fi mai atent.Spor la treaba mai cu simt de raspundere !
2
3
Iauzi ... doamne fereste nu de parca gainile s-ar caca oua !!! ... ah e pe aproape nu ?
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108